U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent plantenteelt

Docent plantenteelt worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent plantenteelt? Lees de functieomschrijving.

De docent plantenteelt geeft les in het vak plantenteelt.

De docent plantenteelt geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting natuur en milieu, groen, agrarisch onderwijs of een andere soortgelijke opleiding. De docent plantenteelt leidt zijn leerlingen op tot een beroep binnen één van bovenstaande beroepsgroepen en dan met name een beroep rondom het vak plantenteelt. Hij geeft zijn leerlingen les in onder andere de voorbereiding van de teelt, de afzet van de teelt, alles over verschillende teeltechnieken, weersinvloeden en het groeiproces van de teelt.

De docent plantenteelt ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen theorieopdrachten, praktijkopdrachten, projecten, huiswerk, werkstukken en toetsen en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen en geeft deze cijfers. Na aanleiding van de resultaten gaat de docent plantenteelt met de leerlingen om de tafel om de studievoortgang en de ontwikkeling te bespreken en houdt hij deze nauwgezet bij.

De docent plantenteelt heeft verstand van het vak plantenteelt en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Hij kan zijn leerlingen ook goed begeleiden tijdens praktijkopdrachten en let goed op wanneer zij werken met verschillende gereedschappen en materialen om de veiligheid (waar het nodig is) in de gaten te houden. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaken en/of te herstellen.

De docent plantenteelt is ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen te bespreken en te kijken naar verbeterpunten voor de opleiding en school en is aanwezig tijdens ouderavonden om de studievoortgang van hun kinderen te bespreken met de ouders van de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Job Docent plantenteelt, Baan Docent plantenteelt, Docent plantenteelt Worden, Functie-eisen Docent plantenteelt, Verantwoordelijkheden Docent plantenteelt, Functieprofiel Docent plantenteelt, Wat doet een Docent plantenteelt, Werken als Docent plantenteelt.

Docent plantenteelt worden: Opleiding tot docent plantenteelt

De docent plantenteelt heeft een opleiding ''Educatie en Kennismanagement Groene Sector'', ''Learning and Innovation'' of ''Organic Agriculture'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent plantenteelt, Docent plantenteelt Worden, Opleidingsniveau Docent plantenteelt, Scholing Docent plantenteelt, Studie Docent plantenteelt, Bijscholing Docent plantenteelt, Omscholing Docent plantenteelt.

Organisaties waar een docent plantenteelt doorgaans werkzaam is

De docent plantenteelt werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent plantenteelt, Docent plantenteelt Worden, Opleidingsniveau Docent plantenteelt, Scholing Docent plantenteelt, Studie Docent plantenteelt, Bijscholing Docent plantenteelt, Omscholing Docent plantenteelt.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent plantenteelt

De docent plantenteelt verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent plantenteelt, Loon Docent plantenteelt, Wat verdien je als Docent plantenteelt, Salarisschaal Docent plantenteelt, Salarisindicatie Docent plantenteelt, Bonus Docent plantenteelt, CAO Docent plantenteelt, Brutoloon Docent plantenteelt, Nettoloon Docent plantenteelt, Vakantiedagen Docent plantenteelt, Pensioen Docent plantenteelt.

Competenties, skills & vaardigheden docent plantenteelt

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van plantenteelt
Mensen vonden ons op: Kennis Docent plantenteelt, Vaardigheden Docent plantenteelt, Attitude Docent plantenteelt, Kwalificaties Docent plantenteelt, Competentieprofiel Docent plantenteelt.

Boeken voor het beroep docent plantenteelt

Wil je meer weten over het beroep docent plantenteelt? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent plantenteelt bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent plantenteelt te komen.

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 | Sharif Amien

beginners/nieuwkomers letters & woorden & zinnen & vragen en antwoorden & werkwoorden in vorm & eenvoudige grammatica - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789070971328 | 959 pagina's

Nederlandse taal zonder docent voor Arabisch sprekenden deel 1 1e druk is een boek van Sharif Amien uitgegeven bij Arabisch-Nederlandse Uitgeverij ''A.N.U.''. ISBN 9789070971328 (Arabisch - Nederlands met uitspraak ) , dit boek is bestemd voor Arabisch sp...

Praktisch didactisch | Vita Olijhoek

adviezen voor de NT2-docent - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789046905807 | 202 pagina's

Praktisch didactisch 1e druk is een boek van Vita Olijhoek uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905807 'Hoe kan ik mijn cursisten motiveren?' 'Hoe geef ik feedback bij spreken en schrijven?' Zowel beginnende als ervaren NT2-docenten kampen met deze en and...

Een leraar van klasse | Bram Lagerwerf

een goede docent worden en blijven - Nederlands | 4e druk | Paperback | 9789462363823

Een leraar van klasse 4e druk is een boek van Bram Lagerwerf uitgegeven bij Boom Lemma Uitgevers. ISBN 9789462363823 Een inspiratiebron voor leraren Een leraar van klasse biedt leraren in het voortgezet onderwijs steun bij hun dagelijks werk. De auteurs v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent plantenteelt, Docent plantenteelt ebooks, boek Docent plantenteelt.

Persoonstypen docent plantenteelt

De docent plantenteelt is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak plantenteelt over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent plantenteelt een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en let goed op als zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent plantenteelt, Karakter Docent plantenteelt.

Netwerk docent plantenteelt

Het netwerk van de docent plantenteelt bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent plantenteelt, Medewerkers Docent plantenteelt.

Is het beroep docent plantenteelt iets voor jou?

Zou je graag docent plantenteelt willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent plantenteelt bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent plantenteelt, beroepskeuzetest Docent plantenteelt, beroep Docent plantenteelt kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent plantenteelt

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent plantenteelt is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid alhoewel de laatste jaren leerlingen steeds minder snel voor een opleiding plantenteelt kiezen.

De docent plantenteelt kan daarnaast ook les gaan geven in andere agrarische vakken, waaronder bijvoorbeeld docent agrarische economie of docent agrarische techniek of een mentorrol op zich nemen.

Arbeidsmarktperspectief score docent plantenteelt

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent plantenteelt. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent plantenteelt, Promotie mogelijkheden Docent plantenteelt, Carriere Docent plantenteelt.

Solliciteren op de functie docent plantenteelt

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent plantenteelt dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent plantenteelt belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent plantenteelt. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent plantenteelt, CV Docent plantenteelt, sollicitatie Docent plantenteelt.

Interviews met docent plantenteelt

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent plantenteelt

Vacatures docent plantenteelt

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent plantenteelt? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent plantenteelt. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent plantenteelt geeft les in het vak plantenteelt. De docent plantenteelt geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting natuur en milieu, groen, agrarisch onderwijs of een andere soortgelijke opleiding. De docent plantenteelt leidt zijn leerlingen op tot een beroep binnen één van bovenstaande beroepsgroepen en dan met name een beroep rondom het vak plantenteelt.

Beoordeling Docent plantenteelt

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent plantenteelt' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent plantenteelt

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep