U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent muziekgeschiedenis

Docent muziekgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent muziekgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent muziekgeschiedenis geeft les in het vak muziekgeschiedenis.

De docent muziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent muziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak muziekgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent muziekgeschiedenis geeft onder andere les over twintigste eeuw en hedendaagse muziek, de oorsprong van de verschillende soorten muziek, de ontwikkeling van de muziek en de geschiedenis van de muzieknotatie.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent muziekgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent muziekgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent muziekgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent muziekgeschiedenis heeft verstand van het vak muziekgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent muziekgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpoint.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent muziekgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Mensen vonden ons op: Job Docent muziekgeschiedenis, Baan Docent muziekgeschiedenis, Docent muziekgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent muziekgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent muziekgeschiedenis, Functieprofiel Docent muziekgeschiedenis, Wat doet een Docent muziekgeschiedenis, Werken als Docent muziekgeschiedenis.

Docent muziekgeschiedenis worden: Opleiding tot docent muziekgeschiedenis

De docent muziekgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muziekgeschiedenis, Docent muziekgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent muziekgeschiedenis, Scholing Docent muziekgeschiedenis, Studie Docent muziekgeschiedenis, Bijscholing Docent muziekgeschiedenis, Omscholing Docent muziekgeschiedenis.

Organisaties waar een docent muziekgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent muziekgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muziekgeschiedenis, Docent muziekgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent muziekgeschiedenis, Scholing Docent muziekgeschiedenis, Studie Docent muziekgeschiedenis, Bijscholing Docent muziekgeschiedenis, Omscholing Docent muziekgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent muziekgeschiedenis

Het salaris van de docent muziekgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent muziekgeschiedenis, Loon Docent muziekgeschiedenis, Wat verdien je als Docent muziekgeschiedenis, Salarisschaal Docent muziekgeschiedenis, Salarisindicatie Docent muziekgeschiedenis, Bonus Docent muziekgeschiedenis, CAO Docent muziekgeschiedenis, Brutoloon Docent muziekgeschiedenis, Nettoloon Docent muziekgeschiedenis, Vakantiedagen Docent muziekgeschiedenis, Pensioen Docent muziekgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent muziekgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van muziekgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent muziekgeschiedenis, Vaardigheden Docent muziekgeschiedenis, Attitude Docent muziekgeschiedenis, Kwalificaties Docent muziekgeschiedenis, Competentieprofiel Docent muziekgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent muziekgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent muziekgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent muziekgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent muziekgeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent muziekgeschiedenis, Docent muziekgeschiedenis ebooks, boek Docent muziekgeschiedenis.

Persoonstypen docent muziekgeschiedenis

De docent muziekgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak muziekgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent muziekgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent muziekgeschiedenis, Karakter Docent muziekgeschiedenis.

Netwerk docent muziekgeschiedenis

Het netwerk van de docent muziekgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent muziekgeschiedenis, Medewerkers Docent muziekgeschiedenis.

Is het beroep docent muziekgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent muziekgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent muziekgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent muziekgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent muziekgeschiedenis, beroep Docent muziekgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent muziekgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muziekgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent muziekgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops muziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent muziekgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent muziekgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent muziekgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent muziekgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent muziekgeschiedenis, Carriere Docent muziekgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent muziekgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent muziekgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent muziekgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent muziekgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent muziekgeschiedenis, CV Docent muziekgeschiedenis, sollicitatie Docent muziekgeschiedenis.

Interviews met docent muziekgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent muziekgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent muziekgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent muziekgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent muziekgeschiedenis geeft les in het vak muziekgeschiedenis. De docent muziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent muziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak muziekgeschiedenis.

Beoordeling Docent muziekgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent muziekgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent muziekgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep