U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent poëzie

Docent poëzie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent poëzie? Lees de functieomschrijving.

De docent poëzie geeft les in het vak poëzie.

De docent poëzie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of op een andere soortgelijke schrijfopleiding. Ook kan de docent poëzie freelance cursussen/lessen/workshops poëzie schrijven geven. De voornaamste taak van de docent poëzie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak poëzie schrijven overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent poëzie leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze gedichten kunnen schrijven, leert ze kennismaken met dichters en gedichten, leert ze hoe ze emoties moeten doseren, de opbouw van een gedicht en leert ze alles over rijm, klank, ritme, metaforen en associaties.

De docent poëzie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk kan de docent poëzie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen en ze kan begeleiden. Zo kan de docent poëzie zijn leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk begeleiden en helpen ontwikkelen binnen het vak poëzie schrijven.

De docent poëzie heeft verstand van het schrijven van poëzie en weet zijn kennis, visie en passie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft de docent poëzie streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent poëzie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent poëzie, Baan Docent poëzie, Docent poëzie Worden, Functie-eisen Docent poëzie, Verantwoordelijkheden Docent poëzie, Functieprofiel Docent poëzie, Wat doet een Docent poëzie, Werken als Docent poëzie.

Docent poëzie worden: Opleiding tot docent poëzie

De docent poëzie heeft een opleiding ''Creatief Schrijven'', de opleiding aan de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding gevolgd of is zelf werkzaam als dichter en wil zijn kennis en visie overbrengen op leerlingen/studenten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent poëzie, Docent poëzie Worden, Opleidingsniveau Docent poëzie, Scholing Docent poëzie, Studie Docent poëzie, Bijscholing Docent poëzie, Omscholing Docent poëzie.

Organisaties waar een docent poëzie doorgaans werkzaam is

De docent poëzie werkt op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops poëzie schrijven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent poëzie, Docent poëzie Worden, Opleidingsniveau Docent poëzie, Scholing Docent poëzie, Studie Docent poëzie, Bijscholing Docent poëzie, Omscholing Docent poëzie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent poëzie

De docent poëzie die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent poëzie die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent poëzie, Loon Docent poëzie, Wat verdien je als Docent poëzie, Salarisschaal Docent poëzie, Salarisindicatie Docent poëzie, Bonus Docent poëzie, CAO Docent poëzie, Brutoloon Docent poëzie, Nettoloon Docent poëzie, Vakantiedagen Docent poëzie, Pensioen Docent poëzie.

Competenties, skills & vaardigheden docent poëzie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van poëzie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent poëzie, Vaardigheden Docent poëzie, Attitude Docent poëzie, Kwalificaties Docent poëzie, Competentieprofiel Docent poëzie.

Boeken voor het beroep docent poëzie

Wil je meer weten over het beroep docent poëzie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent poëzie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent poëzie te komen.

Er staat wat er staat | Maarten Looij

literair testament van een oud-leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789491446047 | 144 pagina's

'Er staat wat er staat' is een gevarieerde gedichtenbundel van schrijver/dichter Maarten Looij (Amsterdam, 1920), aangevuld met honderd en een notities van deze boekenwurm. Looij gaf Nederlands en Filosofie aan middelbare scholen en door zijn enthousiasme...

The Outcome of Senior Exit Project | Roderick Tervon Mention Jr

Engels | Paperback | 9781514670736 | 44 pagina's

....

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent poëzie, Docent poëzie ebooks, boek Docent poëzie.

Persoonstypen docent poëzie

De docent poëzie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak poëzie schrijven op een interessante, leuke en educatieve manier over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Daarnaast is de docent poëzie een waarnemer. Hij let goed op actuele ontwikkelingen binnen de poëziewereld om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de inzet van leerlingen/studenten tijdens de lessen en op hun studieontwikkeling en studievoortgang.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent poëzie, Karakter Docent poëzie.

Netwerk docent poëzie

Het netwerk van de docent poëzie die werkzaam is op een school bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, leerlingen/studenten en mensen uit de poëziewereld die op school komen spreken. De docent poëzie die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft krijgt over het algemeen alleen met leerlingen te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent poëzie, Medewerkers Docent poëzie.

Is het beroep docent poëzie iets voor jou?

Zou je graag docent poëzie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent poëzie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent poëzie, beroepskeuzetest Docent poëzie, beroep Docent poëzie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent poëzie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent poëzie is gemiddeld. Er is relatief voldoende werkgelegenheid op de verschillende schrijfopleidingen en daarnaast kan de docent poëzie ook freelance cursussen/workshops/lessen poëzie schrijven geven. Daarnaast kan de docent poëzie zich ook in andere schrijfvakken specialiseren en daarin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Arbeidsmarktperspectief score docent poëzie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent poëzie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent poëzie, Promotie mogelijkheden Docent poëzie, Carriere Docent poëzie.

Solliciteren op de functie docent poëzie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent poëzie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent poëzie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent poëzie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent poëzie, CV Docent poëzie, sollicitatie Docent poëzie.

Interviews met docent poëzie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent poëzie

Vacatures docent poëzie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent poëzie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent poëzie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent poëzie geeft les in het vak poëzie. De docent poëzie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of op een andere soortgelijke schrijfopleiding. Ook kan de docent poëzie freelance cursussen/lessen/workshops poëzie schrijven geven.

Beoordeling Docent poëzie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent poëzie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent poëzie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep