U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent rijopleiding

Docent rijopleiding worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent rijopleiding? Lees de functieomschrijving.

De docent rijopleiding geeft leerlingen/studenten rijlessen tijdens de rijopleiding van de politieacademie.

De docent rijopleiding geeft les op de politieacademie. De voornaamste taak van de docent rijopleiding is zijn leerlingen/studenten opleiden naar een baan binnen de politie en ze lesgeven in het rijden met een politievoertuig en het gelijktijdig uitvoeren van politiewerkzaamheden.

De docent rijopleiding ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, theorie en praktijkopdrachten en rijlessen (en examen) die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent rijopleiding naar de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent rijopleiding eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent rijopleiding heeft verstand van het vak rijopleiding en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent rijopleiding ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent rijopleiding, Baan Docent rijopleiding, Docent rijopleiding Worden, Functie-eisen Docent rijopleiding, Verantwoordelijkheden Docent rijopleiding, Functieprofiel Docent rijopleiding, Wat doet een Docent rijopleiding, Werken als Docent rijopleiding.

Docent rijopleiding worden: Opleiding tot docent rijopleiding

De docent rijopleiding heeft de politieacademie afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rijopleiding, Docent rijopleiding Worden, Opleidingsniveau Docent rijopleiding, Scholing Docent rijopleiding, Studie Docent rijopleiding, Bijscholing Docent rijopleiding, Omscholing Docent rijopleiding.

Organisaties waar een docent rijopleiding doorgaans werkzaam is

De docent rijopleiding geeft les op de politieacademie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent rijopleiding, Docent rijopleiding Worden, Opleidingsniveau Docent rijopleiding, Scholing Docent rijopleiding, Studie Docent rijopleiding, Bijscholing Docent rijopleiding, Omscholing Docent rijopleiding.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent rijopleiding

De docent rijopleiding verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent rijopleiding, Loon Docent rijopleiding, Wat verdien je als Docent rijopleiding, Salarisschaal Docent rijopleiding, Salarisindicatie Docent rijopleiding, Bonus Docent rijopleiding, CAO Docent rijopleiding, Brutoloon Docent rijopleiding, Nettoloon Docent rijopleiding, Vakantiedagen Docent rijopleiding, Pensioen Docent rijopleiding.

Competenties, skills & vaardigheden docent rijopleiding

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent rijopleiding, Vaardigheden Docent rijopleiding, Attitude Docent rijopleiding, Kwalificaties Docent rijopleiding, Competentieprofiel Docent rijopleiding.

Boeken voor het beroep docent rijopleiding

Wil je meer weten over het beroep docent rijopleiding? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent rijopleiding bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent rijopleiding te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Rijbewijs AM | ANWB

brommer - Nederlands | Paperback | 9789018042202 | 244 pagina's

Theorieboek Rijbewijs AM - Brommer Eenvoudig leren en oefenen voor je theoriebewijs AM - brommer- en snorfiets Wil jij slim leren voor je theorie AM? Kies dan voor het theorieboek AM Brommer voor her rijbewijs AM van de ANWB. Theorieboek AM Brommer behand...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent rijopleiding, Docent rijopleiding ebooks, boek Docent rijopleiding.

Persoonstypen docent rijopleiding

De docent rijopleiding is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent rijopleiding een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak rijopleiding over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent rijopleiding, Karakter Docent rijopleiding.

Netwerk docent rijopleiding

Het netwerk van de docent rijopleiding bestaat uit zijn collega's, de leerlingen/studenten en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent rijopleiding, Medewerkers Docent rijopleiding.

Is het beroep docent rijopleiding iets voor jou?

Zou je graag docent rijopleiding willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent rijopleiding bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent rijopleiding, beroepskeuzetest Docent rijopleiding, beroep Docent rijopleiding kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent rijopleiding

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent rijopleiding is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de politieacademies.

Arbeidsmarktperspectief score docent rijopleiding

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent rijopleiding. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent rijopleiding, Promotie mogelijkheden Docent rijopleiding, Carriere Docent rijopleiding.

Solliciteren op de functie docent rijopleiding

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent rijopleiding dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent rijopleiding belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent rijopleiding. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent rijopleiding, CV Docent rijopleiding, sollicitatie Docent rijopleiding.

Interviews met docent rijopleiding

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent rijopleiding

Vacatures docent rijopleiding

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent rijopleiding? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent rijopleiding. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent rijopleiding geeft leerlingen/studenten rijlessen tijdens de rijopleiding van de politieacademie. De docent rijopleiding geeft les op de politieacademie. De voornaamste taak van de docent rijopleiding is zijn leerlingen/studenten opleiden naar een baan binnen de politie en ze lesgeven in het rijden met een politievoertuig en het gelijktijdig uitvoeren van politiewerkzaamheden.

Beoordeling Docent rijopleiding

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent rijopleiding' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent rijopleiding

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep