U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent strategische communicatie

Docent strategische communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent strategische communicatie? Lees de functieomschrijving.

De docent strategische communicatie geeft les in het vak strategische communicatie.

De docent strategische communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent strategische communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak strategische communicatie. Dit vak gaat over het bereiken van doelstellingen door middel van communicatie.

De docent strategische communicatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Na aanleiding van al deze opdrachten kijkt de docent strategische communicatie naar de studievoortgang en ontwikkelingen van de leerlingen/studenten, bespreekt deze met hen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

De docent strategische communicatie heeft verstand van het vak strategische communicatie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier over te brengen op zijn leerlingen/studenten. Hij let goed op hun studievoortgang en let daarnaast op hun houding en gedrag in de klas en treedt waar nodig streng op wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent strategische communicatie de leerlingen/studenten ook op stage bezoeken om te kijken hoe het daar met ze gaat en om hun vordering met de stagebegeleider te bespreken. Ook zal hij aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de school, de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Mensen vonden ons op: Job Docent strategische communicatie, Baan Docent strategische communicatie, Docent strategische communicatie Worden, Functie-eisen Docent strategische communicatie, Verantwoordelijkheden Docent strategische communicatie, Functieprofiel Docent strategische communicatie, Wat doet een Docent strategische communicatie, Werken als Docent strategische communicatie.

Docent strategische communicatie worden: Opleiding tot docent strategische communicatie

De docent strategische communicatie heeft zelf een WO of HBO opleiding communicatie gedaan (bijvoorbeeld ''communicatiewetenschap'', ''communicatie'', ''communicatie en Informatiewetenschappen'' of ''Tekst en communicatie'' en is na enige jaren praktijkervaring les gaan geven als docent strategische communicatie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent strategische communicatie, Docent strategische communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent strategische communicatie, Scholing Docent strategische communicatie, Studie Docent strategische communicatie, Bijscholing Docent strategische communicatie, Omscholing Docent strategische communicatie.

Organisaties waar een docent strategische communicatie doorgaans werkzaam is

De docent strategische communicatie is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent strategische communicatie, Docent strategische communicatie Worden, Opleidingsniveau Docent strategische communicatie, Scholing Docent strategische communicatie, Studie Docent strategische communicatie, Bijscholing Docent strategische communicatie, Omscholing Docent strategische communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent strategische communicatie

De docent strategische communicatie verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent strategische communicatie, Loon Docent strategische communicatie, Wat verdien je als Docent strategische communicatie, Salarisschaal Docent strategische communicatie, Salarisindicatie Docent strategische communicatie, Bonus Docent strategische communicatie, CAO Docent strategische communicatie, Brutoloon Docent strategische communicatie, Nettoloon Docent strategische communicatie, Vakantiedagen Docent strategische communicatie, Pensioen Docent strategische communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent strategische communicatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak strategische communicatie
Mensen vonden ons op: Kennis Docent strategische communicatie, Vaardigheden Docent strategische communicatie, Attitude Docent strategische communicatie, Kwalificaties Docent strategische communicatie, Competentieprofiel Docent strategische communicatie.

Boeken voor het beroep docent strategische communicatie

Wil je meer weten over het beroep docent strategische communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent strategische communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent strategische communicatie te komen.

Het strategisch communicatie frame | Betteke van Ruler

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789491560637

Het strategisch communicatie frame 1e druk is een boek van Betteke van Ruler uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789491560637 Na het grote succes van de eerste druk van Het Strategisch Communicatie Frame (mei 2014) is dit alweer de vierde druk,...

Strategische communicatie | Noelle Aarts

principes en toepassingen - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789023253013 | 320 pagina's

Strategische communicatie 3e druk is een boek van Noelle Aarts uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023253013 De hele dag door worden we bestookt met informatie en suggesties, bedoeld om ons ergens toe aan te zetten of juist van af te bre...

De communicatie-adviseur | Karel A. Winkelaar

naar een strategische positie in de organisatie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789462762619 | 462 pagina's

De communicatie-adviseur 3e druk is een boek van Karel A. Winkelaar uitgegeven bij Vakmedianet Management B.V.. ISBN 9789462762619 Communicatie is een leuk, maar moeilijk vak en erover adviseren is nog uitdagender. De communicatieadviseur van nu moet die ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent strategische communicatie, Docent strategische communicatie ebooks, boek Docent strategische communicatie.

Persoonstypen docent strategische communicatie

De docent strategische communicatie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en daarnaast op de ontwikkelingen binnen de huidige maatschappij en cultuur. Daarnaast is de docent strategische communicatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak strategische communicatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding of extra adviezen en/of tips.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent strategische communicatie, Karakter Docent strategische communicatie.

Netwerk docent strategische communicatie

Het netwerk van de docent strategische communicatie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders op de stagebedrijven en mensen uit het vak.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent strategische communicatie, Medewerkers Docent strategische communicatie.

Is het beroep docent strategische communicatie iets voor jou?

Zou je graag docent strategische communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent strategische communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent strategische communicatie, beroepskeuzetest Docent strategische communicatie, beroep Docent strategische communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent strategische communicatie

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent strategische communicatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent strategische communicatie ook een mentorrol op zich nemen op de opleiding waar hij werkt.

Arbeidsmarktperspectief score docent strategische communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent strategische communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent strategische communicatie, Promotie mogelijkheden Docent strategische communicatie, Carriere Docent strategische communicatie.

Solliciteren op de functie docent strategische communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent strategische communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent strategische communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent strategische communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent strategische communicatie, CV Docent strategische communicatie, sollicitatie Docent strategische communicatie.

Interviews met docent strategische communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent strategische communicatie

Vacatures docent strategische communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent strategische communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent strategische communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent strategische communicatie geeft les in het vak strategische communicatie. De docent strategische communicatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting communicatie, cultuur, of een andere soortgelijke opleiding. De docent strategische communicatie geeft zowel theorie als praktijklessen over alle facetten van het vak strategische communicatie.

Beoordeling Docent strategische communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent strategische communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent strategische communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep