U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent logopedie

Docent logopedie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent logopedie? Lees de functieomschrijving.

De docent logopedie geeft les in het vak logopedie.

De docent logopedie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school. De docent logopedie geeft les in alle facetten van het vak logopedie, een vak waarin gekeken wordt naar spraak en communicatiestoornissen door afwijkingen aan de stem, het spreken, het horen en de taal. De docent logopedie leert zijn leerlingen/studenten alles over stem, spraak en taalproblemen en hoe deze te onderzoeken, bekijken, herkennen en herstellen. Daarnaast zal hij zijn leerlingen/studenten ook communicatielessen geven. De voornaamste taak van de docent logopedie is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen en voorbereiden op een beroep als logopedist of een ander soortgelijk beroep.

De docent logopedie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, tentamens, toetsen en oefeningen die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Hij houdt de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en geeft waar nodig extra tips en adviezen of individuele begeleiding.

De docent logopedie heeft verstand van het vak logopedie en weet zijn kennis op een leuke, interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij de leiding in de klas te nemen en streng op te treden wanneer er rumoer is of wanneer een leerling/student zich niet gedraagt om zo ten alle tijde de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werk in de klas zal de docent logopedie ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Mensen vonden ons op: Job Docent logopedie, Baan Docent logopedie, Docent logopedie Worden, Functie-eisen Docent logopedie, Verantwoordelijkheden Docent logopedie, Functieprofiel Docent logopedie, Wat doet een Docent logopedie, Werken als Docent logopedie.

Docent logopedie worden: Opleiding tot docent logopedie

De docent logopedie heeft een opleiding ''Logopedie'' of Logopediewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid en jaren werkervaring) les gaan geven op één van de logopedie opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent logopedie, Docent logopedie Worden, Opleidingsniveau Docent logopedie, Scholing Docent logopedie, Studie Docent logopedie, Bijscholing Docent logopedie, Omscholing Docent logopedie.

Organisaties waar een docent logopedie doorgaans werkzaam is

De docent logopedie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent logopedie, Docent logopedie Worden, Opleidingsniveau Docent logopedie, Scholing Docent logopedie, Studie Docent logopedie, Bijscholing Docent logopedie, Omscholing Docent logopedie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent logopedie

De docent logopedie verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent logopedie, Loon Docent logopedie, Wat verdien je als Docent logopedie, Salarisschaal Docent logopedie, Salarisindicatie Docent logopedie, Bonus Docent logopedie, CAO Docent logopedie, Brutoloon Docent logopedie, Nettoloon Docent logopedie, Vakantiedagen Docent logopedie, Pensioen Docent logopedie.

Competenties, skills & vaardigheden docent logopedie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van logopedie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent logopedie, Vaardigheden Docent logopedie, Attitude Docent logopedie, Kwalificaties Docent logopedie, Competentieprofiel Docent logopedie.

Boeken voor het beroep docent logopedie

Wil je meer weten over het beroep docent logopedie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent logopedie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent logopedie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent logopedie, Docent logopedie ebooks, boek Docent logopedie.

Persoonstypen docent logopedie

De docent logopedie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak logopedie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Ook is de docent logopedie een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, hun studievoortgang en kijkt hoe zij zich gedragen in de klas.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent logopedie, Karakter Docent logopedie.

Netwerk docent logopedie

Het netwerk van de docent logopedie bestaat uit de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent logopedie, Medewerkers Docent logopedie.

Is het beroep docent logopedie iets voor jou?

Zou je graag docent logopedie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent logopedie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent logopedie, beroepskeuzetest Docent logopedie, beroep Docent logopedie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent logopedie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent logopedie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen logopedie.

De docent logopedie kan doorgroeien in het onderwijs door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen. Daarnaast kan de docent logopedie als hij niet aan de slag kan als docent zelf ook als logopedist gaan werken.

Arbeidsmarktperspectief score docent logopedie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent logopedie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent logopedie, Promotie mogelijkheden Docent logopedie, Carriere Docent logopedie.

Solliciteren op de functie docent logopedie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent logopedie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent logopedie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent logopedie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent logopedie, CV Docent logopedie, sollicitatie Docent logopedie.

Interviews met docent logopedie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent logopedie

Vacatures docent logopedie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent logopedie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent logopedie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent logopedie geeft les in het vak logopedie. De docent logopedie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school. De docent logopedie geeft les in alle facetten van het vak logopedie, een vak waarin gekeken wordt naar spraak en communicatiestoornissen door afwijkingen aan de stem, het spreken, het horen en de taal.

Beoordeling Docent logopedie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent logopedie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent logopedie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep