U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent management

Docent management worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent management? Lees de functieomschrijving.

De docent management geeft les in het vak management.

De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke (economische opleiding). De voornaamste taak van de docent management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de veranderingen in de maatschappij, hoe zijn leerlingen/studenten deze moeten en kunnen signaleren en hoe hij bij zijn werkzaamheden hierop kan inspringen. Hij geeft les over marktgericht ondernemen en onderwerpen als internationale invloedsfactoren van de externe omgeving, marktdefinitie en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een marketingstrategie, activiteitenportfolio en marketingplan kunnen ontwikkelen.

De docent management ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schriftelijke opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent management de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent management heeft verstand van het vak management en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent management projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent management ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent management, Baan Docent management, Docent management Worden, Functie-eisen Docent management, Verantwoordelijkheden Docent management, Functieprofiel Docent management, Wat doet een Docent management, Werken als Docent management.

Docent management worden: Opleiding tot docent management

De docent management heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' of ''Marketing Management'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent management, Docent management Worden, Opleidingsniveau Docent management, Scholing Docent management, Studie Docent management, Bijscholing Docent management, Omscholing Docent management.

Organisaties waar een docent management doorgaans werkzaam is

De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent management, Docent management Worden, Opleidingsniveau Docent management, Scholing Docent management, Studie Docent management, Bijscholing Docent management, Omscholing Docent management.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent management

Het salaris van de docent management die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent management, Loon Docent management, Wat verdien je als Docent management, Salarisschaal Docent management, Salarisindicatie Docent management, Bonus Docent management, CAO Docent management, Brutoloon Docent management, Nettoloon Docent management, Vakantiedagen Docent management, Pensioen Docent management.

Competenties, skills & vaardigheden docent management

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van management
Mensen vonden ons op: Kennis Docent management, Vaardigheden Docent management, Attitude Docent management, Kwalificaties Docent management, Competentieprofiel Docent management.

Boeken voor het beroep docent management

Wil je meer weten over het beroep docent management? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent management bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent management te komen.

Studieloopbaanbegeleiding | Marian Cornelissen

trainingen SLB voor de docent - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024409532 | 264 pagina's

Studieloopbaanbegeleiding 1e druk is een boek van Marian Cornelissen uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024409532 Als studieloopbaanbegeleider ben je coach, mentor en studentbegeleider tegelijkertijd. Gesprekken over leren leren, studieaanp...

IK2 - Werkschrift | Margriet Sitskoorn

trainingsboek voor coaches en docenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462761360 | 100 pagina's

IK2 - Werkschrift 1e druk is een boek van Margriet Sitskoorn uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462761360 Dit IK2 - Werkschrift hoort bij het boek IK2 - De beste versie van jezelf. Het werkschrift gebruik je tijdens de IK2-training die j...

IK2 Trainingsboek voor coaches en docenten | Margriet Sitskoorn

trainingsboek voor coaches en docenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462761353 | 108 pagina's

"Margriet Sitskoorn laat in deze nieuwe aanvullende IK2-uitgave zien hoe je de inzichtoefeningen, de opdrachten, de testen en het EFFECT-programma uit 'IK2 - De beste versie van jezelf' personaliseert en als training aanbiedt. De training is bedoeld voor ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent management, Docent management ebooks, boek Docent management.

Persoonstypen docent management

De docent management is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent management ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak management over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent management, Karakter Docent management.

Netwerk docent management

Het netwerk van de docent management bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent management, Medewerkers Docent management.

Is het beroep docent management iets voor jou?

Zou je graag docent management willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent management bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent management, beroepskeuzetest Docent management, beroep Docent management kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent management

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent management is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent management de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent management

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent management. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent management, Promotie mogelijkheden Docent management, Carriere Docent management.

Solliciteren op de functie docent management

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent management dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent management belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent management. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent management, CV Docent management, sollicitatie Docent management.

Interviews met docent management

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent management

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent management? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent management. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent management geeft les in het vak management. De docent management geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, marketing management of een andere soortgelijke (economische opleiding). De voornaamste taak van de docent management is zijn kennis en visie op het gebied van het vak management overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent management

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent management' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent management

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep