U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent schrijftraining

Docent schrijftraining worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent schrijftraining? Lees de functieomschrijving.

De docent schrijftraining geeft les in het vak schrijftraining.

De docent schrijftraining geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, journalistiek, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent schrijftraining cursussen/trainingen/lessen/workshops schrijftraining geven. De docent schrijftraining geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak schrijftraining. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten onder andere korte opdrachten waarin de leerlingen/studenten hun literaire mogelijkheden ontdekken en geeft les in woordkeuze, beeldspraak, zinsmelodie, stijl en leert zijn leerlingen/studenten vanuit verschillende perspectieven en over verschillende onderwerpen schrijven.

De docent schrijftraining ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, schrijfopdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al de gemaakte opdrachten en de inzet in de les kan de docent schrijftraining vervolgens de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er goed gaat, wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen. Op deze manier kan de docent schrijftraining zijn leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk begeleiden en voorbereiden op een beroep binnen de schrijfwereld.

De docent schrijftraining heeft verstand van schrijven en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student geen goede inzet toont of wanneer hij de les verstoord om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent schrijftraining ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding en om de leerlingen/studenten te bespreken.

Mensen vonden ons op: Job Docent schrijftraining, Baan Docent schrijftraining, Docent schrijftraining Worden, Functie-eisen Docent schrijftraining, Verantwoordelijkheden Docent schrijftraining, Functieprofiel Docent schrijftraining, Wat doet een Docent schrijftraining, Werken als Docent schrijftraining.

Docent schrijftraining worden: Opleiding tot docent schrijftraining

De docent schrijftraining heeft zelf een opleiding aan de schrijversvakschool gevolgd, heeft een opleiding Nederlands of een opleiding creatief schrijven (of een andere soortgelijke schrijf of taalopleiding) gevolgd en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring als schrijver) als docent gaan werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent schrijftraining, Docent schrijftraining Worden, Opleidingsniveau Docent schrijftraining, Scholing Docent schrijftraining, Studie Docent schrijftraining, Bijscholing Docent schrijftraining, Omscholing Docent schrijftraining.

Organisaties waar een docent schrijftraining doorgaans werkzaam is

De docent schrijftraining werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft (freelance) cursussen/lessen/workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent schrijftraining, Docent schrijftraining Worden, Opleidingsniveau Docent schrijftraining, Scholing Docent schrijftraining, Studie Docent schrijftraining, Bijscholing Docent schrijftraining, Omscholing Docent schrijftraining.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent schrijftraining

De docent schrijftraining die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent schrijftraining die alleen (freelance) cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent schrijftraining, Loon Docent schrijftraining, Wat verdien je als Docent schrijftraining, Salarisschaal Docent schrijftraining, Salarisindicatie Docent schrijftraining, Bonus Docent schrijftraining, CAO Docent schrijftraining, Brutoloon Docent schrijftraining, Nettoloon Docent schrijftraining, Vakantiedagen Docent schrijftraining, Pensioen Docent schrijftraining.

Competenties, skills & vaardigheden docent schrijftraining

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent schrijftraining, Vaardigheden Docent schrijftraining, Attitude Docent schrijftraining, Kwalificaties Docent schrijftraining, Competentieprofiel Docent schrijftraining.

Boeken voor het beroep docent schrijftraining

Wil je meer weten over het beroep docent schrijftraining? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent schrijftraining bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent schrijftraining te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent schrijftraining, Docent schrijftraining ebooks, boek Docent schrijftraining.

Persoonstypen docent schrijftraining

De docent schrijftraining is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak schrijftraining over op zijn leerlingen/studenten. Ook biedt hij ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Daarnaast is de docent schrijftraining een waarnemer. Hij let actuele ontwikkelingen binnen de schrijfwereld en neemt deze mee actuele ontwikkelingen mee in zijn lesmateriaal. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent schrijftraining, Karakter Docent schrijftraining.

Netwerk docent schrijftraining

Het netwerk van de docent schrijftraining bestaat uit zijn zijn collega's, leerlingen/studenten, schrijvers die op school komen spreken en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent schrijftraining, Medewerkers Docent schrijftraining.

Is het beroep docent schrijftraining iets voor jou?

Zou je graag docent schrijftraining willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent schrijftraining bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent schrijftraining, beroepskeuzetest Docent schrijftraining, beroep Docent schrijftraining kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent schrijftraining

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent schrijftraining is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op verschillende scholen en opleidingen. Daarnaast kan de docent schrijftraining ook freelance cursussen/workshops/trainingen/lessen schrijftraining geven of kan hij zich ook specialiseren in andere schrijversvakken om hier ook les in te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent schrijftraining

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent schrijftraining. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent schrijftraining, Promotie mogelijkheden Docent schrijftraining, Carriere Docent schrijftraining.

Solliciteren op de functie docent schrijftraining

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent schrijftraining dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent schrijftraining belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent schrijftraining. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent schrijftraining, CV Docent schrijftraining, sollicitatie Docent schrijftraining.

Interviews met docent schrijftraining

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent schrijftraining

Vacatures docent schrijftraining

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent schrijftraining? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent schrijftraining. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent schrijftraining geeft les in het vak schrijftraining. De docent schrijftraining geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, journalistiek, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent schrijftraining cursussen/trainingen/lessen/workshops schrijftraining geven.

Beoordeling Docent schrijftraining

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent schrijftraining' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent schrijftraining

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep