U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent muziekfilosofie

Docent muziekfilosofie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent muziekfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent muziekfilosofie geeft les in het vak muziekfilosofie.

De docent muziekfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting muziek, conservatorium of een andere soortgelijke opleiding/richting. De voornaamste taak van de docent muziekfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van muziek, de relatie tussen muziek en geest, muzikale betekenis, de overeenkomst tussen muziek en emoties/wat muziek met emoties kan doen en wat de muzikale geschiedenis ons over de wereld leert. De docent muziekfilosofie geeft klassikaal les en kan gebruik maken van muziek op cd of laptop of van een Powerpoint presentatie.

De docent muziekfilosofie geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent muziekfilosofie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan.

De docent muziekfilosofie heeft verstand van het vak muziekfilosofie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student vervelend is om de orde in de klas ten alle tijde te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent muziekfilosofie ook aanwezig zijn bij ouderavonden (om daar met de ouders van leerlingen/studenten over de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te spreken) en is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent muziekfilosofie, Baan Docent muziekfilosofie, Docent muziekfilosofie Worden, Functie-eisen Docent muziekfilosofie, Verantwoordelijkheden Docent muziekfilosofie, Functieprofiel Docent muziekfilosofie, Wat doet een Docent muziekfilosofie, Werken als Docent muziekfilosofie.

Docent muziekfilosofie worden: Opleiding tot docent muziekfilosofie

De docent muziekfilosofie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muziekfilosofie, Docent muziekfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent muziekfilosofie, Scholing Docent muziekfilosofie, Studie Docent muziekfilosofie, Bijscholing Docent muziekfilosofie, Omscholing Docent muziekfilosofie.

Organisaties waar een docent muziekfilosofie doorgaans werkzaam is

De docent muziekfilosofie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muziekfilosofie, Docent muziekfilosofie Worden, Opleidingsniveau Docent muziekfilosofie, Scholing Docent muziekfilosofie, Studie Docent muziekfilosofie, Bijscholing Docent muziekfilosofie, Omscholing Docent muziekfilosofie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent muziekfilosofie

De docent muziekfilosofie verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent muziekfilosofie, Loon Docent muziekfilosofie, Wat verdien je als Docent muziekfilosofie, Salarisschaal Docent muziekfilosofie, Salarisindicatie Docent muziekfilosofie, Bonus Docent muziekfilosofie, CAO Docent muziekfilosofie, Brutoloon Docent muziekfilosofie, Nettoloon Docent muziekfilosofie, Vakantiedagen Docent muziekfilosofie, Pensioen Docent muziekfilosofie.

Competenties, skills & vaardigheden docent muziekfilosofie

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van muziekfilosofie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent muziekfilosofie, Vaardigheden Docent muziekfilosofie, Attitude Docent muziekfilosofie, Kwalificaties Docent muziekfilosofie, Competentieprofiel Docent muziekfilosofie.

Boeken voor het beroep docent muziekfilosofie

Wil je meer weten over het beroep docent muziekfilosofie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent muziekfilosofie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent muziekfilosofie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent muziekfilosofie, Docent muziekfilosofie ebooks, boek Docent muziekfilosofie.

Persoonstypen docent muziekfilosofie

De docent muziekfilosofie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en houdt hun studieontwikkeling en studievoortgang nauwgezet bij om waar nodig extra hulp te kunnen bieden. Dit maakt de docent muziekfilosofie ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekfilosofie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent muziekfilosofie, Karakter Docent muziekfilosofie.

Netwerk docent muziekfilosofie

Het netwerk van de docent muziekfilosofie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent muziekfilosofie, Medewerkers Docent muziekfilosofie.

Is het beroep docent muziekfilosofie iets voor jou?

Zou je graag docent muziekfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent muziekfilosofie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent muziekfilosofie, beroepskeuzetest Docent muziekfilosofie, beroep Docent muziekfilosofie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent muziekfilosofie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekfilosofie is weinig. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent muziekfilosofie zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als leraar muziek.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent muziekfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent muziekfilosofie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent muziekfilosofie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent muziekfilosofie, Promotie mogelijkheden Docent muziekfilosofie, Carriere Docent muziekfilosofie.

Solliciteren op de functie docent muziekfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent muziekfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent muziekfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent muziekfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent muziekfilosofie, CV Docent muziekfilosofie, sollicitatie Docent muziekfilosofie.

Interviews met docent muziekfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent muziekfilosofie

Vacatures docent muziekfilosofie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent muziekfilosofie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent muziekfilosofie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent muziekfilosofie geeft les in het vak muziekfilosofie. De docent muziekfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting muziek, conservatorium of een andere soortgelijke opleiding/richting. De voornaamste taak van de docent muziekfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent muziekfilosofie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent muziekfilosofie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent muziekfilosofie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep