U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent scenario

Docent scenario worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent scenario? Lees de functieomschrijving.

De docent scenario geeft les in het vak scenario.

De docent scenario geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, scenarioschrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of op een andere soortgelijke (schrijf)opleiding. Ook kan de docent scenario freelance cursussen/workshops/lessen scenarioschrijven geven. De voornaamste taak van de docent scenario is zijn kennis en visie op het gebied van het vak scenario overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij dit kunnen meenemen binnen hun toekomstige beroep. De docent scenario geeft les in alle facetten van het vak scenarioschrijven. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alle basisbegrippen van het scenarioschrijven en leert hij ze alles over voorbereiding van het scenarioschrijven, plotlijnen, premisse, karakterontwikkeling, locaties, vertelperspectief, dialoog schrijven en het denken in handelingen en beelden. Ook leert hij ze van alles over de bekendere films en de scenario's van deze films.

De docent scenario ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk kan de docent scenario de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij kan begeleiden en helpen.

De docent scenario heeft verstand van het vak scenarioschrijven en weet zijn kennis, enthousiasme en visie op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student vervelend is om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent scenario zijn leerlingen/studenten ook meenemen naar films in het filmhuis of bioscoop en is hij aanwezig bij vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

 

Mensen vonden ons op: Job Docent scenario, Baan Docent scenario, Docent scenario Worden, Functie-eisen Docent scenario, Verantwoordelijkheden Docent scenario, Functieprofiel Docent scenario, Wat doet een Docent scenario, Werken als Docent scenario.

Docent scenario worden: Opleiding tot docent scenario

De docent scenario heeft een opleiding ''Script schrijven'', ''Scenarioschrijven'' of ''Creatief Schrijven'' gevolgd (HBO, vierjarig) (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool of de Nederlandse Film en Televisie Academie) of heeft ervaring als scenarioschrijver en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven als docent scenario.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent scenario, Docent scenario Worden, Opleidingsniveau Docent scenario, Scholing Docent scenario, Studie Docent scenario, Bijscholing Docent scenario, Omscholing Docent scenario.

Organisaties waar een docent scenario doorgaans werkzaam is

De docent scenario is werkzaam op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops scenarioschrijven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent scenario, Docent scenario Worden, Opleidingsniveau Docent scenario, Scholing Docent scenario, Studie Docent scenario, Bijscholing Docent scenario, Omscholing Docent scenario.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent scenario

De docent scenario die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. De docent scenario die alleen freelance cursussen/lessen/workshops scenarioschrijven geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent scenario, Loon Docent scenario, Wat verdien je als Docent scenario, Salarisschaal Docent scenario, Salarisindicatie Docent scenario, Bonus Docent scenario, CAO Docent scenario, Brutoloon Docent scenario, Nettoloon Docent scenario, Vakantiedagen Docent scenario, Pensioen Docent scenario.

Competenties, skills & vaardigheden docent scenario

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van scenarioschrijven
Mensen vonden ons op: Kennis Docent scenario, Vaardigheden Docent scenario, Attitude Docent scenario, Kwalificaties Docent scenario, Competentieprofiel Docent scenario.

Boeken voor het beroep docent scenario

Wil je meer weten over het beroep docent scenario? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent scenario bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent scenario te komen.

The Docent | Tom Kenny

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781516931149 | 278 pagina's

A casual comment from a B-girl working at a seedy bar in Boston’s “Combat Zone” inspires the most notorious art theft in the country’s history. A decade later, the penchant of a superior court judge for old masterpieces brings the infamous museum heist an...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent scenario, Docent scenario ebooks, boek Docent scenario.

Persoonstypen docent scenario

De docent scenario is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak scenarioschrijven over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding. Ook is de docent scenario een waarnemer. Hij let op actuele ontwikkelingen binnen de filmwereld om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal en let daarnaast naar aanleiding van ingeleverd werk en de inzet in de klas op de studieontwikkeling en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen lesgeven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent scenario, Karakter Docent scenario.

Netwerk docent scenario

Het netwerk van de docent scenario die werkzaam is op een school bestaat uit de directeur van de school, scenarioschrijvers die op school over hun vak komen spreken, collega's en zijn leerlingen/studenten. De docent scenario die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft krijgt over het algemeen alleen met cursisten te maken.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent scenario, Medewerkers Docent scenario.

Is het beroep docent scenario iets voor jou?

Zou je graag docent scenario willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent scenario bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent scenario, beroepskeuzetest Docent scenario, beroep Docent scenario kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent scenario

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent scenario is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende (schrijf)opleidingen. Daarnaast kan de docent scenario de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops scenarioschrijven te gaan geven of door zich ook in andere (schrijf)vakken te specialiseren en hierin les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent scenario

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent scenario. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent scenario, Promotie mogelijkheden Docent scenario, Carriere Docent scenario.

Solliciteren op de functie docent scenario

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent scenario dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent scenario belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent scenario. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent scenario, CV Docent scenario, sollicitatie Docent scenario.

Interviews met docent scenario

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent scenario

Vacatures docent scenario

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent scenario? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent scenario. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent scenario geeft les in het vak scenario. De docent scenario geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, scenarioschrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of op een andere soortgelijke (schrijf)opleiding. Ook kan de docent scenario freelance cursussen/workshops/lessen scenarioschrijven geven.

Beoordeling Docent scenario

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent scenario' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent scenario

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep