U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent naaitechniek

Docent naaitechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent naaitechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent naaitechniek geeft les in het vak naaitechniek.

De docent naaitechniek geeft les op culturele opleidingen (waaronder kunstzinnige opleidingen als Theatre Design en kostuumopleidingen), mode opleidingen (waaronder bijvoorbeeld mode design) en andere opleidingen waar de leerlingen verschillende soorten naaitechnieken moeten leren. Daarnaast kan de docent naaitechniek ook cursussen en/of workshops geven, zowel op een centrum voor de kunsten als freelance op locatie of bij hem thuis. De docent naaitechniek leert zijn leerlingen of studenten verschillende naaitechnieken. Hij leert zijn studenten omgaan met de verschillende materialen of elektrische apparaten, leert ze patronen tekenen en naaien en geeft ze theorie en praktijk lessen over de verschillende technieken waarop je verschillende dingen en producten kan naaien (bijvoorbeeld een tas of een kledingstuk).

De docent naaitechniek ontwikkelt met behulp van bestaande lessen en technieken zijn eigen lesmateriaal (zowel theorie als praktijk) en geeft zijn studenten of leerlingen opdrachten, huiswerk en praktijktoetsen die hij vervolgens nakijkt en becijfert.

De docent naaitechniek heeft verstand van de verschillende naaitechnieken, materialen en instrumenten en vindt het leuk om zijn kennis op zijn leerlingen of studenten over te brengen. De docent naaitechniek die op een school werkt heeft, naast kennis van het vak, ook kennis van lesgeven en weet hoe hij met leerlingen en studenten om moet gaan. Hij geeft de leerlingen of studenten waar nodig individuele begeleidingen en treedt waar nodig streng op. 

Mensen vonden ons op: Job Docent naaitechniek, Baan Docent naaitechniek, Docent naaitechniek Worden, Functie-eisen Docent naaitechniek, Verantwoordelijkheden Docent naaitechniek, Functieprofiel Docent naaitechniek, Wat doet een Docent naaitechniek, Werken als Docent naaitechniek.

Docent naaitechniek worden: Opleiding tot docent naaitechniek

Voor het beroep van docent naaitechniek is geen specifieke opleiding. De meeste docenten naaitechniek hebben zelf een beeldende kunst opleiding of naaiopleiding gevolgd en zijn vanuit hun werkervaring gaan lesgeven. Wel kan de docent naaitechniek de opleiding ''docent beeldende kunst en vormgeving'' hebben gevolgd. (hbo, vierjarig.)

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent naaitechniek, Docent naaitechniek Worden, Opleidingsniveau Docent naaitechniek, Scholing Docent naaitechniek, Studie Docent naaitechniek, Bijscholing Docent naaitechniek, Omscholing Docent naaitechniek.

Organisaties waar een docent naaitechniek doorgaans werkzaam is

De docent naaitechniek werkt op een school, een centrum voor de kunsten of geeft thuis of op locatie freelance cursussen en/of workshops. Ook kan hij werkzaam zijn als beeldend kunstenaar.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent naaitechniek, Docent naaitechniek Worden, Opleidingsniveau Docent naaitechniek, Scholing Docent naaitechniek, Studie Docent naaitechniek, Bijscholing Docent naaitechniek, Omscholing Docent naaitechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent naaitechniek

De docent naaitechniek die werkzaam is op een school verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand. Voor de docent naaitechniek die alleen cursussen en workshops geeft valt geen specifiek salaris te geven omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren (waaronder de prijs die hij vraagt voor zijn workshops, hoeveel workshops hij geeft, etc).

Mensen vonden ons op: Salaris Docent naaitechniek, Loon Docent naaitechniek, Wat verdien je als Docent naaitechniek, Salarisschaal Docent naaitechniek, Salarisindicatie Docent naaitechniek, Bonus Docent naaitechniek, CAO Docent naaitechniek, Brutoloon Docent naaitechniek, Nettoloon Docent naaitechniek, Vakantiedagen Docent naaitechniek, Pensioen Docent naaitechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent naaitechniek

 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van naaitechnieken
Mensen vonden ons op: Kennis Docent naaitechniek, Vaardigheden Docent naaitechniek, Attitude Docent naaitechniek, Kwalificaties Docent naaitechniek, Competentieprofiel Docent naaitechniek.

Boeken voor het beroep docent naaitechniek

Wil je meer weten over het beroep docent naaitechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent naaitechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent naaitechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent naaitechniek, Docent naaitechniek ebooks, boek Docent naaitechniek.

Persoonstypen docent naaitechniek

De docent naaitechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak van naaitechnieken over op zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent naaitechniek een waarnemer. Hij let op de laatste trends, heeft verstand van de verschillende naaitechnieken en let goed op de veiligheid van de leerlingen als zij werken met naaimachines.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent naaitechniek, Karakter Docent naaitechniek.

Netwerk docent naaitechniek

Het netwerk van de docent naaitechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops of cursus volgen, eventueel de directeur van de school of het centrum voor de kunsten en eventueel zijn collega's en de ouders van de leerlingen/studenten. Ook kan zijn netwerk bestaan uit andere kunstenaars of mode ontwerpers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent naaitechniek, Medewerkers Docent naaitechniek.

Is het beroep docent naaitechniek iets voor jou?

Zou je graag docent naaitechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent naaitechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent naaitechniek, beroepskeuzetest Docent naaitechniek, beroep Docent naaitechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent naaitechniek

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld en afhankelijk van de docent naaitechniek in kwestie. Als hij les geeft op een school is het arbeidsmarktperspectief goed en positief, maar als hij alleen workshops en cursussen geeft is het afhankelijk van de docent naaitechniek zelf (en hoe hij zichzelf in de markt zet e.d.) of zijn arbeidsmarktperspectief er positief uitziet. Daarnaast kan de docent naaitechniek ook zelf producten ontwerpen of werkzaam zijn als beeldend kunstenaar. 

Arbeidsmarktperspectief score docent naaitechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent naaitechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent naaitechniek, Promotie mogelijkheden Docent naaitechniek, Carriere Docent naaitechniek.

Solliciteren op de functie docent naaitechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent naaitechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent naaitechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent naaitechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent naaitechniek, CV Docent naaitechniek, sollicitatie Docent naaitechniek.

Interviews met docent naaitechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent naaitechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent naaitechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent naaitechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent naaitechniek geeft les in het vak naaitechniek. De docent naaitechniek geeft les op culturele opleidingen (waaronder kunstzinnige opleidingen als Theatre Design en kostuumopleidingen), mode opleidingen (waaronder bijvoorbeeld mode design) en andere opleidingen waar de leerlingen verschillende soorten naaitechnieken moeten leren. Daarnaast kan de docent naaitechniek ook cursussen en/of workshops geven, zowel op een centrum voor de kunsten als freelance op locatie of bij hem thuis.

Beoordeling Docent naaitechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent naaitechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent naaitechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep