U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent muziekanalyse

Docent muziekanalyse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent muziekanalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent muziekanalyse geeft les in het vak muziekanalyse.

De docent muziekanalyse geeft les op een HBO opleiding in de richting muziek, docent muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De voornaamste taak van de docent muziekanalyse is zijn kennis en visie op het vak muziekanalyse overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent muziekanalyse geeft onder andere les over de structuur en opbouw van muziek, muziekwerken of muziekstijlen, laat zien hoe je muziek het beste kan analyseren, de middelen om te kunnen analyseren en muzikale grammatica.

De docent muziekanalyse geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al het gemaakte en ingeleverde werk kan de docent muziekanalyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om hun studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan en hou hij het beste daarbij kan helpen.

De docent muziekanalyse heeft verstand van het vak muziekanalyse en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een student zich in de les vervelend gedraagt of geen goede inzet toont om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en de studenten te motiveren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent muziekanalyse ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Mensen vonden ons op: Job Docent muziekanalyse, Baan Docent muziekanalyse, Docent muziekanalyse Worden, Functie-eisen Docent muziekanalyse, Verantwoordelijkheden Docent muziekanalyse, Functieprofiel Docent muziekanalyse, Wat doet een Docent muziekanalyse, Werken als Docent muziekanalyse.

Docent muziekanalyse worden: Opleiding tot docent muziekanalyse

De docent muziekanalyse heeft een WO opleiding ''Muziekwetenschap'' of een andere soortgelijke muziekopleiding gevolgd en is vervolgens (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of jaren praktijkervaring) les gaan geven in het vak muziekanalyse.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muziekanalyse, Docent muziekanalyse Worden, Opleidingsniveau Docent muziekanalyse, Scholing Docent muziekanalyse, Studie Docent muziekanalyse, Bijscholing Docent muziekanalyse, Omscholing Docent muziekanalyse.

Organisaties waar een docent muziekanalyse doorgaans werkzaam is

De docent muziekanalyse werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muziekanalyse, Docent muziekanalyse Worden, Opleidingsniveau Docent muziekanalyse, Scholing Docent muziekanalyse, Studie Docent muziekanalyse, Bijscholing Docent muziekanalyse, Omscholing Docent muziekanalyse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent muziekanalyse

De docent muziekanalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent muziekanalyse, Loon Docent muziekanalyse, Wat verdien je als Docent muziekanalyse, Salarisschaal Docent muziekanalyse, Salarisindicatie Docent muziekanalyse, Bonus Docent muziekanalyse, CAO Docent muziekanalyse, Brutoloon Docent muziekanalyse, Nettoloon Docent muziekanalyse, Vakantiedagen Docent muziekanalyse, Pensioen Docent muziekanalyse.

Competenties, skills & vaardigheden docent muziekanalyse

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van muziekanalyse
Mensen vonden ons op: Kennis Docent muziekanalyse, Vaardigheden Docent muziekanalyse, Attitude Docent muziekanalyse, Kwalificaties Docent muziekanalyse, Competentieprofiel Docent muziekanalyse.

Boeken voor het beroep docent muziekanalyse

Wil je meer weten over het beroep docent muziekanalyse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent muziekanalyse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent muziekanalyse te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent muziekanalyse, Docent muziekanalyse ebooks, boek Docent muziekanalyse.

Persoonstypen docent muziekanalyse

De docent muziekanalyse is een waarnemer. Hij let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten om zo te kijken hoe het gaat en ze eventuele individuele begeleiding te bieden wanneer het nodig is. Dit maakt de docent muziekanalyse ook tot een gever. Hij biedt zijn hulp aan en geeft daarnaast zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekanalyse over op zijn studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent muziekanalyse, Karakter Docent muziekanalyse.

Netwerk docent muziekanalyse

Het netwerk van de docent muziekanalyse bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent muziekanalyse, Medewerkers Docent muziekanalyse.

Is het beroep docent muziekanalyse iets voor jou?

Zou je graag docent muziekanalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent muziekanalyse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent muziekanalyse, beroepskeuzetest Docent muziekanalyse, beroep Docent muziekanalyse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent muziekanalyse

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekanalyse is laag. Dit komt omdat er alleen op specifieke opleidingen in dit vak les wordt gegeven. De docent muziekanalyse kan de werkgelegenheid voor zichzelf wel vergroten door bijvoorbeeld ook lessen in andere muzikale vakken te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent muziekanalyse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent muziekanalyse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent muziekanalyse, Promotie mogelijkheden Docent muziekanalyse, Carriere Docent muziekanalyse.

Solliciteren op de functie docent muziekanalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent muziekanalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent muziekanalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent muziekanalyse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent muziekanalyse, CV Docent muziekanalyse, sollicitatie Docent muziekanalyse.

Interviews met docent muziekanalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent muziekanalyse

Vacatures docent muziekanalyse

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent muziekanalyse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent muziekanalyse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent muziekanalyse geeft les in het vak muziekanalyse. De docent muziekanalyse geeft les op een HBO opleiding in de richting muziek, docent muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De voornaamste taak van de docent muziekanalyse is zijn kennis en visie op het vak muziekanalyse overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep.

Beoordeling Docent muziekanalyse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent muziekanalyse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent muziekanalyse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep