U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent organisatiekunde

Docent organisatiekunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent organisatiekunde? Lees de functieomschrijving.

De docent organisatiekunde geeft les in het vak organisatiekunde.

De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent organisatiekunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze de omgeving van een organisatie in kaart kunnen brengen, hoe ze een model van strategievorming kunnen omschrijven en hanteren, hoe ze een organogram kunnen tekenen, de cultuur van een organisatie kunnen typeren en hoe ze verschillende vormen van besluitvorming kunnen omschrijven.

De docent organisatiekunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent organisatiekunde de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent organisatiekunde heeft verstand van het vak organisatiekunde en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent organisatiekunde projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent organisatiekunde ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent organisatiekunde, Baan Docent organisatiekunde, Docent organisatiekunde Worden, Functie-eisen Docent organisatiekunde, Verantwoordelijkheden Docent organisatiekunde, Functieprofiel Docent organisatiekunde, Wat doet een Docent organisatiekunde, Werken als Docent organisatiekunde.

Docent organisatiekunde worden: Opleiding tot docent organisatiekunde

De docent organisatiekunde heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent organisatiekunde, Docent organisatiekunde Worden, Opleidingsniveau Docent organisatiekunde, Scholing Docent organisatiekunde, Studie Docent organisatiekunde, Bijscholing Docent organisatiekunde, Omscholing Docent organisatiekunde.

Organisaties waar een docent organisatiekunde doorgaans werkzaam is

De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent organisatiekunde, Docent organisatiekunde Worden, Opleidingsniveau Docent organisatiekunde, Scholing Docent organisatiekunde, Studie Docent organisatiekunde, Bijscholing Docent organisatiekunde, Omscholing Docent organisatiekunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent organisatiekunde

Het salaris van de docent organisatiekunde die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent organisatiekunde, Loon Docent organisatiekunde, Wat verdien je als Docent organisatiekunde, Salarisschaal Docent organisatiekunde, Salarisindicatie Docent organisatiekunde, Bonus Docent organisatiekunde, CAO Docent organisatiekunde, Brutoloon Docent organisatiekunde, Nettoloon Docent organisatiekunde, Vakantiedagen Docent organisatiekunde, Pensioen Docent organisatiekunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent organisatiekunde

 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van organisatiekunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent organisatiekunde, Vaardigheden Docent organisatiekunde, Attitude Docent organisatiekunde, Kwalificaties Docent organisatiekunde, Competentieprofiel Docent organisatiekunde.

Boeken voor het beroep docent organisatiekunde

Wil je meer weten over het beroep docent organisatiekunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent organisatiekunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent organisatiekunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Inleiding organisatiekunde | Loek ten Berge

Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789046905234 | 279 pagina's

Inleiding organisatiekunde 6e druk is een boek van Loek ten Berge uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905234 Inleiding organisatiekunde geeft een kernachtig overzicht van het vakgebied organisatiekunde. Het boek is opgebouwd rond het 7S-model van McKinse...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent organisatiekunde, Docent organisatiekunde ebooks, boek Docent organisatiekunde.

Persoonstypen docent organisatiekunde

De docent organisatiekunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent organisatiekunde ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent organisatiekunde, Karakter Docent organisatiekunde.

Netwerk docent organisatiekunde

Het netwerk van de docent organisatiekunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent organisatiekunde, Medewerkers Docent organisatiekunde.

Is het beroep docent organisatiekunde iets voor jou?

Zou je graag docent organisatiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent organisatiekunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent organisatiekunde, beroepskeuzetest Docent organisatiekunde, beroep Docent organisatiekunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent organisatiekunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent organisatiekunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent organisatiekunde de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent organisatiekunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent organisatiekunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent organisatiekunde, Promotie mogelijkheden Docent organisatiekunde, Carriere Docent organisatiekunde.

Solliciteren op de functie docent organisatiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent organisatiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent organisatiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent organisatiekunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent organisatiekunde, CV Docent organisatiekunde, sollicitatie Docent organisatiekunde.

Interviews met docent organisatiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent organisatiekunde

Vacatures docent organisatiekunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent organisatiekunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent organisatiekunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent organisatiekunde geeft les in het vak organisatiekunde. De docent organisatiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie, fiscale economie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent organisatiekunde is zijn kennis en visie op het gebied van het vak organisatiekunde overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent organisatiekunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent organisatiekunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent organisatiekunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep