U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent mime

Docent mime worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent mime? Lees de functieomschrijving.

De docent mime geeft les in het vak mime.

De docent mime geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting mime, theater of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent mime ook freelance workshops/cursussen/geven. De docent mime geeft zowel theorie als praktijkles in het vak mime. Hij geeft zijn leerlingen/studenten lessen in onder andere bewegingskunst, spel, dans en dramaturgie. Deze lessen zullen naast klaslokalen voornamelijk op een dansvloer of toneelvloer worden gegeven. De voornaamste taak van de docent mime is zijn leerlingen/studenten opleiden tot mimespeler of een soortgelijk beroep.

De docent mime ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen en projecten en kijkt deze na, bespreekt deze en geeft ze eventueel een cijfer. Daarnaast begeleidt de docent mime zijn leerlingen/studenten naar uitvoeringen en voorstellingen die voor ouders en bezoekers worden gegeven, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten let de docent mime op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig aan dat ze er harder aan moeten trekken.

De docent mime heeft verstand van het vak mime en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij begeleidt ze goed bij praktijklessen en let ook op de veiligheid om te voorkomen dat zijn leerlingen/studenten tijdens bepaalde opdrachten blessures oplopen. Daarnaast gaat hij waar nodig het gesprek aan met leerlingen/studenten als de studie niet goed verloopt om te kijken naar verbeterpunten.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent mime ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school of opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent mime, Baan Docent mime, Docent mime Worden, Functie-eisen Docent mime, Verantwoordelijkheden Docent mime, Functieprofiel Docent mime, Wat doet een Docent mime, Werken als Docent mime.

Docent mime worden: Opleiding tot docent mime

De docent mime heeft een Mime Opleiding gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent mime, Docent mime Worden, Opleidingsniveau Docent mime, Scholing Docent mime, Studie Docent mime, Bijscholing Docent mime, Omscholing Docent mime.

Organisaties waar een docent mime doorgaans werkzaam is

De docent mime werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent mime, Docent mime Worden, Opleidingsniveau Docent mime, Scholing Docent mime, Studie Docent mime, Bijscholing Docent mime, Omscholing Docent mime.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent mime

Het salaris van de docent mime die lesgeeft op een school verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring. De docent mime die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen prijs bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent mime, Loon Docent mime, Wat verdien je als Docent mime, Salarisschaal Docent mime, Salarisindicatie Docent mime, Bonus Docent mime, CAO Docent mime, Brutoloon Docent mime, Nettoloon Docent mime, Vakantiedagen Docent mime, Pensioen Docent mime.

Competenties, skills & vaardigheden docent mime

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van mime
Mensen vonden ons op: Kennis Docent mime, Vaardigheden Docent mime, Attitude Docent mime, Kwalificaties Docent mime, Competentieprofiel Docent mime.

Boeken voor het beroep docent mime

Wil je meer weten over het beroep docent mime? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent mime bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent mime te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent mime, Docent mime ebooks, boek Docent mime.

Persoonstypen docent mime

De docent mime is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak mime over op zijn leerlingen/studenten en gaat waar nodig het gesprek aan om te kijken naar verbeterpunten. Daarnaast is de docent mime een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let goed op tijdens uitvoeringen en voorstellingen om deze van een cijfer te voorzien.

Ook is de docent mime een levensgenieter; hij heeft van zijn hobby (mime) zijn beroep gemaakt.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent mime, Karakter Docent mime.

Netwerk docent mime

Het netwerk van de docent mime bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school (wanneer hij op een school werkzaam is), mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden of uitvoeringen en voorstellingen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent mime, Medewerkers Docent mime.

Is het beroep docent mime iets voor jou?

Zou je graag docent mime willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent mime bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent mime, beroepskeuzetest Docent mime, beroep Docent mime kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent mime

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent mime is vrij laag. Er zijn vrij weinig opleidingen waar het vak mime wordt gegeven. Wel kan de docent mime zich ook specialiseren in bijvoorbeeld een vak als dramaturgie en ook daarin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te bevorderen of kan hij freelance cursussen/lessen/workshops gaan geven.

Naast zijn rol als docent kan de docent mime ook een andere rol in het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent mime

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent mime. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent mime, Promotie mogelijkheden Docent mime, Carriere Docent mime.

Solliciteren op de functie docent mime

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent mime dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent mime belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent mime. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent mime, CV Docent mime, sollicitatie Docent mime.

Interviews met docent mime

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent mime

Vacatures docent mime

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent mime? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent mime. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent mime geeft les in het vak mime. De docent mime geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting mime, theater of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent mime ook freelance workshops/cursussen/geven.

Beoordeling Docent mime

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent mime' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent mime

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep