U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent rapporteren

Docent rapporteren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent rapporteren? Lees de functieomschrijving.

De docent rapporteren geeft les in het vak rapporteren.

De docent rapporteren geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, fiscale economie, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent rapporteren is zijn kennis en visie op het gebied van het vak rapporteren overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe een rapport eruit moet zien en hoe ze een rapport moeten schrijven dat aan de eisen van taalgebruik, structuur en verzorging voldoet en begeleidt ze tijdens het schrijven van rapporten.

De docent rapporteren ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten schrijfopdrachten, rapportopdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent rapporteren de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent rapporteren heeft verstand van het vak rapporteren en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent rapporteren projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent rapporteren ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent rapporteren, Baan Docent rapporteren, Docent rapporteren Worden, Functie-eisen Docent rapporteren, Verantwoordelijkheden Docent rapporteren, Functieprofiel Docent rapporteren, Wat doet een Docent rapporteren, Werken als Docent rapporteren.

Docent rapporteren worden: Opleiding tot docent rapporteren

De docent rapporteren heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rapporteren, Docent rapporteren Worden, Opleidingsniveau Docent rapporteren, Scholing Docent rapporteren, Studie Docent rapporteren, Bijscholing Docent rapporteren, Omscholing Docent rapporteren.

Organisaties waar een docent rapporteren doorgaans werkzaam is

De docent rapporteren geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rapporteren, Docent rapporteren Worden, Opleidingsniveau Docent rapporteren, Scholing Docent rapporteren, Studie Docent rapporteren, Bijscholing Docent rapporteren, Omscholing Docent rapporteren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent rapporteren

Het salaris van de docent rapporteren die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent rapporteren, Loon Docent rapporteren, Wat verdien je als Docent rapporteren, Salarisschaal Docent rapporteren, Salarisindicatie Docent rapporteren, Bonus Docent rapporteren, CAO Docent rapporteren, Brutoloon Docent rapporteren, Nettoloon Docent rapporteren, Vakantiedagen Docent rapporteren, Pensioen Docent rapporteren.

Competenties, skills & vaardigheden docent rapporteren

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Kennis van rapporteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent rapporteren, Vaardigheden Docent rapporteren, Attitude Docent rapporteren, Kwalificaties Docent rapporteren, Competentieprofiel Docent rapporteren.

Boeken voor het beroep docent rapporteren

Wil je meer weten over het beroep docent rapporteren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent rapporteren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent rapporteren te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent rapporteren, Docent rapporteren ebooks, boek Docent rapporteren.

Persoonstypen docent rapporteren

De docent rapporteren is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak rapporteren over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent rapporteren een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent rapporteren, Karakter Docent rapporteren.

Netwerk docent rapporteren

Het netwerk van de docent rapporteren bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent rapporteren, Medewerkers Docent rapporteren.

Is het beroep docent rapporteren iets voor jou?

Zou je graag docent rapporteren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent rapporteren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent rapporteren, beroepskeuzetest Docent rapporteren, beroep Docent rapporteren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent rapporteren

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent rapporteren is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent rapporteren de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent rapporteren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent rapporteren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent rapporteren, Promotie mogelijkheden Docent rapporteren, Carriere Docent rapporteren.

Solliciteren op de functie docent rapporteren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent rapporteren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent rapporteren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent rapporteren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent rapporteren, CV Docent rapporteren, sollicitatie Docent rapporteren.

Interviews met docent rapporteren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent rapporteren

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent rapporteren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent rapporteren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent rapporteren geeft les in het vak rapporteren. De docent rapporteren geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, fiscale economie, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent rapporteren is zijn kennis en visie op het gebied van het vak rapporteren overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent rapporteren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent rapporteren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent rapporteren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep