U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent recht

Docent recht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent recht? Lees de functieomschrijving.

De docent recht geeft les in het vak rechten.

De docent recht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent recht geeft theorieles over alle facetten van het vak rechten. De docent recht geeft zijn leerlingen/studenten onder andere les in vakken als strafrechten, psychologie, fiscaal recht, organisatiekunde, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en taalvaardigheid. De voornaamste taak van de docent recht is om zijn leerlingen/studenten op te leiden en voor te bereiden op een beroep in de juridische sector (bijvoorbeeld juridisch medewerker of juridisch adviseur).

De docent recht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent recht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent recht heeft zelf verstand van het vak rechten en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent recht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent recht, Baan Docent recht, Docent recht Worden, Functie-eisen Docent recht, Verantwoordelijkheden Docent recht, Functieprofiel Docent recht, Wat doet een Docent recht, Werken als Docent recht.

Docent recht worden: Opleiding tot docent recht

De docent recht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent recht, Docent recht Worden, Opleidingsniveau Docent recht, Scholing Docent recht, Studie Docent recht, Bijscholing Docent recht, Omscholing Docent recht.

Organisaties waar een docent recht doorgaans werkzaam is

De docent recht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent recht, Docent recht Worden, Opleidingsniveau Docent recht, Scholing Docent recht, Studie Docent recht, Bijscholing Docent recht, Omscholing Docent recht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent recht

Het salaris van de docent recht ligt tussen de €3100,- en €4500,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent recht, Loon Docent recht, Wat verdien je als Docent recht, Salarisschaal Docent recht, Salarisindicatie Docent recht, Bonus Docent recht, CAO Docent recht, Brutoloon Docent recht, Nettoloon Docent recht, Vakantiedagen Docent recht, Pensioen Docent recht.

Competenties, skills & vaardigheden docent recht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Verstand van rechten
 • Affiniteit met de doelgroep en juridische sector
Mensen vonden ons op: Kennis Docent recht, Vaardigheden Docent recht, Attitude Docent recht, Kwalificaties Docent recht, Competentieprofiel Docent recht.

Boeken voor het beroep docent recht

Wil je meer weten over het beroep docent recht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent recht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent recht te komen.

Samengevat vmbo-kgt Economie | Examenmateriaal

Alle examenstof Economie 2019 in één boek | Samenvattingen - Nederlands | 2e druk | Paperback | 9789006107234 | 128 pagina's

Geen examenstress met Samengevat! Samengevat biedt je een helder en beknopt overzicht van alle examenstof. Met Samengevat kun je grote hoeveelheden stof snel herhalen en overzien. Je krijgt beter inzicht in de samenhang van de onderwerpen en het ondersche...

Wild | Mel Wallis de Vries

Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789026147036 | 248 pagina's

Wild is een jeugdthriller van zesvoudig Prijs van de Jonge Jury-winnares Mel Wallis de Vries. Hoe ver ga jij om te overleven? Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van zeven jongeren. Samen besluiten ze om een nachtje ...

Ars Aequi Jurisprudentie - Jurisprudentie Europees recht 1963-2018 | Ars Aequi Libri

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789492766366

Jurisprudentie Europees recht bevat de cruciale uitspraken van het Hof van Justitie van de Europese Unie, welke van belang zijn voor het onderwijs in de eerste twee jaar van de opleiding rechtsgeleerdheid. Ten behoeve van het onderwijs is elke uitspraak v...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent recht, Docent recht ebooks, boek Docent recht.

Persoonstypen docent recht

De docent recht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent recht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van rechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent recht, Karakter Docent recht.

Netwerk docent recht

Het netwerk van de docent recht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent recht, Medewerkers Docent recht.

Is het beroep docent recht iets voor jou?

Zou je graag docent recht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent recht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent recht, beroepskeuzetest Docent recht, beroep Docent recht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent recht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent recht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent recht met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent recht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool Recht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent recht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent recht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent recht, Promotie mogelijkheden Docent recht, Carriere Docent recht.

Solliciteren op de functie docent recht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent recht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent recht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent recht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent recht, CV Docent recht, sollicitatie Docent recht.

Interviews met docent recht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent recht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent recht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent recht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent recht geeft les in het vak rechten. De docent recht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent recht geeft theorieles over alle facetten van het vak rechten.

Beoordeling Docent recht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent recht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent recht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Vast een foutje dat docenten max 2200 verdienen. Ik dacht, afhankelijk van de opleiding en het nivea waarop les wordt gegeven max 4900

Door: AB

Niveau, natuurlijk, zie vorige reactie...

Door: AB

Reageer op dit beroep