U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent politiekunde

Docent politiekunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent politiekunde? Lees de functieomschrijving.

De docent politiekunde geeft les in het vak politiekunde.

De docent politiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting beveiliging, op de politieacademie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent politiekunde is zijn leerlingen/studenten opleiden naar een baan binnen de politie.

De docent politiekunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent politiekunde naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent politiekunde eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent politiekunde heeft verstand van het vak politiekunde en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent politiekunde ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent politiekunde, Baan Docent politiekunde, Docent politiekunde Worden, Functie-eisen Docent politiekunde, Verantwoordelijkheden Docent politiekunde, Functieprofiel Docent politiekunde, Wat doet een Docent politiekunde, Werken als Docent politiekunde.

Docent politiekunde worden: Opleiding tot docent politiekunde

De docent politiekunde heeft de politieacademie afgerond en daarna een onderwijsbevoegdheid behaald om in dit vak les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent politiekunde, Docent politiekunde Worden, Opleidingsniveau Docent politiekunde, Scholing Docent politiekunde, Studie Docent politiekunde, Bijscholing Docent politiekunde, Omscholing Docent politiekunde.

Organisaties waar een docent politiekunde doorgaans werkzaam is

De docent politiekunde werkt op een MBO/HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent politiekunde, Docent politiekunde Worden, Opleidingsniveau Docent politiekunde, Scholing Docent politiekunde, Studie Docent politiekunde, Bijscholing Docent politiekunde, Omscholing Docent politiekunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent politiekunde

De docent politiekunde verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent politiekunde, Loon Docent politiekunde, Wat verdien je als Docent politiekunde, Salarisschaal Docent politiekunde, Salarisindicatie Docent politiekunde, Bonus Docent politiekunde, CAO Docent politiekunde, Brutoloon Docent politiekunde, Nettoloon Docent politiekunde, Vakantiedagen Docent politiekunde, Pensioen Docent politiekunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent politiekunde

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent politiekunde, Vaardigheden Docent politiekunde, Attitude Docent politiekunde, Kwalificaties Docent politiekunde, Competentieprofiel Docent politiekunde.

Boeken voor het beroep docent politiekunde

Wil je meer weten over het beroep docent politiekunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent politiekunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent politiekunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent politiekunde, Docent politiekunde ebooks, boek Docent politiekunde.

Persoonstypen docent politiekunde

De docent politiekunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent politiekunde een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak politiekunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent politiekunde, Karakter Docent politiekunde.

Netwerk docent politiekunde

Het netwerk van de docent politiekunde bestaat uit zijn collega's, de leerlingen/studenten, de directeur van de school en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent politiekunde, Medewerkers Docent politiekunde.

Is het beroep docent politiekunde iets voor jou?

Zou je graag docent politiekunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent politiekunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent politiekunde, beroepskeuzetest Docent politiekunde, beroep Docent politiekunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent politiekunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent politiekunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Arbeidsmarktperspectief score docent politiekunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent politiekunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent politiekunde, Promotie mogelijkheden Docent politiekunde, Carriere Docent politiekunde.

Solliciteren op de functie docent politiekunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent politiekunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent politiekunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent politiekunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent politiekunde, CV Docent politiekunde, sollicitatie Docent politiekunde.

Interviews met docent politiekunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent politiekunde

Vacatures docent politiekunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent politiekunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent politiekunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent politiekunde geeft les in het vak politiekunde. De docent politiekunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting beveiliging, op de politieacademie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent politiekunde is zijn leerlingen/studenten opleiden naar een baan binnen de politie.

Beoordeling Docent politiekunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent politiekunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent politiekunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep