U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent muzikaal ondernemerschap

Docent muzikaal ondernemerschap worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent muzikaal ondernemerschap? Lees de functieomschrijving.

De docent muzikaal ondernemerschap geeft les in het vak muzikaal ondernemerschap.

De docent muzikaal ondernemerschap geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent muzikaal ondernemerschap geeft les in alle facetten van het vak muzikaal ondernemerschap. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak muzikaal ondernemerschap overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent muzikaal ondernemerschap leert zijn leerlingen/studenten onder andere alles over de veranderende markt voor muzikanten en artiesten, rechtenexploitatie, muziekstromingen, marketing en promotie en netwerk en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze een businessplan moeten schrijven, hoe ze zichzelf en hun muziek in de markt kunnen zetten en hoe ze zichzelf en hun muziek het beste kunnen verkopen. Zo kunnen de leerlingen/studenten na het afronden van hun studie meteen zo snel mogelijk aan de slag om ervoor te zorgen dat hun producten gaan verkopen en dat ze op zoveel mogelijk plekken kunnen optreden. De docent muzikaal ondernemerschap ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schrijfopdrachten, huiswerk en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent muzikaal ondernemerschap de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent muzikaal ondernemerschap waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent muzikaal ondernemerschap heeft verstand van het vak muzikaal ondernemerschap en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent muzikaal ondernemerschap ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent muzikaal ondernemerschap, Baan Docent muzikaal ondernemerschap, Docent muzikaal ondernemerschap Worden, Functie-eisen Docent muzikaal ondernemerschap, Verantwoordelijkheden Docent muzikaal ondernemerschap, Functieprofiel Docent muzikaal ondernemerschap, Wat doet een Docent muzikaal ondernemerschap, Werken als Docent muzikaal ondernemerschap.

Docent muzikaal ondernemerschap worden: Opleiding tot docent muzikaal ondernemerschap

De docent muzikaal ondernemerschap heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muzikaal ondernemerschap, Docent muzikaal ondernemerschap Worden, Opleidingsniveau Docent muzikaal ondernemerschap, Scholing Docent muzikaal ondernemerschap, Studie Docent muzikaal ondernemerschap, Bijscholing Docent muzikaal ondernemerschap, Omscholing Docent muzikaal ondernemerschap.

Organisaties waar een docent muzikaal ondernemerschap doorgaans werkzaam is

De docent muzikaal ondernemerschap geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent muzikaal ondernemerschap, Docent muzikaal ondernemerschap Worden, Opleidingsniveau Docent muzikaal ondernemerschap, Scholing Docent muzikaal ondernemerschap, Studie Docent muzikaal ondernemerschap, Bijscholing Docent muzikaal ondernemerschap, Omscholing Docent muzikaal ondernemerschap.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent muzikaal ondernemerschap

Het salaris van de docent muzikaal ondernemerschap die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent muzikaal ondernemerschap, Loon Docent muzikaal ondernemerschap, Wat verdien je als Docent muzikaal ondernemerschap, Salarisschaal Docent muzikaal ondernemerschap, Salarisindicatie Docent muzikaal ondernemerschap, Bonus Docent muzikaal ondernemerschap, CAO Docent muzikaal ondernemerschap, Brutoloon Docent muzikaal ondernemerschap, Nettoloon Docent muzikaal ondernemerschap, Vakantiedagen Docent muzikaal ondernemerschap, Pensioen Docent muzikaal ondernemerschap.

Competenties, skills & vaardigheden docent muzikaal ondernemerschap

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak muzikaal ondernemerschap
Mensen vonden ons op: Kennis Docent muzikaal ondernemerschap, Vaardigheden Docent muzikaal ondernemerschap, Attitude Docent muzikaal ondernemerschap, Kwalificaties Docent muzikaal ondernemerschap, Competentieprofiel Docent muzikaal ondernemerschap.

Boeken voor het beroep docent muzikaal ondernemerschap

Wil je meer weten over het beroep docent muzikaal ondernemerschap? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent muzikaal ondernemerschap bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent muzikaal ondernemerschap te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent muzikaal ondernemerschap, Docent muzikaal ondernemerschap ebooks, boek Docent muzikaal ondernemerschap.

Persoonstypen docent muzikaal ondernemerschap

De docent muzikaal ondernemerschap is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak muzikaal ondernemerschap over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent muzikaal ondernemerschap een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent muzikaal ondernemerschap, Karakter Docent muzikaal ondernemerschap.

Netwerk docent muzikaal ondernemerschap

Het netwerk van de docent muzikaal ondernemerschap bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent muzikaal ondernemerschap, Medewerkers Docent muzikaal ondernemerschap.

Is het beroep docent muzikaal ondernemerschap iets voor jou?

Zou je graag docent muzikaal ondernemerschap willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent muzikaal ondernemerschap bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent muzikaal ondernemerschap, beroepskeuzetest Docent muzikaal ondernemerschap, beroep Docent muzikaal ondernemerschap kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent muzikaal ondernemerschap

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent muzikaal ondernemerschap is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent muzikaal ondernemerschap zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops muzikaal ondernemerschap gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent muzikaal ondernemerschap ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent muzikaal ondernemerschap

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent muzikaal ondernemerschap. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent muzikaal ondernemerschap, Promotie mogelijkheden Docent muzikaal ondernemerschap, Carriere Docent muzikaal ondernemerschap.

Solliciteren op de functie docent muzikaal ondernemerschap

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent muzikaal ondernemerschap dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent muzikaal ondernemerschap belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent muzikaal ondernemerschap. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent muzikaal ondernemerschap, CV Docent muzikaal ondernemerschap, sollicitatie Docent muzikaal ondernemerschap.

Interviews met docent muzikaal ondernemerschap

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent muzikaal ondernemerschap

Vacatures docent muzikaal ondernemerschap

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent muzikaal ondernemerschap? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent muzikaal ondernemerschap. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent muzikaal ondernemerschap geeft les in het vak muzikaal ondernemerschap. De docent muzikaal ondernemerschap geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent muzikaal ondernemerschap geeft les in alle facetten van het vak muzikaal ondernemerschap.

Beoordeling Docent muzikaal ondernemerschap

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent muzikaal ondernemerschap' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent muzikaal ondernemerschap

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep