U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent theatertechniek

Docent theatertechniek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent theatertechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent theatertechniek geeft les in het vak theatertechniek.

De docent theatertechniek geeft les op een MBO opleiding die gericht is op muziek en theater (bijvoorbeeld de opleiding tot theatertechniek of een opleiding rond de vormgeving van theater). De docent theatertechniek geeft les in de verschillende aspecten van de theatertechniek. Zo leert hij zijn leerlingen een lichtplan te maken, omgaan met theaterlicht en leert hij ze de lichten in te hangen maar leert hij de leerlingen ook hoe ze microfoons aan moeten sluiten en ervoor kunnen zorgen dat er perfect geluid is tijdens een theatervoorstelling. De docent theatertechniek geeft de leerlingen ook les over het gebruik van techniek in de verschillende vormen van theater en muziek (waaronder bijvoorbeeld het verschil van licht en geluid in een concertzaal bij een heavy metal concert en een kleine kleinkunstvoorstelling) en leert ze hoe ze bij al deze vormen moeten werken. Ook leert de docent theatertechniek de leerlingen omgaan met de verschillende technische apparatuur en geeft hij ze zowel theorie als praktijkles.

De docent theatertechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en opdrachten en geeft deze aan de leerlingen en becijfert deze. Hij houdt de ontwikkeling van zijn leerlingen nauwkeurig in de gaten, geeft desgevraagd individuele begeleiding en helpt ze bij het zoeken naar een stageopdracht.

De docent theatertechniek weet zijn kennis en enthousiasme over theatertechniek op een interessante manier over te brengen aan de leerlingen. Daarnaast is hij verantwoordelijk en let hij op de veiligheid van de leerlingen wanneer zij werken met gevaarlijke apparatuur.

Mensen vonden ons op: Job Docent theatertechniek, Baan Docent theatertechniek, Docent theatertechniek Worden, Functie-eisen Docent theatertechniek, Verantwoordelijkheden Docent theatertechniek, Functieprofiel Docent theatertechniek, Wat doet een Docent theatertechniek, Werken als Docent theatertechniek.

Docent theatertechniek worden: Opleiding tot docent theatertechniek

Voor het beroep van docent theatertechniek is geen specifieke opleiding. Over het algemeen heeft de docent theatertechniek een andere technische of muzikale opleiding (of workshops) gevolgd (mbo of hbo) of heeft hij op de opleiding techniek en theater (hbo, vierjarig) een diploma behaald. Meestal is hij enkele jaren als theatertechnicus aan de slag geweest en is hij uit de praktijk gestapt om les te gaan geven en zijn kennis over te geven aan leerlingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theatertechniek, Docent theatertechniek Worden, Opleidingsniveau Docent theatertechniek, Scholing Docent theatertechniek, Studie Docent theatertechniek, Bijscholing Docent theatertechniek, Omscholing Docent theatertechniek.

Organisaties waar een docent theatertechniek doorgaans werkzaam is

De docent theatertechniek werkt op een MBO of op een HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent theatertechniek, Docent theatertechniek Worden, Opleidingsniveau Docent theatertechniek, Scholing Docent theatertechniek, Studie Docent theatertechniek, Bijscholing Docent theatertechniek, Omscholing Docent theatertechniek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent theatertechniek

Het salaris van de docent theatertechniek ligt tussen de €1300,- en 2100,- bruto per maand en is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent theatertechniek, Loon Docent theatertechniek, Wat verdien je als Docent theatertechniek, Salarisschaal Docent theatertechniek, Salarisindicatie Docent theatertechniek, Bonus Docent theatertechniek, CAO Docent theatertechniek, Brutoloon Docent theatertechniek, Nettoloon Docent theatertechniek, Vakantiedagen Docent theatertechniek, Pensioen Docent theatertechniek.

Competenties, skills & vaardigheden docent theatertechniek

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Oordeelsvorming
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Besluitvaardigheid
 • Affiniteit met theatertechniek
 • Verstand van licht en geluid
Mensen vonden ons op: Kennis Docent theatertechniek, Vaardigheden Docent theatertechniek, Attitude Docent theatertechniek, Kwalificaties Docent theatertechniek, Competentieprofiel Docent theatertechniek.

Boeken voor het beroep docent theatertechniek

Wil je meer weten over het beroep docent theatertechniek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent theatertechniek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent theatertechniek te komen.

Breindidactiek | Gerjanne Dirksen

inclusief 50 voorbeelden van docenten - Nederlandstalig | Paperback | 2014 | 9789082286205 | 232

Ontdek hoe het brein werkt bij leren. Hoe kan jij als docent leerlingen en studenten helpen meer uit hun maakbare brein te halen en met meer plezier te leren? Twee benaderingen ondersteunen docenten om recente breinkennis toe te passen in hun praktijk: ze...

Een vulkaan in mijn buik | Warwick Pudney

kinderen leren omgaan met woede - een praktische gids voor ouders, hulpverleners en docenten - Nederlandstalig | Paperback | 2012 | 9789057123498 | 157

Wat doe je als je kind weigert in de auto te gaan zitten? Als kinderen ruzie maken en vechten? Als een kind andere kinderen plaagt of slaat? Zich misdraagt in de supermarkt? Iedereen die dit wel eens heeft meegemaakt, kent het gevoel van machteloosheid da...

IK2 - Werkschrift | Margriet Sitskoorn

trainingsboek voor coaches en docenten - Nederlandstalig | Paperback | 9789462761360 | 100

Dit IK2 - Werkschrift hoort bij het boek IK2 - De beste versie van jezelf. Het werkschrift gebruik je tijdens de IK2-training die je met je coach/docent doorloopt. De IK2-training is erop gericht je zogenoemde executieve vaardigheden te versterken. Dit zi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent theatertechniek, Docent theatertechniek ebooks, boek Docent theatertechniek.

Persoonstypen docent theatertechniek

De docent theatertechniek is een gever; hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van theatertechniek over aan zijn leerlingen. Daarnaast is de docent theatertechniek ook een waarnemer; hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen en op hun veiligheid als zij met gevaarlijke technische apparatuur werken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent theatertechniek, Karakter Docent theatertechniek.

Netwerk docent theatertechniek

Het netwerk van de docent theatertechniek bestaat uit zijn leerlingen, stagebegeleiders, de ouders van leerlingen, collega's en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent theatertechniek, Medewerkers Docent theatertechniek.

Is het beroep docent theatertechniek iets voor jou?

Zou je graag docent theatertechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent theatertechniek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent theatertechniek, beroepskeuzetest Docent theatertechniek, beroep Docent theatertechniek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent theatertechniek

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theatertechniek is laag. Er is maar één HBO opleiding voor theatertechniek en daarnaast zijn er ook maar weinig MBO opleidingen die zich op theatertechniek richten. Wel kan de docent theatertechniek doorgroeien binnen andere technische opleidingen of opleidingen die zich richten op theater en theatervormgeving.

Arbeidsmarktperspectief score docent theatertechniek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent theatertechniek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent theatertechniek, Promotie mogelijkheden Docent theatertechniek, Carriere Docent theatertechniek.

Solliciteren op de functie docent theatertechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent theatertechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent theatertechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent theatertechniek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent theatertechniek, CV Docent theatertechniek, sollicitatie Docent theatertechniek.

Interviews met docent theatertechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent theatertechniek

Vacatures docent theatertechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent theatertechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent theatertechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent theatertechniek geeft les in het vak theatertechniek. De docent theatertechniek geeft les op een MBO opleiding die gericht is op muziek en theater (bijvoorbeeld de opleiding tot theatertechniek of een opleiding rond de vormgeving van theater). De docent theatertechniek geeft les in de verschillende aspecten van de theatertechniek.

Beoordeling Docent theatertechniek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent theatertechniek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent theatertechniek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep