U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent theateranalyse

Docent theateranalyse worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent theateranalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent theateranalyse geeft les in het vak theateranalyse.

De docent theateranalyse geeft les op een HBO opleiding in de richting theater, theatervormgever, scenograaf of een andere soortgelijke opleiding. De docent theateranalyse geeft les in alle facetten van het vak theateranalyse. De voornaamste taak van de docent theateranalyse is zijn kennis en visie op het gebied van het vak theateranalyse overbrengen op zijn studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen naar/binnen hun toekomstige beroep. Hij geeft les in onder andere het analyseren van theatervoorstellingen, oefenen naar theater te kijken, het beschrijven en begrijpen hoe een theatervoorstelling in elkaar zit, de relatie tussen fictie en realiteit van het gebeuren in de theatrale ruimte en het verschil tussen enscenering en mises-en-scène. Door les te geven, voorstellingen te bezoeken en voorstellingen op dvd te kijken en te analyseren probeert de docent theateranalyse zijn studenten te laten zien hoe zij een voorstelling moeten analyseren en bekijken. Alhoewel dit over het algemeen vrij subjectief is en er geen vaste norm is voor het kijken naar een theatervoorstelling (dit doet iedereen in principe anders en er kan, in tegenstelling tot andere vakken op een opleiding, niet snel iets goed of fout zijn) kan de docent theateranalyse zijn studenten wel tips en vaardigheden toebrengen (na aanleiding van zijn eigen visie) om ze hierin eventueel te helpen ontwikkelen.

De docent theateranalyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn studenten toetsen, opdrachten, tentamens en huiswerk mee dat hij vervolgens nakijkt, met de studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van het gemaakte werk kan de docent theateranalyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn studenten binnen het vak theateranalyse nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te praten over de visie van zijn studenten op het vak en hoe ze daarmee kunnen werken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent theateranalyse zijn studenten ook meenemen naar voorstellingen om deze na afloop met ze te bespreken en zal hij aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Mensen vonden ons op: Job Docent theateranalyse, Baan Docent theateranalyse, Docent theateranalyse Worden, Functie-eisen Docent theateranalyse, Verantwoordelijkheden Docent theateranalyse, Functieprofiel Docent theateranalyse, Wat doet een Docent theateranalyse, Werken als Docent theateranalyse.

Docent theateranalyse worden: Opleiding tot docent theateranalyse

De docent theateranalyse heeft over het algemeen een opleiding ''Theaterwetenschappen'' gevolgd (WO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theateranalyse, Docent theateranalyse Worden, Opleidingsniveau Docent theateranalyse, Scholing Docent theateranalyse, Studie Docent theateranalyse, Bijscholing Docent theateranalyse, Omscholing Docent theateranalyse.

Organisaties waar een docent theateranalyse doorgaans werkzaam is

De docent theateranalyse werkt op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theateranalyse, Docent theateranalyse Worden, Opleidingsniveau Docent theateranalyse, Scholing Docent theateranalyse, Studie Docent theateranalyse, Bijscholing Docent theateranalyse, Omscholing Docent theateranalyse.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent theateranalyse

De docent theateranalyse verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent theateranalyse, Loon Docent theateranalyse, Wat verdien je als Docent theateranalyse, Salarisschaal Docent theateranalyse, Salarisindicatie Docent theateranalyse, Bonus Docent theateranalyse, CAO Docent theateranalyse, Brutoloon Docent theateranalyse, Nettoloon Docent theateranalyse, Vakantiedagen Docent theateranalyse, Pensioen Docent theateranalyse.

Competenties, skills & vaardigheden docent theateranalyse

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Docent theateranalyse, Vaardigheden Docent theateranalyse, Attitude Docent theateranalyse, Kwalificaties Docent theateranalyse, Competentieprofiel Docent theateranalyse.

Boeken voor het beroep docent theateranalyse

Wil je meer weten over het beroep docent theateranalyse? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent theateranalyse bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent theateranalyse te komen.

Vlekkeloos Nederlands | Dick Pak

voor de docent - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789077018989 | 212 pagina's

Vlekkeloos Nederlands 1e druk is een boek van Dick Pak uitgegeven bij Pak, Uitgeverij. ISBN 9789077018989 Vlekkeloos Nederlands is een boek van Dick Pak...

Praktisch didactisch | Vita Olijhoek

adviezen voor de NT2-docent - Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789046905807 | 202 pagina's

Praktisch didactisch 1e druk is een boek van Vita Olijhoek uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046905807 'Hoe kan ik mijn cursisten motiveren?' 'Hoe geef ik feedback bij spreken en schrijven?' Zowel beginnende als ervaren NT2-docenten kampen met deze en and...

Effectief en affectief lesgeven aan pubers | Ingrid van Essen

verdieping van pedagogische vaardigheden voor docent en mentor - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789401414814 | 200 pagina's

Effectief en affectief lesgeven aan pubers 1e druk is een boek van Ingrid van Essen uitgegeven bij Lannoo Campus. ISBN 9789401414814 Help pubers bij het vinden van hun eigen identiteit Pubergedrag is slechts het topje van de puberijsberg. Onder de waterli...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent theateranalyse, Docent theateranalyse ebooks, boek Docent theateranalyse.

Persoonstypen docent theateranalyse

De docent theateranalyse is een waarnemer. Hij let op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn studenten en houdt deze na aanleiding van inzet in de klas, tijdens voorstellingen en het ingeleverde werk nauwkeurig bij. Ook is de docent theateranalyse een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby (voorstellingen bezoeken) zijn beroep gemaakt en mag zijn visie op andere mensen overbrengen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent theateranalyse, Karakter Docent theateranalyse.

Netwerk docent theateranalyse

Het netwerk van de docent theateranalyse bestaat uit zijn collega's, mensen uit de theaterwereld die op school komen spreken, zijn studenten en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent theateranalyse, Medewerkers Docent theateranalyse.

Is het beroep docent theateranalyse iets voor jou?

Zou je graag docent theateranalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent theateranalyse bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent theateranalyse, beroepskeuzetest Docent theateranalyse, beroep Docent theateranalyse kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent theateranalyse

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theateranalyse is laag. Er is alleen werkgelegenheid op exacte (theater)opleidingen en daardoor is de werkgelegenheid niet erg groot. Wel kan de docent theateranalyse zich ook specialiseren in een ander vak rondom de theateropleidingen en daarin les gaan geven (waaronder bijvoorbeeld theatergeschiedenis).

Arbeidsmarktperspectief score docent theateranalyse

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent theateranalyse. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent theateranalyse, Promotie mogelijkheden Docent theateranalyse, Carriere Docent theateranalyse.

Solliciteren op de functie docent theateranalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent theateranalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent theateranalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent theateranalyse. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent theateranalyse, CV Docent theateranalyse, sollicitatie Docent theateranalyse.

Interviews met docent theateranalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Overzicht

Vacatures docent theateranalyse

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent theateranalyse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent theateranalyse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent theateranalyse geeft les in het vak theateranalyse. De docent theateranalyse geeft les op een HBO opleiding in de richting theater, theatervormgever, scenograaf of een andere soortgelijke opleiding. De docent theateranalyse geeft les in alle facetten van het vak theateranalyse.

Beoordeling Docent theateranalyse

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent theateranalyse' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent theateranalyse

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep