U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent overheidscommunicatie

Docent overheidscommunicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent overheidscommunicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent overheidscommunicatie geeft les in het vak overheidscommunicatie.

De docent overheidscommunicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie of een andere soortgelijke opleiding. De docent overheidscommunicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak overheidscommunicatie (het communiceren van de burger met de overheid).

De docent overheidscommunicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent overheidscommunicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent overheidscommunicatie heeft verstand van het vak overheidscommunicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent overheidscommunicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent overheidscommunicatie, Baan Docent overheidscommunicatie, Docent overheidscommunicatie Worden, Functie-eisen Docent overheidscommunicatie, Verantwoordelijkheden Docent overheidscommunicatie, Functieprofiel Docent overheidscommunicatie, Wat doet een Docent overheidscommunicatie, Werken als Docent overheidscommunicatie.

Docent overheidscommunicatie worden: Opleiding tot docent overheidscommunicatie

De docent overheidscommunicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent overheidscommunicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent overheidscommunicatie, Docent overheidscommunicatie Worden, Opleidingsniveau Docent overheidscommunicatie, Scholing Docent overheidscommunicatie, Studie Docent overheidscommunicatie, Bijscholing Docent overheidscommunicatie, Omscholing Docent overheidscommunicatie.

Organisaties waar een docent overheidscommunicatie doorgaans werkzaam is

De docent overheidscommunicatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent overheidscommunicatie, Docent overheidscommunicatie Worden, Opleidingsniveau Docent overheidscommunicatie, Scholing Docent overheidscommunicatie, Studie Docent overheidscommunicatie, Bijscholing Docent overheidscommunicatie, Omscholing Docent overheidscommunicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent overheidscommunicatie

De docent overheidscommunicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent overheidscommunicatie, Loon Docent overheidscommunicatie, Wat verdien je als Docent overheidscommunicatie, Salarisschaal Docent overheidscommunicatie, Salarisindicatie Docent overheidscommunicatie, Bonus Docent overheidscommunicatie, CAO Docent overheidscommunicatie, Brutoloon Docent overheidscommunicatie, Nettoloon Docent overheidscommunicatie, Vakantiedagen Docent overheidscommunicatie, Pensioen Docent overheidscommunicatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent overheidscommunicatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak overheidscommunicatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent overheidscommunicatie, Vaardigheden Docent overheidscommunicatie, Attitude Docent overheidscommunicatie, Kwalificaties Docent overheidscommunicatie, Competentieprofiel Docent overheidscommunicatie.

Boeken voor het beroep docent overheidscommunicatie

Wil je meer weten over het beroep docent overheidscommunicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent overheidscommunicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent overheidscommunicatie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent overheidscommunicatie, Docent overheidscommunicatie ebooks, boek Docent overheidscommunicatie.

Persoonstypen docent overheidscommunicatie

De docent overheidscommunicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent overheidscommunicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak overheidscommunicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent overheidscommunicatie, Karakter Docent overheidscommunicatie.

Netwerk docent overheidscommunicatie

Het netwerk van de docent overheidscommunicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent overheidscommunicatie, Medewerkers Docent overheidscommunicatie.

Is het beroep docent overheidscommunicatie iets voor jou?

Zou je graag docent overheidscommunicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent overheidscommunicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent overheidscommunicatie, beroepskeuzetest Docent overheidscommunicatie, beroep Docent overheidscommunicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent overheidscommunicatie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent overheidscommunicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent overheidscommunicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkzaam is.

Arbeidsmarktperspectief score docent overheidscommunicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent overheidscommunicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent overheidscommunicatie, Promotie mogelijkheden Docent overheidscommunicatie, Carriere Docent overheidscommunicatie.

Solliciteren op de functie docent overheidscommunicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent overheidscommunicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent overheidscommunicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent overheidscommunicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent overheidscommunicatie, CV Docent overheidscommunicatie, sollicitatie Docent overheidscommunicatie.

Interviews met docent overheidscommunicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent overheidscommunicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent overheidscommunicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent overheidscommunicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent overheidscommunicatie geeft les in het vak overheidscommunicatie. De docent overheidscommunicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie of een andere soortgelijke opleiding. De docent overheidscommunicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak overheidscommunicatie (het communiceren van de burger met de overheid).

Beoordeling Docent overheidscommunicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent overheidscommunicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent overheidscommunicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep