U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent musical

Docent musical worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent musical? Lees de functieomschrijving.

De docent musical geeft les in het vak musical.

De docent musical geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van drama, artiest of musicalacteur, werkt op een centrum voor de kunsten, of geeft freelance cursussen/lessen/workshops musical. Daarnaast kan de docent musical ook ingehuurd worden om op verschillende scholen musicallessen te komen geven (bijvoorbeeld op een basisschool) en samen met de leerlingen/studenten een musical te maken.

De docent musical geeft les in zang, dans en laat zijn leerlingen/studenten zich door middel van verschillende praktijkopdrachten ontwikkelen als musicalacteur. Ook geeft de docent musical les in bijvoorbeeld intonatie, het ontwikkelen van een personage of het leren van tekst. Ook neemt de docent musical zijn leerlingen/studenten mee naar bestaande musicals waar zij van kunnen leren

De docent musical ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, oefeningen, projecten en eindopdrachten die hij nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. De docent musical let op de individuele ontwikkeling per leerling en kijkt waar deze meer tijd aan moet besteden en wat er wel en niet goed gaat.

De docent musical heeft zelf veel verstand van het musicalvak en van zang en dans (en vaak ook ruime ervaring binnen de musicalwereld) en weet zijn kennis en visie op een leuke en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook is de docent musical aanwezig bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen te bespreken. Daarnaast durft hij streng op te treden als leerlingen/studenten zich misdragen om de orde in de klas te bewaren.

Mensen vonden ons op: Job Docent musical, Baan Docent musical, Docent musical Worden, Functie-eisen Docent musical, Verantwoordelijkheden Docent musical, Functieprofiel Docent musical, Wat doet een Docent musical, Werken als Docent musical.

Docent musical worden: Opleiding tot docent musical

De docent musical heeft over het algemeen een HBO kunstopleiding, een HBO docentopleiding of een HBO drama opleiding gevolgd of heeft ruime praktijkervaring binnen de musicalwereld en wil deze graag gaan overbrengen op studenten/leerlingen en is daarom les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent musical, Docent musical Worden, Opleidingsniveau Docent musical, Scholing Docent musical, Studie Docent musical, Bijscholing Docent musical, Omscholing Docent musical.

Organisaties waar een docent musical doorgaans werkzaam is

De docent musical werkt op een MBO of HBO opleiding, geeft gastlessen op een basisschool of centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent musical, Docent musical Worden, Opleidingsniveau Docent musical, Scholing Docent musical, Studie Docent musical, Bijscholing Docent musical, Omscholing Docent musical.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent musical

De docent musical die fulltime of parttime op een school werkzaam is verdient tussen de €1200,- en €1810,- bruto per maand. Voor de docent musical die op verschillende scholen lesgeeft (en dus geen vast contract heeft) en de docent musical die freelance cursussen/workshops/lessen geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent musical, Loon Docent musical, Wat verdien je als Docent musical, Salarisschaal Docent musical, Salarisindicatie Docent musical, Bonus Docent musical, CAO Docent musical, Brutoloon Docent musical, Nettoloon Docent musical, Vakantiedagen Docent musical, Pensioen Docent musical.

Competenties, skills & vaardigheden docent musical

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Organiseren
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van musical
 • Goed in zang en dans
Mensen vonden ons op: Kennis Docent musical, Vaardigheden Docent musical, Attitude Docent musical, Kwalificaties Docent musical, Competentieprofiel Docent musical.

Boeken voor het beroep docent musical

Wil je meer weten over het beroep docent musical? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent musical bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent musical te komen.

Las Tic En La Educacion Musical Venezolana | Rodriguez Suarez Zeneida Jesica

Medios innovadores y formación docente - Spaanstalig | Paperback | 9783846560143 | 84 pagina's

Las tecnologias de la informacion y la comunicacion son parte esencial en la formacion de cualquier profesional, por lo tanto los educadores, en este caso los profesores de musica, deben adquirir habilidades y competencias en su uso, y hacerlo parte de su...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent musical, Docent musical ebooks, boek Docent musical.

Persoonstypen docent musical

De docent musical is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en mag les geven in het vak wat hem lief is. Daarnaast is hij een gever en waarnemer; hij geeft zijn kennis op het gebied van het musicalvak over op zijn leerlingen/studenten en let goed op hun ontwikkeling en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent musical, Karakter Docent musical.

Netwerk docent musical

Het netwerk van de docent musical bestaat uit mensen uit de musicalwereld, zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school (als hij op een school werkzaam is) en eventueel de ouders van leerlingen/studenten op ouderavonden of bij uitvoeringen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent musical, Medewerkers Docent musical.

Is het beroep docent musical iets voor jou?

Zou je graag docent musical willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent musical bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent musical, beroepskeuzetest Docent musical, beroep Docent musical kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent musical

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent musical is gemiddeld. Het is afhankelijk van de docent musical in kwestie of hij van dit beroep zijn brood kan verdienen; hij moet zich, als hij geen vast contract heeft, goed in de markt spelen en netwerken om zo aan verschillende opdrachten of leerlingen voor zijn freelance cursussen/workshops/lessen te komen.

Daarnaast kan hij ook aan de slag als musicalacteur of als zang of dansleraar of als docent drama.

Arbeidsmarktperspectief score docent musical

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent musical. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent musical, Promotie mogelijkheden Docent musical, Carriere Docent musical.

Solliciteren op de functie docent musical

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent musical dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent musical belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent musical. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent musical, CV Docent musical, sollicitatie Docent musical.

Interviews met docent musical

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent musical

Vacatures docent musical

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent musical? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent musical. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent musical geeft les in het vak musical. De docent musical geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van drama, artiest of musicalacteur, werkt op een centrum voor de kunsten, of geeft freelance cursussen/lessen/workshops musical. Daarnaast kan de docent musical ook ingehuurd worden om op verschillende scholen musicallessen te komen geven (bijvoorbeeld op een basisschool) en samen met de leerlingen/studenten een musical te maken.

Beoordeling Docent musical

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent musical' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent musical

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep