U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent theatergeschiedenis

Docent theatergeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent theatergeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent theatergeschiedenis geeft les over theater en de geschiedenis rondom theater.

De docent theatergeschiedenis geeft lessen en colleges op een hogere school op een kunst of theateropleiding (zoals bijvoorbeeld theaterdesign op de HKU of een theater of kunst opleiding op ArtEZ). De docent theatergeschiedenis geeft les over theater en de geschiedenis rondom theater en behandelt hierin de verschillende tijdperken, facetten en de ontwikkeling van theater. Daarnaast laat de docent theatergeschiedenis zijn leerlingen in aanraking komen met oudere toneelschrijvers (zoals bijvoorbeeld Shakespeare), laat hij zijn leerlingen/studenten theatervoorstellingen bezoeken en oude toneelstukken lezen, ontwikkelt hij lesmateriaal en geeft en controleert hij de leerlingen huiswerk, opdrachten, toetsen en tentamens. De docent theatergeschiedenis geeft (omdat hij zijn colleges over het algemeen aan grote groepen leerlingen/studenten geeft) over het algemeen zijn lessen met behulp van een Powerpoint presentatie die de leerlingen/studenten later kunnen downloaden en terug kunnen lezen om zo zijn lessen zo overzichtelijk mogelijk te maken.

De docent theatergeschiedenis houdt de ontwikkelingen op het gebied van toneel en theater bij en past eventueel zijn lesmateriaal hierop aan. Hij geeft zijn leerlingen colleges maar begeleidt ze waar nodig ook op individueel gebied. Daarnaast heeft de docent theatergeschiedenis verstand van kunst en cultuur en weet hij zijn kennis op een goede, interessante manier op de leerlingen/studenten over te brengen.

Mensen vonden ons op: Job Docent theatergeschiedenis, Baan Docent theatergeschiedenis, Docent theatergeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent theatergeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent theatergeschiedenis, Functieprofiel Docent theatergeschiedenis, Wat doet een Docent theatergeschiedenis, Werken als Docent theatergeschiedenis.

Docent theatergeschiedenis worden: Opleiding tot docent theatergeschiedenis

De docent theatergeschiedenis heeft de opleiding docent drama gevolgd (hbo, vierjarig) of een andere relevante theateropleiding.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theatergeschiedenis, Docent theatergeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent theatergeschiedenis, Scholing Docent theatergeschiedenis, Studie Docent theatergeschiedenis, Bijscholing Docent theatergeschiedenis, Omscholing Docent theatergeschiedenis.

Organisaties waar een docent theatergeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent theatergeschiedenis werkt op een HBO instelling of op een universiteit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theatergeschiedenis, Docent theatergeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent theatergeschiedenis, Scholing Docent theatergeschiedenis, Studie Docent theatergeschiedenis, Bijscholing Docent theatergeschiedenis, Omscholing Docent theatergeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent theatergeschiedenis

De docent theatergeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €1900,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent theatergeschiedenis, Loon Docent theatergeschiedenis, Wat verdien je als Docent theatergeschiedenis, Salarisschaal Docent theatergeschiedenis, Salarisindicatie Docent theatergeschiedenis, Bonus Docent theatergeschiedenis, CAO Docent theatergeschiedenis, Brutoloon Docent theatergeschiedenis, Nettoloon Docent theatergeschiedenis, Vakantiedagen Docent theatergeschiedenis, Pensioen Docent theatergeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent theatergeschiedenis

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Kennis op het gebied van theater
Mensen vonden ons op: Kennis Docent theatergeschiedenis, Vaardigheden Docent theatergeschiedenis, Attitude Docent theatergeschiedenis, Kwalificaties Docent theatergeschiedenis, Competentieprofiel Docent theatergeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent theatergeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent theatergeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent theatergeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent theatergeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent theatergeschiedenis, Docent theatergeschiedenis ebooks, boek Docent theatergeschiedenis.

Persoonstypen docent theatergeschiedenis

De docent theatergeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en enthousiasme op het gebied van theatergeschiedeniseducatie door aan zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent theatergeschiedenis een waarnemer. Hij houdt de ontwikkelingen op theatergebied bij en let op alle details om zo zoveel mogelijk bij te blijven en dit in zijn lesmateriaal mee te kunnen nemen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent theatergeschiedenis, Karakter Docent theatergeschiedenis.

Netwerk docent theatergeschiedenis

Het netwerk van de docent theatergeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent theatergeschiedenis, Medewerkers Docent theatergeschiedenis.

Is het beroep docent theatergeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent theatergeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent theatergeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent theatergeschiedenis, beroepskeuzetest Docent theatergeschiedenis, beroep Docent theatergeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent theatergeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent theatergeschiedenis is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent theatergeschiedenis doorgroeien binnen de onderwijsbranche door in meerdere vakken les te gaan geven of lesmateriaal te ontwikkelen en dit uit te geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent theatergeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent theatergeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent theatergeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent theatergeschiedenis, Carriere Docent theatergeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent theatergeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent theatergeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent theatergeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent theatergeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent theatergeschiedenis, CV Docent theatergeschiedenis, sollicitatie Docent theatergeschiedenis.

Interviews met docent theatergeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent theatergeschiedenis

Vacatures docent theatergeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent theatergeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent theatergeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent theatergeschiedenis geeft les over theater en de geschiedenis rondom theater. De docent theatergeschiedenis geeft lessen en colleges op een hogere school op een kunst of theateropleiding (zoals bijvoorbeeld theaterdesign op de HKU of een theater of kunst opleiding op ArtEZ). De docent theatergeschiedenis geeft les over theater en de geschiedenis rondom theater en behandelt hierin de verschillende tijdperken, facetten en de ontwikkeling van theater.

Beoordeling Docent theatergeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent theatergeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent theatergeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep