U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent procestechniek

Docent procestechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent procestechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent procestechniek geeft les in het vak procestechniek.

De docent procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting procestechniek (waaronder bijvoorbeeld allround operator of basisoperator), chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent procestechniek is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de procestechniek (waaronder bijvoorbeeld het beroep van paneloperator, teamleider procesindustrie of wachtchef). De docent procestechniek geeft les in alle facetten rondom het vak procestechniek waaronder lessen in onder andere basis procestechnologie, procesbedrijfsvoering, procestechnologie III, logistiek, procestechnische apparaten, meet en regelapparatuur, kwaliteit, productietechnologie en toegepaste natuurwetenschappen.

De docent procestechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, tentamens, projectopdrachten en werkstukopdrachten die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van deze resultaten kan de docent procestechniek de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en ingrijpen waar het nodig is.

De docent procestechniek heeft verstand van het vak procestechniek en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren/herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent procestechniek ook aanwezig zijn tijdens ouderavonden (waar hij de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt, vergaderingen met collega's (waar de opleiding, de school en de leerlingen/studenten wordt besproken en wordt gekeken naar verbeterpunten binnen de opleiding/school) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent procestechniek, Baan Docent procestechniek, Docent procestechniek Worden, Functie-eisen Docent procestechniek, Verantwoordelijkheden Docent procestechniek, Functieprofiel Docent procestechniek, Wat doet een Docent procestechniek, Werken als Docent procestechniek.

Docent procestechniek worden: Opleiding tot docent procestechniek

De docent procestechniek heeft een WO opleiding Biotechnology of Scheikundige Technologie of een HBO opleiding Chemische Technologie of Leraar 2e Graad Scheikunde gevolgd. Al deze opleidingen zijn over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent procestechniek, Docent procestechniek Worden, Opleidingsniveau Docent procestechniek, Scholing Docent procestechniek, Studie Docent procestechniek, Bijscholing Docent procestechniek, Omscholing Docent procestechniek.

Organisaties waar een docent procestechniek doorgaans werkzaam is

De docent procestechniek werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent procestechniek, Docent procestechniek Worden, Opleidingsniveau Docent procestechniek, Scholing Docent procestechniek, Studie Docent procestechniek, Bijscholing Docent procestechniek, Omscholing Docent procestechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent procestechniek

De docent procestechniek verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent procestechniek, Loon Docent procestechniek, Wat verdien je als Docent procestechniek, Salarisschaal Docent procestechniek, Salarisindicatie Docent procestechniek, Bonus Docent procestechniek, CAO Docent procestechniek, Brutoloon Docent procestechniek, Nettoloon Docent procestechniek, Vakantiedagen Docent procestechniek, Pensioen Docent procestechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent procestechniek

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van procestechniek
Mensen vonden ons op: Kennis Docent procestechniek, Vaardigheden Docent procestechniek, Attitude Docent procestechniek, Kwalificaties Docent procestechniek, Competentieprofiel Docent procestechniek.

Boeken voor het beroep docent procestechniek

Wil je meer weten over het beroep docent procestechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent procestechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent procestechniek te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent procestechniek, Docent procestechniek ebooks, boek Docent procestechniek.

Persoonstypen docent procestechniek

De docent procestechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van procestechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen. Daarnaast is de docent procestechniek een waarnemer. Hij let goed op zijn klas, begeleidt ze tijdens projecten en praktijkopdrachten en houdt hun studievoortgang nauwkeurig en nauwlettend in de gaten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent procestechniek, Karakter Docent procestechniek.

Netwerk docent procestechniek

Het netwerk van de docent procestechniek bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten en stagebegeleiders.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent procestechniek, Medewerkers Docent procestechniek.

Is het beroep docent procestechniek iets voor jou?

Zou je graag docent procestechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent procestechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent procestechniek, beroepskeuzetest Docent procestechniek, beroep Docent procestechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent procestechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent procestechniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent procestechniek zich ook in andere technische vakken specialiseren en daarin les gaan geven.

 

Arbeidsmarktperspectief score docent procestechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent procestechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent procestechniek, Promotie mogelijkheden Docent procestechniek, Carriere Docent procestechniek.

Solliciteren op de functie docent procestechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent procestechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent procestechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent procestechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent procestechniek, CV Docent procestechniek, sollicitatie Docent procestechniek.

Interviews met docent procestechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent procestechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent procestechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent procestechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent procestechniek geeft les in het vak procestechniek. De docent procestechniek geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting procestechniek (waaronder bijvoorbeeld allround operator of basisoperator), chemische technologie of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent procestechniek is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen tot en voorbereiden op een beroep binnen de procestechniek (waaronder bijvoorbeeld het beroep van paneloperator, teamleider procesindustrie of wachtchef).

Beoordeling Docent procestechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent procestechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent procestechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik ben opzoek een dosent/student, wie kan de bijlesen geven an mij in Procestechniek. Ik woon zelf in Enschede en de afstand voor mij is geen probleem. kunt u contact opnemen met mij? Alvast bedankt.

Gr,

Mijn te. nummer is: 06-22677634

Door: Laila

Reageer op dit beroep