U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent publiekrecht

Docent publiekrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent publiekrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent publiekrecht geeft les in het vak publiekrecht.

De docent publiekrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van makelaardij en vastgoed, recht of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent publiekrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak publiekrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

De docent publiekrecht ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, werkstukopdrachten en projectopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van de resultaten van al deze opdrachten houdt de docent publiekrecht de studievoortgang en ontwikkeling van al zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij. Zo kan hij goed in de gaten houden wie goed op schema loopt of wie harder moet werken om een opleidingsjaar te kunnen halen en wat er in dat laatste geval fout gaat. De docent publiekrecht kan, wanneer een leerling/student er minder goed voorstaat, met deze leerling/student om de tafel gaan om de voortgang te bespreken en te kijken of hij de leerling/student eventueel extra begeleiding of tips en adviezen kan geven. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zijn werk niet goed doet of wanneer iemand de orde in de klas verstoord om de orde weer te herstellen en/of bewaren.

De docent publiekrecht heeft verstand van publiekrecht en weet zijn kennis op dit gebied op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij weet zijn leerlingen/studenten tijdens projecten goed te begeleiden, interessante en educatieve lessen te geven en ze te helpen zichzelf te ontwikkelen en voorbereiden op hun laatste jaar en hun afstudeerproject. Ook zal de docent publiekrecht op bezoek gaan bij de leerlingen/studenten die stage lopen om te kijken hoe het gaat op het stagebedrijf en om de stagetijd met de leerling/student in kwestie en de stagebegeleider te bespreken en te evalueren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent publiekrecht ook aanwezig zijn bij ouderavonden (waar de leerling/student met hun ouders met de docent komt praten) en tijdens vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt, de opleiding en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de school en opleiding).

Mensen vonden ons op: Job Docent publiekrecht, Baan Docent publiekrecht, Docent publiekrecht Worden, Functie-eisen Docent publiekrecht, Verantwoordelijkheden Docent publiekrecht, Functieprofiel Docent publiekrecht, Wat doet een Docent publiekrecht, Werken als Docent publiekrecht.

Docent publiekrecht worden: Opleiding tot docent publiekrecht

De docent publiekrecht heeft een opleiding ''Business Economics'', ''Economics and Financial Research'', ''Economics and Business'', ''International Economics and Business'' of ''Vastgoedkunde'' gevolgd (WO, vierjarig), of heeft een HBO opleiding ''makelaardij en Vastgoed'' of ''Recht'' gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven als docent publiekrecht.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent publiekrecht, Docent publiekrecht Worden, Opleidingsniveau Docent publiekrecht, Scholing Docent publiekrecht, Studie Docent publiekrecht, Bijscholing Docent publiekrecht, Omscholing Docent publiekrecht.

Organisaties waar een docent publiekrecht doorgaans werkzaam is

De docent publiekrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent publiekrecht, Docent publiekrecht Worden, Opleidingsniveau Docent publiekrecht, Scholing Docent publiekrecht, Studie Docent publiekrecht, Bijscholing Docent publiekrecht, Omscholing Docent publiekrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent publiekrecht

De docent publiekrecht verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent publiekrecht, Loon Docent publiekrecht, Wat verdien je als Docent publiekrecht, Salarisschaal Docent publiekrecht, Salarisindicatie Docent publiekrecht, Bonus Docent publiekrecht, CAO Docent publiekrecht, Brutoloon Docent publiekrecht, Nettoloon Docent publiekrecht, Vakantiedagen Docent publiekrecht, Pensioen Docent publiekrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent publiekrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak publiekrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent publiekrecht, Vaardigheden Docent publiekrecht, Attitude Docent publiekrecht, Kwalificaties Docent publiekrecht, Competentieprofiel Docent publiekrecht.

Boeken voor het beroep docent publiekrecht

Wil je meer weten over het beroep docent publiekrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent publiekrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent publiekrecht te komen.

Wolters Kluwer Collegebundel 2019-2020 | Henk Kummeling

Wetteksten privaatrecht - publiekrecht - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789013151817

De Collegebundel bevat alle wetgeving die je als (toekomstige) professional tijdens of na je studie nodig hebt. Én is de meest geliefde wettenbundel onder rechtenstudenten, rechtendocenten, advocaten en juristen. Met de Collegebundel heb jij goud in hande...

Wolters Kluwer Collegebundel 2019-2020 Limited Edition | Henk Kummeling

Wetteksten privaatrecht - publiekrecht - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789013151879 | 6004 pagina's

De Limited Edition is de luxe uitvoering van de Collegebundel, voorzien van leeslinten, hard cover en bewaarbox. Een echte eyecatcher. De Collegebundel bevat alle wetgeving die je als (toekomstige) professional tijdens of na je studie nodig hebt. Én is de...

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent publiekrecht, Docent publiekrecht ebooks, boek Docent publiekrecht.

Persoonstypen docent publiekrecht

De docent publiekrecht is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de publiekrecht om deze in zijn lesmateriaal te verwerken en met leerlingen/studenten te bespreken en let daarnaast ook goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om alles goed in de gaten te houden en leerlingen/studenten te helpen wanneer ze er minder goed voorstaan. Dit maakt de docent publiekrecht ook een gever. Hij biedt ten alle tijde zijn hulp aan en biedt individuele begeleiding en geeft daarnaast in de gewone lessen zijn kennis en visie op het gebied van het vak publiekrecht over op zijn leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent publiekrecht, Karakter Docent publiekrecht.

Netwerk docent publiekrecht

Het netwerk van de docent publiekrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's, de stagebegeleiders van leerlingen/studenten wanneer zij stage lopen, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden of projectavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent publiekrecht, Medewerkers Docent publiekrecht.

Is het beroep docent publiekrecht iets voor jou?

Zou je graag docent publiekrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent publiekrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent publiekrecht, beroepskeuzetest Docent publiekrecht, beroep Docent publiekrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent publiekrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent publiekrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen. Mocht de docent publiekrecht toch moeilijk aan een baan als docent publiekrecht kunnen komen dan kan hij zich door zich ook in een ander vak te specialiseren ook in een ander vak in dezelfde richting les gaan geven.

Naast zijn werk als docent kan de docent publiekrecht ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent publiekrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent publiekrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent publiekrecht, Promotie mogelijkheden Docent publiekrecht, Carriere Docent publiekrecht.

Solliciteren op de functie docent publiekrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent publiekrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent publiekrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent publiekrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent publiekrecht, CV Docent publiekrecht, sollicitatie Docent publiekrecht.

Interviews met docent publiekrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent publiekrecht

Overzicht

Vacatures docent publiekrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent publiekrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent publiekrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent publiekrecht geeft les in het vak publiekrecht. De docent publiekrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van makelaardij en vastgoed, recht of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent publiekrecht is zijn kennis en visie op het gebied van het vak publiekrecht overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent publiekrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent publiekrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent publiekrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep