U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent proza

Docent proza worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent proza? Lees de functieomschrijving.

De docent proza geeft les in het vak proza.

De docent proza geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creative writing, een opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding. Daarnaast kan de docent proza ook freelance cursussen/lessen/workshops proza schrijven geven. De voornaamste taak van de docent proza is zijn kennis op het gebied van het schrijven van proza overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent proza leert zijn leerlingen/studenten onder andere van alles over de ontwikkeling van het plot, de spanningsboog van het verhaal, het schrijven van dialogen, de uitbeelding van personages en het opzetten van een verhaal.

De docent proza geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent proza de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwkeurig bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar verbeterpunten en hoe hij ze daarbij kan helpen.

De docent proza heeft verstand van het schrijven van proza en weet zijn kennis en visie op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast heeft hij passie en affiniteit met proza en weet hij zijn enthousiasme op leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent proza ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleidingen en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent proza, Baan Docent proza, Docent proza Worden, Functie-eisen Docent proza, Verantwoordelijkheden Docent proza, Functieprofiel Docent proza, Wat doet een Docent proza, Werken als Docent proza.

Docent proza worden: Opleiding tot docent proza

De docent proza heeft zelf een opleiding ''Creatief Schrijven'', de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding gevolgd (HBO, vierjarig) of heeft relevante werkervaring als schrijver en is naast zijn werkzaamheden als schrijvers ook les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent proza, Docent proza Worden, Opleidingsniveau Docent proza, Scholing Docent proza, Studie Docent proza, Bijscholing Docent proza, Omscholing Docent proza.

Organisaties waar een docent proza doorgaans werkzaam is

De docent proza werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent proza, Docent proza Worden, Opleidingsniveau Docent proza, Scholing Docent proza, Studie Docent proza, Bijscholing Docent proza, Omscholing Docent proza.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent proza

De docent proza die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. De docent proza die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke indicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent proza, Loon Docent proza, Wat verdien je als Docent proza, Salarisschaal Docent proza, Salarisindicatie Docent proza, Bonus Docent proza, CAO Docent proza, Brutoloon Docent proza, Nettoloon Docent proza, Vakantiedagen Docent proza, Pensioen Docent proza.

Competenties, skills & vaardigheden docent proza

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van proza
Mensen vonden ons op: Kennis Docent proza, Vaardigheden Docent proza, Attitude Docent proza, Kwalificaties Docent proza, Competentieprofiel Docent proza.

Boeken voor het beroep docent proza

Wil je meer weten over het beroep docent proza? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent proza bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent proza te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent proza, Docent proza ebooks, boek Docent proza.

Persoonstypen docent proza

De docent proza is een waarnemer. Hij let goed op de inzet van zijn leerlingen/studenten in de klas en let goed op hun studieontwikkeling en studievoortgang. Daarnaast is de docent proza een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak proza op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over en biedt waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent proza, Karakter Docent proza.

Netwerk docent proza

Het netwerk van de docent proza bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's en mensen uit de schrijfwereld die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent proza, Medewerkers Docent proza.

Is het beroep docent proza iets voor jou?

Zou je graag docent proza willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent proza bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent proza, beroepskeuzetest Docent proza, beroep Docent proza kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent proza

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent proza is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen en daarnaast kan de docent proza freelance cursussen/workshops/lessen proza schrijven gaan geven. Ook kan de docent proza zich in andere schrijfvakken specialiseren en daarin les gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent proza

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent proza. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent proza, Promotie mogelijkheden Docent proza, Carriere Docent proza.

Solliciteren op de functie docent proza

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent proza dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent proza belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent proza. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent proza, CV Docent proza, sollicitatie Docent proza.

Interviews met docent proza

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent proza

Vacatures docent proza

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent proza? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent proza. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent proza geeft les in het vak proza. De docent proza geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creative writing, een opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding. Daarnaast kan de docent proza ook freelance cursussen/lessen/workshops proza schrijven geven.

Beoordeling Docent proza

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent proza' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent proza

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep