U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent musicaltechniek

Docent musicaltechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent musicaltechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent musicaltechniek geeft les in het vak musicaltechniek.

De docent musicaltechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, docent dans, musical, choreografie of of een andere soortgelijke opleiding. De belangrijkste taak van de docent musicaltechniek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak musicaltechniek overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied. De docent musicaltechniek geeft les in ensemblezang, musical theatre, song and dance, stemcoaching, zangtechniek en acteren.

De docent musicaltechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, uitvoeringsopdrachten, praktijkopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent musicaltechniek de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan en om ze waar nodig individuele hulp en tips en advies te bieden.

De docent musicaltechniek heeft verstand van het vak musicaltechniek en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent musicaltechniek aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent musicaltechniek, Baan Docent musicaltechniek, Docent musicaltechniek Worden, Functie-eisen Docent musicaltechniek, Verantwoordelijkheden Docent musicaltechniek, Functieprofiel Docent musicaltechniek, Wat doet een Docent musicaltechniek, Werken als Docent musicaltechniek.

Docent musicaltechniek worden: Opleiding tot docent musicaltechniek

De docent musicaltechniek heeft een opleiding ''Docent Dans'' of een andere soortgelijke theater, musical of dansopleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent musicaltechniek, Docent musicaltechniek Worden, Opleidingsniveau Docent musicaltechniek, Scholing Docent musicaltechniek, Studie Docent musicaltechniek, Bijscholing Docent musicaltechniek, Omscholing Docent musicaltechniek.

Organisaties waar een docent musicaltechniek doorgaans werkzaam is

De docent musicaltechniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent musicaltechniek, Docent musicaltechniek Worden, Opleidingsniveau Docent musicaltechniek, Scholing Docent musicaltechniek, Studie Docent musicaltechniek, Bijscholing Docent musicaltechniek, Omscholing Docent musicaltechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent musicaltechniek

De docent musicaltechniek verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent musicaltechniek, Loon Docent musicaltechniek, Wat verdien je als Docent musicaltechniek, Salarisschaal Docent musicaltechniek, Salarisindicatie Docent musicaltechniek, Bonus Docent musicaltechniek, CAO Docent musicaltechniek, Brutoloon Docent musicaltechniek, Nettoloon Docent musicaltechniek, Vakantiedagen Docent musicaltechniek, Pensioen Docent musicaltechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent musicaltechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van het vak musicaltechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent musicaltechniek, Vaardigheden Docent musicaltechniek, Attitude Docent musicaltechniek, Kwalificaties Docent musicaltechniek, Competentieprofiel Docent musicaltechniek.

Boeken voor het beroep docent musicaltechniek

Wil je meer weten over het beroep docent musicaltechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent musicaltechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent musicaltechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent musicaltechniek, Docent musicaltechniek ebooks, boek Docent musicaltechniek.

Persoonstypen docent musicaltechniek

De docent musicaltechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak musicaltechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of zelfs individuele begeleiding. Daarnaast is de docent musicaltechniek ook een waarnemer. Hij let goed op ontwikkelingen binnen de danswereld om dit mee te nemen in zijn lessen en houdt daarnaast ook de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent musicaltechniek, Karakter Docent musicaltechniek.

Netwerk docent musicaltechniek

Het netwerk van de docent musicaltechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het musicalvak die op school komen spreken en de leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent musicaltechniek, Medewerkers Docent musicaltechniek.

Is het beroep docent musicaltechniek iets voor jou?

Zou je graag docent musicaltechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent musicaltechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent musicaltechniek, beroepskeuzetest Docent musicaltechniek, beroep Docent musicaltechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent musicaltechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent musicaltechniek is laag. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent musicaltechniek zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als docent dans of een andere soortgelijke dansopleiding.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent musicaltechniek ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent musicaltechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent musicaltechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent musicaltechniek, Promotie mogelijkheden Docent musicaltechniek, Carriere Docent musicaltechniek.

Solliciteren op de functie docent musicaltechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent musicaltechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent musicaltechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent musicaltechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent musicaltechniek, CV Docent musicaltechniek, sollicitatie Docent musicaltechniek.

Interviews met docent musicaltechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent musicaltechniek

Vacatures docent musicaltechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent musicaltechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent musicaltechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent musicaltechniek geeft les in het vak musicaltechniek. De docent musicaltechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, docent dans, musical, choreografie of of een andere soortgelijke opleiding. De belangrijkste taak van de docent musicaltechniek is zijn kennis en visie op het gebied van het vak musicaltechniek overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied.

Beoordeling Docent musicaltechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent musicaltechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent musicaltechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep