U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent makelaardij

Docent makelaardij worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent makelaardij? Lees de functieomschrijving.

De docent makelaardij geeft les in het vak makelaardij.

De docent makelaardij geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van makelaardij en vastgoed of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent makelaardij is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de makelaardij en vastgoed (waaronder makelaar, beleidsmedewerker of als medewerker bij een wooncorporatie). De docent makelaardij kan lesgeven in vakken als vastgoedeconomie, fiscaliteit, projectontwikkeling, beleggen in vastgoed, vastgoedmanagement taxaties, financiën en kan lesgeven in onderwerpen als de koop en verkoop van ontroerend goed en huizenbezichtiging.

De docent makelaardij ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van al deze opdrachten houdt de docent makelaardij de studievoortgang en ontwikkeling van al zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij. Zo kan hij goed in de gaten houden wie goed op schema loopt of wie harder moet werken om een opleidingsjaar te kunnen halen en wat er in dat laatste geval fout gaat. De docent makelaardij kan, wanneer een leerling/student er minder goed voorstaat, met deze leerling/student om de tafel gaan om de voortgang te bespreken en te kijken of hij de leerling/student eventueel extra begeleiding of tips en adviezen kan geven. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zijn werk niet goed doet of wanneer iemand de orde in de klas verstoord om de orde weer te herstellen en/of bewaren.

De docent makelaardij heeft verstand van makelaardij en vastgoed en weet zijn kennis op dit gebied op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij weet zijn leerlingen/studenten tijdens projecten goed te begeleiden, interessante en educatieve lessen te geven en ze te helpen zichzelf te ontwikkelen en voorbereiden op hun laatste jaar en hun afstudeerproject. Ook zal de docent makelaardij op bezoek gaan bij de leerlingen/studenten die stage lopen om te kijken hoe het gaat op het stagebedrijf en om de stagetijd met de leerling/student in kwestie en de stagebegeleider te bespreken en te evalueren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent makelaardij ook aanwezig zijn bij ouderavonden (waar de leerling/student met hun ouders met de docent komt praten) en tijdens vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt, de opleiding en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding).

Mensen vonden ons op: Job Docent makelaardij, Baan Docent makelaardij, Docent makelaardij Worden, Functie-eisen Docent makelaardij, Verantwoordelijkheden Docent makelaardij, Functieprofiel Docent makelaardij, Wat doet een Docent makelaardij, Werken als Docent makelaardij.

Docent makelaardij worden: Opleiding tot docent makelaardij

De docent makelaardij heeft een opleiding ''Business Economics'', ''Economics and Financial Research'', ''Economics and Business'', ''International Economics and Business'' of ''Vastgoedkunde'' gevolgd (WO, vierjarig), of heeft een HBO opleiding ''Makelaardij en Vastgoed'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven als docent makelaardij.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent makelaardij, Docent makelaardij Worden, Opleidingsniveau Docent makelaardij, Scholing Docent makelaardij, Studie Docent makelaardij, Bijscholing Docent makelaardij, Omscholing Docent makelaardij.

Organisaties waar een docent makelaardij doorgaans werkzaam is

De docent makelaardij werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent makelaardij, Docent makelaardij Worden, Opleidingsniveau Docent makelaardij, Scholing Docent makelaardij, Studie Docent makelaardij, Bijscholing Docent makelaardij, Omscholing Docent makelaardij.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent makelaardij

De docent makelaardij verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent makelaardij, Loon Docent makelaardij, Wat verdien je als Docent makelaardij, Salarisschaal Docent makelaardij, Salarisindicatie Docent makelaardij, Bonus Docent makelaardij, CAO Docent makelaardij, Brutoloon Docent makelaardij, Nettoloon Docent makelaardij, Vakantiedagen Docent makelaardij, Pensioen Docent makelaardij.

Competenties, skills & vaardigheden docent makelaardij

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van makelaardij en vastgoed
 • Rekenkundig
Mensen vonden ons op: Kennis Docent makelaardij, Vaardigheden Docent makelaardij, Attitude Docent makelaardij, Kwalificaties Docent makelaardij, Competentieprofiel Docent makelaardij.

Boeken voor het beroep docent makelaardij

Wil je meer weten over het beroep docent makelaardij? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent makelaardij bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent makelaardij te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent makelaardij, Docent makelaardij ebooks, boek Docent makelaardij.

Persoonstypen docent makelaardij

De docent makelaardij is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de makelaardij en vastgoed om deze in zijn lesmateriaal te verwerken en met leerlingen/studenten te bespreken en let daarnaast ook goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om alles goed in de gaten te houden en leerlingen/studenten te helpen wanneer ze er minder goed voorstaan. Dit maakt de docent makelaardij ook een gever. Hij biedt ten alle tijde zijn hulp aan en biedt individuele begeleiding en geeft daarnaast in de gewone lessen zijn kennis en visie op het gebied van het vak makelaardij en vastgoed over op zijn leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent makelaardij, Karakter Docent makelaardij.

Netwerk docent makelaardij

Het netwerk van de docent makelaardij bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's, de stagebegeleiders van leerlingen/studenten wanneer zij stage lopen, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden of projectavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent makelaardij, Medewerkers Docent makelaardij.

Is het beroep docent makelaardij iets voor jou?

Zou je graag docent makelaardij willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent makelaardij bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent makelaardij, beroepskeuzetest Docent makelaardij, beroep Docent makelaardij kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent makelaardij

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent makelaardij is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen. Mocht de docent makelaardij toch moeilijk aan een baan als docent makelaardij kunnen komen dan kan hij zich door zich ook in een ander vak te specialiseren ook in een ander vak in dezelfde richting les gaan geven.

Naast zijn werk als docent kan de docent makelaardij ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent makelaardij

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent makelaardij. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent makelaardij, Promotie mogelijkheden Docent makelaardij, Carriere Docent makelaardij.

Solliciteren op de functie docent makelaardij

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent makelaardij dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent makelaardij belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent makelaardij. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent makelaardij, CV Docent makelaardij, sollicitatie Docent makelaardij.

Interviews met docent makelaardij

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent makelaardij

Overzicht

Vacatures docent makelaardij

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent makelaardij? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent makelaardij. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent makelaardij geeft les in het vak makelaardij. De docent makelaardij geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van makelaardij en vastgoed of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent makelaardij is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de makelaardij en vastgoed (waaronder makelaar, beleidsmedewerker of als medewerker bij een wooncorporatie).

Beoordeling Docent makelaardij

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent makelaardij' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent makelaardij

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep