U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent personen en familierecht

Docent personen en familierecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent personen en familierecht? Lees de functieomschrijving.

De docent personen en familierecht geeft les in het vak personen en familierecht.

De docent personen en familierecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent personen en familierecht geeft theorieles over alle facetten van het vak personen en familierecht. De docent personen en familierecht richt zich op het burgerlijk recht dat zich bezighoudt met afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding en andere zaken betreffende familiebetrekking en bevoegdheden van personen. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als alimentatie, boedelverdelingen, echtscheiding, leerplichtzaken en voorlopige voorzieningen die gelden tijdens een echtscheiding.

De docent personen en familierecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent personen en familierecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent personen en familierecht heeft zelf verstand van het vak personen en familierecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent personen en familierecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent personen en familierecht, Baan Docent personen en familierecht, Docent personen en familierecht Worden, Functie-eisen Docent personen en familierecht, Verantwoordelijkheden Docent personen en familierecht, Functieprofiel Docent personen en familierecht, Wat doet een Docent personen en familierecht, Werken als Docent personen en familierecht.

Docent personen en familierecht worden: Opleiding tot docent personen en familierecht

De docent personen en familierecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent personen en familierecht, Docent personen en familierecht Worden, Opleidingsniveau Docent personen en familierecht, Scholing Docent personen en familierecht, Studie Docent personen en familierecht, Bijscholing Docent personen en familierecht, Omscholing Docent personen en familierecht.

Organisaties waar een docent personen en familierecht doorgaans werkzaam is

De docent personen en familierecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent personen en familierecht, Docent personen en familierecht Worden, Opleidingsniveau Docent personen en familierecht, Scholing Docent personen en familierecht, Studie Docent personen en familierecht, Bijscholing Docent personen en familierecht, Omscholing Docent personen en familierecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent personen en familierecht

Het salaris van de docent personen en familierecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent personen en familierecht, Loon Docent personen en familierecht, Wat verdien je als Docent personen en familierecht, Salarisschaal Docent personen en familierecht, Salarisindicatie Docent personen en familierecht, Bonus Docent personen en familierecht, CAO Docent personen en familierecht, Brutoloon Docent personen en familierecht, Nettoloon Docent personen en familierecht, Vakantiedagen Docent personen en familierecht, Pensioen Docent personen en familierecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent personen en familierecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak personen en familierecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent personen en familierecht, Vaardigheden Docent personen en familierecht, Attitude Docent personen en familierecht, Kwalificaties Docent personen en familierecht, Competentieprofiel Docent personen en familierecht.

Boeken voor het beroep docent personen en familierecht

Wil je meer weten over het beroep docent personen en familierecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent personen en familierecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent personen en familierecht te komen.

Hoofdstukken Personen-, Familie- en Erfrecht | T.J. Mellema-Kranenburg

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789013149340 | 90 pagina's

In deze uitgave staat het Personenvennootschapsrecht centraal. De focus ligt in dit compacte handboek op een verheldering van het positieve recht; verwijzingen naar literatuur en jurisprudentie zijn bondig. Bovendien wordt ieder hoofdstuk voorafgegaan doo...

Juridischjuist.info - Personen- en familierecht en erfrecht | Edu'Actief

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037249705

...

Het hedendaagse personen- en familierecht | P. Vlaardingerbroek

Nederlands | Druk: 8 | Paperback | 9789013140347 | 764 pagina's

Het hedendaagse personen- en familierecht 8e druk is een boek van P. Vlaardingerbroek uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013140347 Het hedendaagse personen- en familierecht...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent personen en familierecht, Docent personen en familierecht ebooks, boek Docent personen en familierecht.

Persoonstypen docent personen en familierecht

De docent personen en familierecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent personen en familierecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van personen en familierechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent personen en familierecht, Karakter Docent personen en familierecht.

Netwerk docent personen en familierecht

Het netwerk van de docent personen en familierecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent personen en familierecht, Medewerkers Docent personen en familierecht.

Is het beroep docent personen en familierecht iets voor jou?

Zou je graag docent personen en familierecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent personen en familierecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent personen en familierecht, beroepskeuzetest Docent personen en familierecht, beroep Docent personen en familierecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent personen en familierecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent personen en familierecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent personen en familierecht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent personen en familierecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool personen en familierecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent personen en familierecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent personen en familierecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent personen en familierecht, Promotie mogelijkheden Docent personen en familierecht, Carriere Docent personen en familierecht.

Solliciteren op de functie docent personen en familierecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent personen en familierecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent personen en familierecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent personen en familierecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent personen en familierecht, CV Docent personen en familierecht, sollicitatie Docent personen en familierecht.

Interviews met docent personen en familierecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent personen en familierecht

Vacatures docent personen en familierecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent personen en familierecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent personen en familierecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent personen en familierecht geeft les in het vak personen en familierecht. De docent personen en familierecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent personen en familierecht geeft theorieles over alle facetten van het vak personen en familierecht.

Beoordeling Docent personen en familierecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent personen en familierecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent personen en familierecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep