U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent omgangskunde

Docent omgangskunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent omgangskunde? Lees de functieomschrijving.

De docent omgangskunde geeft les in het vak omgangskunde.

De docent omgangskunde geeft voornamelijk les op VMBO, HAVO en VWO klassen, het volwassenenonderwijs en MBO scholen. De docent omgangskunde geeft les in het vak omgangskunde, een vak waarin de leerlingen op sociaal gebied worden ontwikkelt en getraind (omdat ze in hun vakgebied, bijvoorbeeld in de zorg of in een uniformberoep op een bepaalde manier met mensen moet omgaan en daarin moeten de leerlingen worden getraind). De docent omgangskunde geeft les in omgangskunde en vertelt de leerlingen hierin bijvoorbeeld hoe mensen met elkaar omgaan, vertelt over de sociale waarden en vaardigheden en wat dat dat betekent. Voorbeelden van onderwerpen zijn ''Hoe ga je met jezelf om, hoe ga je om met anderen en hoe maak je wat van je leven.'' De docent omgangskunde praat met leerlingen, geeft zowel theorieles als individuele begeleiding of zwengelt groepsgerichte discussies aan.

De docent omgangskunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft de leerlingen opdrachten, projecten, huiswerk en toetsen en kijkt deze na en becijfert deze. Hij houdt goed contact met de leerlingen en bespreekt met hen hun ontwikkeling binnen het vak. Daarnaast vergadert de docent omgangskunde ook met de andere docenten van de school tijdens vergaderingen.

De docent omgangskunde is een verantwoordelijke docent. Omdat het vak omgangskunde een zeer belangrijk vak is (zowel op sociaal gebied als voor de ontwikkeling binnen het vakgebied) en daarom moet de docent omgangskunde goed les kunnen geven, zijn verantwoordelijkheden kennen en de leerlingen helpen met zich ontwikkelen. Daarnaast moet de docent omgangskunde streng op kunnen treden als leerlingen zich vervelend gedragen.

Mensen vonden ons op: Job Docent omgangskunde, Baan Docent omgangskunde, Docent omgangskunde Worden, Functie-eisen Docent omgangskunde, Verantwoordelijkheden Docent omgangskunde, Functieprofiel Docent omgangskunde, Wat doet een Docent omgangskunde, Werken als Docent omgangskunde.

Docent omgangskunde worden: Opleiding tot docent omgangskunde

De docent omgangskunde heeft een opleiding ''Docent omgangskunde (1e of 2e graads)'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent omgangskunde, Docent omgangskunde Worden, Opleidingsniveau Docent omgangskunde, Scholing Docent omgangskunde, Studie Docent omgangskunde, Bijscholing Docent omgangskunde, Omscholing Docent omgangskunde.

Organisaties waar een docent omgangskunde doorgaans werkzaam is

De docent omgangskunde werkt op een VMBO, HAVO, VWO school, volwassenenonderwijs of op een MBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent omgangskunde, Docent omgangskunde Worden, Opleidingsniveau Docent omgangskunde, Scholing Docent omgangskunde, Studie Docent omgangskunde, Bijscholing Docent omgangskunde, Omscholing Docent omgangskunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent omgangskunde

De docent omgangskunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent omgangskunde, Loon Docent omgangskunde, Wat verdien je als Docent omgangskunde, Salarisschaal Docent omgangskunde, Salarisindicatie Docent omgangskunde, Bonus Docent omgangskunde, CAO Docent omgangskunde, Brutoloon Docent omgangskunde, Nettoloon Docent omgangskunde, Vakantiedagen Docent omgangskunde, Pensioen Docent omgangskunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent omgangskunde

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van omgangskunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent omgangskunde, Vaardigheden Docent omgangskunde, Attitude Docent omgangskunde, Kwalificaties Docent omgangskunde, Competentieprofiel Docent omgangskunde.

Boeken voor het beroep docent omgangskunde

Wil je meer weten over het beroep docent omgangskunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent omgangskunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent omgangskunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent omgangskunde, Docent omgangskunde ebooks, boek Docent omgangskunde.

Persoonstypen docent omgangskunde

De docent omgangskunde is een waarnemer. Hij let op de huidige maatschappij en let op zijn leerlingen tijdens de les. Hij luistert naar zijn leerlingen en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent omgangskunde is ook een gever en een bemiddelaar. Hij geeft zijn kennis op het gebied van omgangskunde over op zijn leerlingen en is de bemiddelaar en groepsleider tijdens discussies.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent omgangskunde, Karakter Docent omgangskunde.

Netwerk docent omgangskunde

Het netwerk van de docent omgangskunde bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent omgangskunde, Medewerkers Docent omgangskunde.

Is het beroep docent omgangskunde iets voor jou?

Zou je graag docent omgangskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent omgangskunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent omgangskunde, beroepskeuzetest Docent omgangskunde, beroep Docent omgangskunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent omgangskunde

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen. Wel is het belangrijk dat de docent omgangskunde zijn diploma heeft gehaald op de opleiding ''docent omgangskunde''. 

Arbeidsmarktperspectief score docent omgangskunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent omgangskunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent omgangskunde, Promotie mogelijkheden Docent omgangskunde, Carriere Docent omgangskunde.

Solliciteren op de functie docent omgangskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent omgangskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent omgangskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent omgangskunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent omgangskunde, CV Docent omgangskunde, sollicitatie Docent omgangskunde.

Interviews met docent omgangskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent omgangskunde

Vacatures docent omgangskunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent omgangskunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent omgangskunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent omgangskunde geeft les in het vak omgangskunde. De docent omgangskunde geeft voornamelijk les op VMBO, HAVO en VWO klassen, het volwassenenonderwijs en MBO scholen. De docent omgangskunde geeft les in het vak omgangskunde, een vak waarin de leerlingen op sociaal gebied worden ontwikkelt en getraind (omdat ze in hun vakgebied, bijvoorbeeld in de zorg of in een uniformberoep op een bepaalde manier met mensen moet omgaan en daarin moeten de leerlingen worden getraind).

Beoordeling Docent omgangskunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent omgangskunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent omgangskunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Salaris voor docent omgangskunde klopt absoluut niet. 

Volgens de CAO voor MBO docenten "CAO BVE" verdient een docent omgangskunde tussen de 2700 en 4100 euro. Een docent omgangskunde in functieschaal LC zelfs tot 4700 euro brutto.

Door: Jansen

Reageer op dit beroep