U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent ondernemingsfinanciering

Docent ondernemingsfinanciering worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent ondernemingsfinanciering? Lees de functieomschrijving.

De docent ondernemingsfinanciering geeft les in het vak ondernemingsfinanciering.

De docent ondernemingsfinanciering geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ondernemingsfinanciering is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsfinanciering overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les in onderwerpen als kasstroombepaling, investeringsselectie, ratioanalyse, het bepalen van vermogensbehoefte, werkkapitaalbeheer, kredietverleningsproces, kredietaanvraag en kapitalisaties.

De docent ondernemingsfinanciering ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent ondernemingsfinanciering de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent ondernemingsfinanciering heeft verstand van het vak ondernemingsfinanciering en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent ondernemingsfinanciering projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ondernemingsfinanciering ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent ondernemingsfinanciering, Baan Docent ondernemingsfinanciering, Docent ondernemingsfinanciering Worden, Functie-eisen Docent ondernemingsfinanciering, Verantwoordelijkheden Docent ondernemingsfinanciering, Functieprofiel Docent ondernemingsfinanciering, Wat doet een Docent ondernemingsfinanciering, Werken als Docent ondernemingsfinanciering.

Docent ondernemingsfinanciering worden: Opleiding tot docent ondernemingsfinanciering

De docent ondernemingsfinanciering heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ondernemingsfinanciering, Docent ondernemingsfinanciering Worden, Opleidingsniveau Docent ondernemingsfinanciering, Scholing Docent ondernemingsfinanciering, Studie Docent ondernemingsfinanciering, Bijscholing Docent ondernemingsfinanciering, Omscholing Docent ondernemingsfinanciering.

Organisaties waar een docent ondernemingsfinanciering doorgaans werkzaam is

De docent ondernemingsfinanciering geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ondernemingsfinanciering, Docent ondernemingsfinanciering Worden, Opleidingsniveau Docent ondernemingsfinanciering, Scholing Docent ondernemingsfinanciering, Studie Docent ondernemingsfinanciering, Bijscholing Docent ondernemingsfinanciering, Omscholing Docent ondernemingsfinanciering.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent ondernemingsfinanciering

Het salaris van de docent ondernemingsfinanciering die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent ondernemingsfinanciering, Loon Docent ondernemingsfinanciering, Wat verdien je als Docent ondernemingsfinanciering, Salarisschaal Docent ondernemingsfinanciering, Salarisindicatie Docent ondernemingsfinanciering, Bonus Docent ondernemingsfinanciering, CAO Docent ondernemingsfinanciering, Brutoloon Docent ondernemingsfinanciering, Nettoloon Docent ondernemingsfinanciering, Vakantiedagen Docent ondernemingsfinanciering, Pensioen Docent ondernemingsfinanciering.

Competenties, skills & vaardigheden docent ondernemingsfinanciering

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak ondernemingsfinanciering
Mensen vonden ons op: Kennis Docent ondernemingsfinanciering, Vaardigheden Docent ondernemingsfinanciering, Attitude Docent ondernemingsfinanciering, Kwalificaties Docent ondernemingsfinanciering, Competentieprofiel Docent ondernemingsfinanciering.

Boeken voor het beroep docent ondernemingsfinanciering

Wil je meer weten over het beroep docent ondernemingsfinanciering? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent ondernemingsfinanciering bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent ondernemingsfinanciering te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent ondernemingsfinanciering, Docent ondernemingsfinanciering ebooks, boek Docent ondernemingsfinanciering.

Persoonstypen docent ondernemingsfinanciering

De docent ondernemingsfinanciering is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent ondernemingsfinanciering ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsfinanciering over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent ondernemingsfinanciering, Karakter Docent ondernemingsfinanciering.

Netwerk docent ondernemingsfinanciering

Het netwerk van de docent ondernemingsfinanciering bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent ondernemingsfinanciering, Medewerkers Docent ondernemingsfinanciering.

Is het beroep docent ondernemingsfinanciering iets voor jou?

Zou je graag docent ondernemingsfinanciering willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent ondernemingsfinanciering bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent ondernemingsfinanciering, beroepskeuzetest Docent ondernemingsfinanciering, beroep Docent ondernemingsfinanciering kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent ondernemingsfinanciering

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ondernemingsfinanciering is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent ondernemingsfinanciering de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent ondernemingsfinanciering

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent ondernemingsfinanciering. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent ondernemingsfinanciering, Promotie mogelijkheden Docent ondernemingsfinanciering, Carriere Docent ondernemingsfinanciering.

Solliciteren op de functie docent ondernemingsfinanciering

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent ondernemingsfinanciering dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent ondernemingsfinanciering belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent ondernemingsfinanciering. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent ondernemingsfinanciering, CV Docent ondernemingsfinanciering, sollicitatie Docent ondernemingsfinanciering.

Interviews met docent ondernemingsfinanciering

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent ondernemingsfinanciering

Vacatures docent ondernemingsfinanciering

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent ondernemingsfinanciering? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent ondernemingsfinanciering. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent ondernemingsfinanciering geeft les in het vak ondernemingsfinanciering. De docent ondernemingsfinanciering geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent ondernemingsfinanciering is zijn kennis en visie op het gebied van het vak ondernemingsfinanciering overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent ondernemingsfinanciering

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent ondernemingsfinanciering' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent ondernemingsfinanciering

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep