U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent songwriting

Docent songwriting worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent songwriting? Lees de functieomschrijving.

De docent songwriting geeft les in het vak songwriting.

De docent songwriting geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, creative writing, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent songwriting ook freelance cursussen/lessen/workshops songwriting geven. De docent songwriting geeft les in alle facetten van het vak songwriting. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak songwriting overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent songwriting leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe liedjes in elkaar zitten, laat zijn leerlingen/studenten kijken naar de diverse songwritingtradities binnen de popmuziek, ritme en klank en leert zijn leerlingen/studenten hoe ze zich binnen het schrijven van songteksten persoonlijk kunnen ontwikkelen en hoe ze voor diverse uitvoerenden en stijlen liedjes kunnen schrijven.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent songwriting zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent songwriting de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent songwriting waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent songwriting heeft verstand van het vak songwriting en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent songwriting geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpointpresentatie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent songwriting ook aanwezig bij vergaderingen met collega's waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent songwriting, Baan Docent songwriting, Docent songwriting Worden, Functie-eisen Docent songwriting, Verantwoordelijkheden Docent songwriting, Functieprofiel Docent songwriting, Wat doet een Docent songwriting, Werken als Docent songwriting.

Docent songwriting worden: Opleiding tot docent songwriting

De docent songwriting heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd of heeft zelf ruime ervaring als songtekstschrijver en is vanuit de praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent songwriting, Docent songwriting Worden, Opleidingsniveau Docent songwriting, Scholing Docent songwriting, Studie Docent songwriting, Bijscholing Docent songwriting, Omscholing Docent songwriting.

Organisaties waar een docent songwriting doorgaans werkzaam is

De docent songwriting geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops songwriting.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent songwriting, Docent songwriting Worden, Opleidingsniveau Docent songwriting, Scholing Docent songwriting, Studie Docent songwriting, Bijscholing Docent songwriting, Omscholing Docent songwriting.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent songwriting

Het salaris van de docent songwriting die werkzaam is op een school ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent songwriting die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat deze over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent songwriting, Loon Docent songwriting, Wat verdien je als Docent songwriting, Salarisschaal Docent songwriting, Salarisindicatie Docent songwriting, Bonus Docent songwriting, CAO Docent songwriting, Brutoloon Docent songwriting, Nettoloon Docent songwriting, Vakantiedagen Docent songwriting, Pensioen Docent songwriting.

Competenties, skills & vaardigheden docent songwriting

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van songwriting
Mensen vonden ons op: Kennis Docent songwriting, Vaardigheden Docent songwriting, Attitude Docent songwriting, Kwalificaties Docent songwriting, Competentieprofiel Docent songwriting.

Boeken voor het beroep docent songwriting

Wil je meer weten over het beroep docent songwriting? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent songwriting bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent songwriting te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent songwriting, Docent songwriting ebooks, boek Docent songwriting.

Persoonstypen docent songwriting

De docent songwriting is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak songwriting over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent songwriting een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij. Daarnaast is de docent songwriting een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geniet ervan om in het vak songwriting les te gaan geven.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent songwriting, Karakter Docent songwriting.

Netwerk docent songwriting

Het netwerk van de docent songwriting bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent songwriting, Medewerkers Docent songwriting.

Is het beroep docent songwriting iets voor jou?

Zou je graag docent songwriting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent songwriting bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent songwriting, beroepskeuzetest Docent songwriting, beroep Docent songwriting kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent songwriting

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent songwriting is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent songwriting zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops songwriting gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent songwriting ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent songwriting

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent songwriting. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent songwriting, Promotie mogelijkheden Docent songwriting, Carriere Docent songwriting.

Solliciteren op de functie docent songwriting

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent songwriting dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent songwriting belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent songwriting. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent songwriting, CV Docent songwriting, sollicitatie Docent songwriting.

Interviews met docent songwriting

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent songwriting

Vacatures docent songwriting

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent songwriting? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent songwriting. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent songwriting geeft les in het vak songwriting. De docent songwriting geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek, op de popacademie, creative writing, op het conservatorium of op een andere soortgelijke (muziek)opleiding. Daarnaast kan de docent songwriting ook freelance cursussen/lessen/workshops songwriting geven.

Beoordeling Docent songwriting

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent songwriting' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent songwriting

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep