U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent programmeren

Docent programmeren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent programmeren? Lees de functieomschrijving.

De docent programmeren geeft les in het vak programmeren.

De docent programmeren geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting informatica, webdesign, ICT en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent programmeren freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

De docent programmeren geeft les in het vak programmeren en leert zijn leerlingen/studenten omgaan met programma's als C en C++, Delphi, Visual Basic en Perl. Nadat de leerlingen/studenten alle lessen hebben gevolgd kennen ze de programma's die benodigd zijn bij het programmeren van binnen en buiten en kunnen ze deze kennis goed gebruiken binnen hun toekomstige beroep.

De docent programmeren ontwikkelt (met behulp van het programma programmeren) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent programmeren de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent programmeren heeft kennis van het programma programmeren en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent programmeren ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent programmeren, Baan Docent programmeren, Docent programmeren Worden, Functie-eisen Docent programmeren, Verantwoordelijkheden Docent programmeren, Functieprofiel Docent programmeren, Wat doet een Docent programmeren, Werken als Docent programmeren.

Docent programmeren worden: Opleiding tot docent programmeren

Voor het beroep van docent programmeren is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent programmeren een opleiding ''Informatica'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent programmeren, Docent programmeren Worden, Opleidingsniveau Docent programmeren, Scholing Docent programmeren, Studie Docent programmeren, Bijscholing Docent programmeren, Omscholing Docent programmeren.

Organisaties waar een docent programmeren doorgaans werkzaam is

De docent programmeren werkt (freelance) of op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops in programmeren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent programmeren, Docent programmeren Worden, Opleidingsniveau Docent programmeren, Scholing Docent programmeren, Studie Docent programmeren, Bijscholing Docent programmeren, Omscholing Docent programmeren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent programmeren

De docent programmeren die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1700,- bruto per maand. De docent programmeren die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent programmeren, Loon Docent programmeren, Wat verdien je als Docent programmeren, Salarisschaal Docent programmeren, Salarisindicatie Docent programmeren, Bonus Docent programmeren, CAO Docent programmeren, Brutoloon Docent programmeren, Nettoloon Docent programmeren, Vakantiedagen Docent programmeren, Pensioen Docent programmeren.

Competenties, skills & vaardigheden docent programmeren

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van programmeren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent programmeren, Vaardigheden Docent programmeren, Attitude Docent programmeren, Kwalificaties Docent programmeren, Competentieprofiel Docent programmeren.

Boeken voor het beroep docent programmeren

Wil je meer weten over het beroep docent programmeren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent programmeren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent programmeren te komen.

Programmeren kun je leren - Programmeren kun je leren | Max Wainewright

programmeren kun je leren : handleiding voor docenten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789055669066 | 48 pagina's

Deze handleiding hoort bij boek 1 tot en met 4 van Programmeren kun je leren. De handleiding is bedoeld voor leerkrachten (en ouders) die kinderen begeleiden bij het leren programmeren. Handleiding per boek, stap voor stap Met deze handleiding kunt u kind...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent programmeren, Docent programmeren ebooks, boek Docent programmeren.

Persoonstypen docent programmeren

De docent programmeren is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak programmeren over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent programmeren een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent programmeren, Karakter Docent programmeren.

Netwerk docent programmeren

Het netwerk van de docent programmeren bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent programmeren, Medewerkers Docent programmeren.

Is het beroep docent programmeren iets voor jou?

Zou je graag docent programmeren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent programmeren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent programmeren, beroepskeuzetest Docent programmeren, beroep Docent programmeren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent programmeren

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent programmeren is gemiddeld. De docent programmeren kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent programmeren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent programmeren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent programmeren, Promotie mogelijkheden Docent programmeren, Carriere Docent programmeren.

Solliciteren op de functie docent programmeren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent programmeren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent programmeren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent programmeren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent programmeren, CV Docent programmeren, sollicitatie Docent programmeren.

Interviews met docent programmeren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent programmeren

Vacatures docent programmeren

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent programmeren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent programmeren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent programmeren geeft les in het vak programmeren. De docent programmeren geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting informatica, webdesign, ICT en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent programmeren freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

Beoordeling Docent programmeren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent programmeren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent programmeren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep