U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent milieukunde

Docent milieukunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent milieukunde? Lees de functieomschrijving.

De docent milieukunde geeft les in het vak milieukunde.

De docent milieukunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting milieukunde, mens en milieu, milieu en ruimte of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent milieukunde is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de milieukunde (waaronder bijvoorbeeld het beroep milieukundig ingenieur). De docent milieukunde geeft les in alle facetten van het vak milieukunde en behandelt onderwerpen als onder andere science, duurzaamheid en milieukwaliteit (en het kijken en onderzoeken naar maatregelen om deze te verbeteren), milieubeleid en milieugebiedvisie. De opleiding milieukunde is zeer praktijkgericht en daarom is het belangrijk dat de docent milieukunde zijn leerlingen/studenten goed kan begeleiden tijdens projecten, werkstukken en praktijkopdrachten.

De docent milieukunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, werkstukken, projecten en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van de resultaten van al deze opdrachten kijkt de docent milieukunde zorgvuldig naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, kijkt of hun ontwikkeling goed is en gaat waar nodig het gesprek aan met leerlingen/studenten om te kijken wat er moet gebeuren om resultaten te verbeteren.

De docent milieukunde heeft verstand van het vak milieukunde en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij weet zijn leerlingen/studenten te motiveren en daarnaast goed te begeleiden tijdens praktijkopdrachten, houdt hun studievoortgang nauwgezet in de gaten en durft streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent milieukunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's, waar hij de opleiding, de school en de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten voor de opleiding en/of school. Daarnaast kan het zijn dat de docent milieukunde ook op stagebezoek gaat wanneer zijn leerlingen/studenten stage moeten lopen en is hij aanwezig tijdens ouderavonden om met de ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent milieukunde, Baan Docent milieukunde, Docent milieukunde Worden, Functie-eisen Docent milieukunde, Verantwoordelijkheden Docent milieukunde, Functieprofiel Docent milieukunde, Wat doet een Docent milieukunde, Werken als Docent milieukunde.

Docent milieukunde worden: Opleiding tot docent milieukunde

De docent milieukunde heeft een opleiding ''Biotechnology'', ''Climate Studies'', ''Environmental Science'', ''Milieuwetenschappen'' of een andere soortgelijke WO studie gevolgd en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent milieukunde.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent milieukunde, Docent milieukunde Worden, Opleidingsniveau Docent milieukunde, Scholing Docent milieukunde, Studie Docent milieukunde, Bijscholing Docent milieukunde, Omscholing Docent milieukunde.

Organisaties waar een docent milieukunde doorgaans werkzaam is

De docent milieukunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent milieukunde, Docent milieukunde Worden, Opleidingsniveau Docent milieukunde, Scholing Docent milieukunde, Studie Docent milieukunde, Bijscholing Docent milieukunde, Omscholing Docent milieukunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent milieukunde

De docent milieukunde verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent milieukunde, Loon Docent milieukunde, Wat verdien je als Docent milieukunde, Salarisschaal Docent milieukunde, Salarisindicatie Docent milieukunde, Bonus Docent milieukunde, CAO Docent milieukunde, Brutoloon Docent milieukunde, Nettoloon Docent milieukunde, Vakantiedagen Docent milieukunde, Pensioen Docent milieukunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent milieukunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Leervermogen
 • Overtuigen
 • Verstand van milieukunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent milieukunde, Vaardigheden Docent milieukunde, Attitude Docent milieukunde, Kwalificaties Docent milieukunde, Competentieprofiel Docent milieukunde.

Boeken voor het beroep docent milieukunde

Wil je meer weten over het beroep docent milieukunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent milieukunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent milieukunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent milieukunde, Docent milieukunde ebooks, boek Docent milieukunde.

Persoonstypen docent milieukunde

De docent milieukunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak milieukunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding, extra tips of extra adviezen. Ook is de docent milieukunde een waarnemer. Hij let goed op de klas en de leerlingen/studenten en houdt hun studievoortgang nauwgezet bij om ervoor te zorgen dat zij zich optimaal inzetten tijdens de studie om zo het beste in hunzelf naar boven te halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent milieukunde, Karakter Docent milieukunde.

Netwerk docent milieukunde

Het netwerk van de docent milieukunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, hun ouders, zijn collega's, de directeur van de school, stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen en mensen uit het vak die op school komen spreken en/of presentaties komen geven.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent milieukunde, Medewerkers Docent milieukunde.

Is het beroep docent milieukunde iets voor jou?

Zou je graag docent milieukunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent milieukunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent milieukunde, beroepskeuzetest Docent milieukunde, beroep Docent milieukunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent milieukunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent milieukunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen. Daarnaast kan de docent milieukunde zich ook gaan specialiseren in andere, soortgelijke, vakken om daarin les te kunnen geven en kan hij naast zijn rol als docent ook een andere rol op zich nemen binnen het onderwijs (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent milieukunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent milieukunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent milieukunde, Promotie mogelijkheden Docent milieukunde, Carriere Docent milieukunde.

Solliciteren op de functie docent milieukunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent milieukunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent milieukunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent milieukunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent milieukunde, CV Docent milieukunde, sollicitatie Docent milieukunde.

Interviews met docent milieukunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent milieukunde

Vacatures docent milieukunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent milieukunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent milieukunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent milieukunde geeft les in het vak milieukunde. De docent milieukunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting milieukunde, mens en milieu, milieu en ruimte of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent milieukunde is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de milieukunde (waaronder bijvoorbeeld het beroep milieukundig ingenieur).

Beoordeling Docent milieukunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent milieukunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent milieukunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep