U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent scheepsbouwkunde

Docent scheepsbouwkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent scheepsbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent scheepsbouwkunde geeft les in het vak scheepsbouwkunde.

De docent scheepsbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van scheepsbouwkunde, Marine Technology of een andere soortgelijke opleiding. De docent scheepsbouwkunde geeft les in de verschillende facetten van het vak scheepsbouwkunde. Zo geeft de docent scheepsbouwkunde onder andere les in scheepsbouw, scheepsreparatie, scheepswerktuigkunde, jachtbouw en het productie en procestechniek. De voornaamste taak van de docent scheepsbouwkunde is zijn leerlingen/studenten opleiden en voorbereiden naar/op een beroep binnen de scheepsbouwkunde of een ander soortgelijk maritiem beroep.

De docent scheepsbouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, toetsen, projecten, tentamens en huiswerk en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent scheepsbouwkunde nauwgezet naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent scheepsbouwkunde heeft zelf veel verstand van scheepsbouwkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt en let hij op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij met praktijkopdrachten bezig zijn.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent scheepsbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de school en de opleiding te bespreken (en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school en opleiding) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent scheepsbouwkunde, Baan Docent scheepsbouwkunde, Docent scheepsbouwkunde Worden, Functie-eisen Docent scheepsbouwkunde, Verantwoordelijkheden Docent scheepsbouwkunde, Functieprofiel Docent scheepsbouwkunde, Wat doet een Docent scheepsbouwkunde, Werken als Docent scheepsbouwkunde.

Docent scheepsbouwkunde worden: Opleiding tot docent scheepsbouwkunde

De docent scheepsbouwkunde heeft een opleiding ''Scheepsbouwkunde'' (HBO, vierjarig) of een opleiding ''Martine Technology'' (WO, vierjarig) gevolgd en is daarna les gaan geven of heeft eerst jaren in de praktijk gewerkt en is vervolgens gaan lesgeven om zijn kennis op leerlingen/studenten over te brengen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent scheepsbouwkunde, Docent scheepsbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent scheepsbouwkunde, Scholing Docent scheepsbouwkunde, Studie Docent scheepsbouwkunde, Bijscholing Docent scheepsbouwkunde, Omscholing Docent scheepsbouwkunde.

Organisaties waar een docent scheepsbouwkunde doorgaans werkzaam is

De docent scheepsbouwkunde is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent scheepsbouwkunde, Docent scheepsbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent scheepsbouwkunde, Scholing Docent scheepsbouwkunde, Studie Docent scheepsbouwkunde, Bijscholing Docent scheepsbouwkunde, Omscholing Docent scheepsbouwkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent scheepsbouwkunde

De docent scheepsbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent scheepsbouwkunde, Loon Docent scheepsbouwkunde, Wat verdien je als Docent scheepsbouwkunde, Salarisschaal Docent scheepsbouwkunde, Salarisindicatie Docent scheepsbouwkunde, Bonus Docent scheepsbouwkunde, CAO Docent scheepsbouwkunde, Brutoloon Docent scheepsbouwkunde, Nettoloon Docent scheepsbouwkunde, Vakantiedagen Docent scheepsbouwkunde, Pensioen Docent scheepsbouwkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent scheepsbouwkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Ondernemerschap
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Verstand van scheepsbouwkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent scheepsbouwkunde, Vaardigheden Docent scheepsbouwkunde, Attitude Docent scheepsbouwkunde, Kwalificaties Docent scheepsbouwkunde, Competentieprofiel Docent scheepsbouwkunde.

Boeken voor het beroep docent scheepsbouwkunde

Wil je meer weten over het beroep docent scheepsbouwkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent scheepsbouwkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent scheepsbouwkunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent scheepsbouwkunde, Docent scheepsbouwkunde ebooks, boek Docent scheepsbouwkunde.

Persoonstypen docent scheepsbouwkunde

De docent scheepsbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak scheepsbouwkunde over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding en tips en adviezen. Ook is de docent scheepsbouwkunde een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en let op de veiligheid wanneer zij bezig zijn met praktijkopdrachten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent scheepsbouwkunde, Karakter Docent scheepsbouwkunde.

Netwerk docent scheepsbouwkunde

Het netwerk van de docent scheepsbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de stagebegeleiders van zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en de ouders van leerlingen/studenten die tijdens ouderavonden komen om de voortgang van hun kind te bespreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent scheepsbouwkunde, Medewerkers Docent scheepsbouwkunde.

Is het beroep docent scheepsbouwkunde iets voor jou?

Zou je graag docent scheepsbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent scheepsbouwkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent scheepsbouwkunde, beroepskeuzetest Docent scheepsbouwkunde, beroep Docent scheepsbouwkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent scheepsbouwkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent scheepsbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent scheepsbouwkunde.

Daarnaast kan de docent scheepsbouwkunde ook zich specialiseren in andere vakken om ook daar les in te geven. Ook kan hij naast zijn werk als docent scheepsbouwkunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent scheepsbouwkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent scheepsbouwkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent scheepsbouwkunde, Promotie mogelijkheden Docent scheepsbouwkunde, Carriere Docent scheepsbouwkunde.

Solliciteren op de functie docent scheepsbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent scheepsbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent scheepsbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent scheepsbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent scheepsbouwkunde, CV Docent scheepsbouwkunde, sollicitatie Docent scheepsbouwkunde.

Interviews met docent scheepsbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent scheepsbouwkunde

Vacatures docent scheepsbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent scheepsbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent scheepsbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent scheepsbouwkunde geeft les in het vak scheepsbouwkunde. De docent scheepsbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van scheepsbouwkunde, Marine Technology of een andere soortgelijke opleiding. De docent scheepsbouwkunde geeft les in de verschillende facetten van het vak scheepsbouwkunde.

Beoordeling Docent scheepsbouwkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent scheepsbouwkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent scheepsbouwkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep