U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent rechtssociologie

Docent rechtssociologie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent rechtssociologie? Lees de functieomschrijving.

De docent rechtssociologie geeft les in het vak rechtssociologie.

De docent rechtssociologie geeft les op een HBO opleiding in de richting rechten, rechtssociologie, criminologie of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent rechtssociologie geeft theorieles over alle facetten van het vak rechtssociologie. De docent rechtssociologie geeft les over onderwerpen als de rechtsregels, het ontstaan van het Nederlandse recht en de sociale werking ervan.

De docent rechtssociologie ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent rechtssociologie kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent rechtssociologie heeft zelf verstand van het vak rechtssociologie en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent rechtssociologie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de studenten en de school worden besproken) en gaat hij op stagebezoek bij het bedrijf waar zijn studenten stage lopen tijdens de stageperiode.

Mensen vonden ons op: Job Docent rechtssociologie, Baan Docent rechtssociologie, Docent rechtssociologie Worden, Functie-eisen Docent rechtssociologie, Verantwoordelijkheden Docent rechtssociologie, Functieprofiel Docent rechtssociologie, Wat doet een Docent rechtssociologie, Werken als Docent rechtssociologie.

Docent rechtssociologie worden: Opleiding tot docent rechtssociologie

De docent rechtssociologie heeft een opleiding ''Rechtssociologie'', ''Criminologie'' ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' ''Rechten'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rechtssociologie, Docent rechtssociologie Worden, Opleidingsniveau Docent rechtssociologie, Scholing Docent rechtssociologie, Studie Docent rechtssociologie, Bijscholing Docent rechtssociologie, Omscholing Docent rechtssociologie.

Organisaties waar een docent rechtssociologie doorgaans werkzaam is

De docent rechtssociologie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rechtssociologie, Docent rechtssociologie Worden, Opleidingsniveau Docent rechtssociologie, Scholing Docent rechtssociologie, Studie Docent rechtssociologie, Bijscholing Docent rechtssociologie, Omscholing Docent rechtssociologie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent rechtssociologie

Het salaris van de docent rechtssociologie ligt tussen de €1500,- en €2300,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent rechtssociologie, Loon Docent rechtssociologie, Wat verdien je als Docent rechtssociologie, Salarisschaal Docent rechtssociologie, Salarisindicatie Docent rechtssociologie, Bonus Docent rechtssociologie, CAO Docent rechtssociologie, Brutoloon Docent rechtssociologie, Nettoloon Docent rechtssociologie, Vakantiedagen Docent rechtssociologie, Pensioen Docent rechtssociologie.

Competenties, skills & vaardigheden docent rechtssociologie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak rechtssociologie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent rechtssociologie, Vaardigheden Docent rechtssociologie, Attitude Docent rechtssociologie, Kwalificaties Docent rechtssociologie, Competentieprofiel Docent rechtssociologie.

Boeken voor het beroep docent rechtssociologie

Wil je meer weten over het beroep docent rechtssociologie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent rechtssociologie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent rechtssociologie te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent rechtssociologie, Docent rechtssociologie ebooks, boek Docent rechtssociologie.

Persoonstypen docent rechtssociologie

De docent rechtssociologie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten. Daarnaast is de docent rechtssociologie een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van rechtssociologie over op zijn studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent rechtssociologie, Karakter Docent rechtssociologie.

Netwerk docent rechtssociologie

Het netwerk van de docent rechtssociologie bestaat uit zijn studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de stagebegeleiders op stagebedrijven waar zijn studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent rechtssociologie, Medewerkers Docent rechtssociologie.

Is het beroep docent rechtssociologie iets voor jou?

Zou je graag docent rechtssociologie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent rechtssociologie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent rechtssociologie, beroepskeuzetest Docent rechtssociologie, beroep Docent rechtssociologie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent rechtssociologie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent rechtssociologie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende HBO opleidingen voor de docent rechtssociologie met relevante werkervaring of relevante diploma's.

Daarnaast kan de docent rechtssociologie doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool rechtssociologie gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent rechtssociologie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent rechtssociologie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent rechtssociologie, Promotie mogelijkheden Docent rechtssociologie, Carriere Docent rechtssociologie.

Solliciteren op de functie docent rechtssociologie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent rechtssociologie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent rechtssociologie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent rechtssociologie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent rechtssociologie, CV Docent rechtssociologie, sollicitatie Docent rechtssociologie.

Interviews met docent rechtssociologie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent rechtssociologie

Vacatures docent rechtssociologie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent rechtssociologie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent rechtssociologie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent rechtssociologie geeft les in het vak rechtssociologie. De docent rechtssociologie geeft les op een HBO opleiding in de richting rechten, rechtssociologie, criminologie of een andere soortgelijke juridische opleiding. De docent rechtssociologie geeft theorieles over alle facetten van het vak rechtssociologie.

Beoordeling Docent rechtssociologie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent rechtssociologie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent rechtssociologie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep