Docent maatschappelijk werk en hulpverlening worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent maatschappelijk werk en hulpverlening? Lees de functieomschrijving.

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening geeft les in vakken rondom maatschappelijk werk en hulpverlening.

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting maatschappelijk werk en hulpverlening of een andere soortgelijke opleiding. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als maatschappelijk werker, hulpverlener, ouderenadviseur, gezinsvoogd of een ander soortgelijk beroep. De docent maatschappelijk werk en hulpverlening kan lesgeven in vakken als gezinssystemen, individuele psychologie, gedragsbeïnvloeding en motivatie en organisatiekunde en behandelt onderwerpen als het bieden van ondersteuning, advies en behandeling aan mensen die het alleen niet meer redden (door bijvoorbeeld psychische, financiële of sociale moeilijkheden).

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens, werkstukopdrachten en projectopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent maatschappelijk werk en hulpverlening de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en ze er waar nodig (streng) op aanspreken en/of individuele begeleiding of extra tips en advies bieden.

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening heeft verstand van het werk als maatschappelijk werker en hulpverlener en weet zijn kennis en visie op een educatieve, interessante en verantwoordelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Omdat het een zeer verantwoordelijk vak is moet de docent maatschappelijk werk en hulpverlening het daarom ook niet erg vinden om streng op te treden en de leerlingen/studenten die de orde verstoren streng toe te spreken om ten alle tijde de les serieus te houden en de orde in de klas te bewaken en herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent maatschappelijk werk en hulpverlening ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken en wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school), aanwezig bij ouderavonden (waar hij met ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind spreekt) en gaat hij op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Baan Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Docent maatschappelijk werk en hulpverlening Worden, Functie-eisen Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Verantwoordelijkheden Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Functieprofiel Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Wat doet een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Werken als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Docent maatschappelijk werk en hulpverlening worden: Opleiding tot docent maatschappelijk werk en hulpverlening

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening heeft een opleiding ''Algemene Sociale Wetenschappen'', ''Social Scienes'' of ''Social Psychology'' (WO, vierjarig) of een opleiding ''Maatschappelijk Werk en Dienstverlening'' of ''Sociaal Pedagogische Hulpverlening'' gevolgd (HBO) en is (eventueel) na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven als docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Docent maatschappelijk werk en hulpverlening Worden, Opleidingsniveau Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Scholing Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Studie Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Bijscholing Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Omscholing Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Organisaties waar een docent maatschappelijk werk en hulpverlening doorgaans werkzaam is

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Docent maatschappelijk werk en hulpverlening Worden, Opleidingsniveau Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Scholing Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Studie Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Bijscholing Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Omscholing Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent maatschappelijk werk en hulpverlening

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Loon Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Wat verdien je als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Salarisschaal Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Salarisindicatie Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Bonus Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, CAO Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Brutoloon Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Nettoloon Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Vakantiedagen Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Pensioen Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Competenties, skills & vaardigheden docent maatschappelijk werk en hulpverlening

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Vaardigheden Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Attitude Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Kwalificaties Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Competentieprofiel Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Boeken voor het beroep docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Wil je meer weten over het beroep docent maatschappelijk werk en hulpverlening? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent maatschappelijk werk en hulpverlening bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent maatschappelijk werk en hulpverlening te komen.

Maatschappelijk werk in model | Johan Bootsma

over zorgvuldig hulpverlenen en de drievoudige professionaliteit van maatschappelijk werkers - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789066654808 | 192 pagina's

"Maatschappelijk werk in model 5e druk is een boek van Johan Bootsma uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789066654808 MAATSCHAPPELIJK WERK IN MODEL neemt het handelen van maatschappelijk werkers onder de loep. De hulpverlenende gesprekken die zij...

Zorgvuldig hulpverlenen | Onbekend

maatschappelijk werk en sociale participatie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023234845 | 205 pagina's

Zorgvuldig hulpverlenen 1e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023234845 Door de afkalving van de verzorgingsstaat en het verdwijnen van economische zekerheden is de kans om materieel gezien in de problemen ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Docent maatschappelijk werk en hulpverlening ebooks, boek Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Persoonstypen docent maatschappelijk werk en hulpverlening

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van maatschappelijk werk en hulpverlening over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Daarnaast is de docent maatschappelijk werk en hulpverlening een waarnemer. Hij kijkt naar actuele maatschappelijke ontwikkelingen binnen de maatschappij of politiek om dit in zijn lesmateriaal mee te nemen en let goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Karakter Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Netwerk docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Het netwerk van de docent maatschappelijk werk en hulpverlening bestaat uit de directeur van de school, collega's, leerlingen/studenten, stagebegeleiders, mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Medewerkers Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Is het beroep docent maatschappelijk werk en hulpverlening iets voor jou?

Zou je graag docent maatschappelijk werk en hulpverlening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent maatschappelijk werk en hulpverlening bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, beroepskeuzetest Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent maatschappelijk werk en hulpverlening is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent maatschappelijk werk en hulpverlening zich ook in andere vakken specialiseren (waaronder bijvoorbeeld pedagogiek) en ook daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent maatschappelijk werk en hulpverlening ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent maatschappelijk werk en hulpverlening. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Promotie mogelijkheden Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, Carriere Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Solliciteren op de functie docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent maatschappelijk werk en hulpverlening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent maatschappelijk werk en hulpverlening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent maatschappelijk werk en hulpverlening. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, CV Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, sollicitatie Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Interviews met docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Vacatures docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent maatschappelijk werk en hulpverlening geeft les in vakken rondom maatschappelijk werk en hulpverlening. De docent maatschappelijk werk en hulpverlening geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting maatschappelijk werk en hulpverlening of een andere soortgelijke opleiding. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als maatschappelijk werker, hulpverlener, ouderenadviseur, gezinsvoogd of een ander soortgelijk beroep.

Beoordeling Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep