U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent orkestratie

Docent orkestratie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent orkestratie? Lees de functieomschrijving.

De docent orkestratie geeft les in het vak orkestratie.

De docent orkestratie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent orkestratie geeft les in alle facetten van het vak orkestratie. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak orkestratie overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Het vak orkestratie gaat over het toekennen van instrumenten aan de partij van een compositie. De docent orkestratie leert zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over de ambitus van het instrument, instrumenteigenschappen, de klankkleuren, instrument specifieke mogelijkheden en onmogelijkheden, dynamisch bereik en de samenklank van verschillende instrumenten.

Naar aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent orkestratie zijn leerlingen/studenten opdrachten, schrijfopdrachten, projectopdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al deze resultaten kan de docent orkestratie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent orkestratie waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent orkestratie heeft verstand van het vak orkestratie en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent orkestratie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent orkestratie, Baan Docent orkestratie, Docent orkestratie Worden, Functie-eisen Docent orkestratie, Verantwoordelijkheden Docent orkestratie, Functieprofiel Docent orkestratie, Wat doet een Docent orkestratie, Werken als Docent orkestratie.

Docent orkestratie worden: Opleiding tot docent orkestratie

De docent orkestratie heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent orkestratie, Docent orkestratie Worden, Opleidingsniveau Docent orkestratie, Scholing Docent orkestratie, Studie Docent orkestratie, Bijscholing Docent orkestratie, Omscholing Docent orkestratie.

Organisaties waar een docent orkestratie doorgaans werkzaam is

De docent orkestratie geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent orkestratie, Docent orkestratie Worden, Opleidingsniveau Docent orkestratie, Scholing Docent orkestratie, Studie Docent orkestratie, Bijscholing Docent orkestratie, Omscholing Docent orkestratie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent orkestratie

Het salaris van de docent orkestratie die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent orkestratie, Loon Docent orkestratie, Wat verdien je als Docent orkestratie, Salarisschaal Docent orkestratie, Salarisindicatie Docent orkestratie, Bonus Docent orkestratie, CAO Docent orkestratie, Brutoloon Docent orkestratie, Nettoloon Docent orkestratie, Vakantiedagen Docent orkestratie, Pensioen Docent orkestratie.

Competenties, skills & vaardigheden docent orkestratie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak orkestratie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent orkestratie, Vaardigheden Docent orkestratie, Attitude Docent orkestratie, Kwalificaties Docent orkestratie, Competentieprofiel Docent orkestratie.

Boeken voor het beroep docent orkestratie

Wil je meer weten over het beroep docent orkestratie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent orkestratie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent orkestratie te komen.

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 | Sharif Amien

beginners/nieuwkomers letters & woorden & zinnen & vragen en antwoorden & werkwoorden in vorm & eenvoudige grammatica - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789070971328 | 959 pagina's

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971328 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sp...

Praktisch didactisch | Vita Olijhoek

adviezen voor de NT2-docent - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789046905807 | 202 pagina's

Praktisch didactisch 1e druk is een boek van Vita Olijhoek uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905807 'Hoe kan ik mijn cursisten motiveren?' 'Hoe geef ik feedback bij spreken en schrijven?' Zowel beginnende als ervaren NT2-docenten kampen met deze en and...

Een leraar van klasse | Bram Lagerwerf

een goede docent worden en blijven - Nederlands | 4e druk | Paperback | 9789462363823

Een leraar van klasse 4e druk is een boek van Bram Lagerwerf uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462363823 Een inspiratiebron voor leraren Een leraar van klasse biedt leraren in het voortgezet onderwijs steun bij hun dagelijks werk. De auteurs v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent orkestratie, Docent orkestratie ebooks, boek Docent orkestratie.

Persoonstypen docent orkestratie

De docent orkestratie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak orkestratie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent orkestratie een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent orkestratie, Karakter Docent orkestratie.

Netwerk docent orkestratie

Het netwerk van de docent orkestratie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent orkestratie, Medewerkers Docent orkestratie.

Is het beroep docent orkestratie iets voor jou?

Zou je graag docent orkestratie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent orkestratie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent orkestratie, beroepskeuzetest Docent orkestratie, beroep Docent orkestratie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent orkestratie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent orkestratie is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent orkestratie zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops orkestratie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent orkestratie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent orkestratie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent orkestratie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent orkestratie, Promotie mogelijkheden Docent orkestratie, Carriere Docent orkestratie.

Solliciteren op de functie docent orkestratie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent orkestratie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent orkestratie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent orkestratie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent orkestratie, CV Docent orkestratie, sollicitatie Docent orkestratie.

Interviews met docent orkestratie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent orkestratie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent orkestratie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent orkestratie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent orkestratie geeft les in het vak orkestratie. De docent orkestratie geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent orkestratie geeft les in alle facetten van het vak orkestratie.

Beoordeling Docent orkestratie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent orkestratie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent orkestratie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep