U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent toerisme en recreatie

Docent toerisme en recreatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent toerisme en recreatie? Lees de functieomschrijving.

De docent toerisme en recreatie geeft les in het vak toerisme en recreatie.

De docent toerisme en recreatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting toerisme, recreatie, cultuur of een andere soortgelijke opleiding. De docent toerisme en recreatie geeft zowel theorie als praktijklessen in alle facetten van het vak toerisme en recreatie. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten (afhankelijk van de opleiding waar hij les geeft) onder andere alles over toerisme, cultuur, reizen en sport door middel van lessen in/als/over communicatie (omgaan met klanten/reizigers), problemen oplossen, de verkoop van reisproducten, leisure management, marketing en taalonderwijs. De voornaamste taak van de docent toerisme en recreatie is zijn leerlingen/studenten voorbereiden en opleiden naar een beroep binnen de sector toerisme en recreatie of de vrijetijdssector.

De docent toerisme en recreatie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Door middel van deze opdrachten en de lessen kijkt de docent toerisme en recreatie naar de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en kijkt hij wie eventueel extra begeleiding nodig heeft.

De docent toerisme en recreatie heeft zelf verstand van het vak toerisme en recreatie en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is een verantwoordelijke werker en heeft affiniteit met de doelgroep. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich niet goed gedragen om zo de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent toerisme en recreatie ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin hij de opleiding, de school en de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten van de opleiding en de school en deze eventueel doorvoert) en zal hij op stagebezoek gaan wanneer zijn leerlingen stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent toerisme en recreatie, Baan Docent toerisme en recreatie, Docent toerisme en recreatie Worden, Functie-eisen Docent toerisme en recreatie, Verantwoordelijkheden Docent toerisme en recreatie, Functieprofiel Docent toerisme en recreatie, Wat doet een Docent toerisme en recreatie, Werken als Docent toerisme en recreatie.

Docent toerisme en recreatie worden: Opleiding tot docent toerisme en recreatie

De docent toerisme en recreatie heeft een opleiding ''Leisure, Tourism and Enviroment'' (WO, vierjarig) of ''Toerisme en Recreatie'' (hbo, vierjarig) gevolgd. De docent toerisme en recreatie is meestal na enkele jaren werkervaring binnen de toerismebranche als docent gaan werken om zijn kennis op leerlingen/studenten over te brengen. De docent toerisme en recreatie heeft eventueel een onderwijsbevoegdheid behaald, maar dit is niet voor alle opleidingen en scholen vereist (praktijkervaring is dan voldoende).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent toerisme en recreatie, Docent toerisme en recreatie Worden, Opleidingsniveau Docent toerisme en recreatie, Scholing Docent toerisme en recreatie, Studie Docent toerisme en recreatie, Bijscholing Docent toerisme en recreatie, Omscholing Docent toerisme en recreatie.

Organisaties waar een docent toerisme en recreatie doorgaans werkzaam is

De docent toerisme en recreatie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent toerisme en recreatie, Docent toerisme en recreatie Worden, Opleidingsniveau Docent toerisme en recreatie, Scholing Docent toerisme en recreatie, Studie Docent toerisme en recreatie, Bijscholing Docent toerisme en recreatie, Omscholing Docent toerisme en recreatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent toerisme en recreatie

De docent toerisme en recreatie verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent toerisme en recreatie, Loon Docent toerisme en recreatie, Wat verdien je als Docent toerisme en recreatie, Salarisschaal Docent toerisme en recreatie, Salarisindicatie Docent toerisme en recreatie, Bonus Docent toerisme en recreatie, CAO Docent toerisme en recreatie, Brutoloon Docent toerisme en recreatie, Nettoloon Docent toerisme en recreatie, Vakantiedagen Docent toerisme en recreatie, Pensioen Docent toerisme en recreatie.

Competenties, skills & vaardigheden docent toerisme en recreatie

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Verstand van toerisme en recreatie
 • Praktijkervaring binnen de sector
Mensen vonden ons op: Kennis Docent toerisme en recreatie, Vaardigheden Docent toerisme en recreatie, Attitude Docent toerisme en recreatie, Kwalificaties Docent toerisme en recreatie, Competentieprofiel Docent toerisme en recreatie.

Boeken voor het beroep docent toerisme en recreatie

Wil je meer weten over het beroep docent toerisme en recreatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent toerisme en recreatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent toerisme en recreatie te komen.

Tendens Toerisme en Recreatie - Communicatie in toerisme en recreatie Theorieboek Basisdeel | Alberdien Terpstra

online & offline - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037228489

Tendens Toerisme en Recreatie - Communicatie in toerisme en recreatie Theorieboek Basisdeel 1e druk is een boek van Alberdien Terpstra uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037228489 Tendens Toerisme en Recreatie draagt bij aan de ontwikkeling tot gastvrije...

Tendens - Backoffice in toerisme en recreatie | Edu'Actief

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037228502

Tendens - Backoffice in toerisme en recreatie 1e druk is een boek uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037228502 Tendens Toerisme en Recreatie draagt bij aan de ontwikkeling tot gastvrije en klantgerichte dienstverleners. Als dienstverlener gaat de student...

Spa a1 |

Spaans A1-niveau voor Horeca, Toerisme en Recreatie - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789400225107

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent toerisme en recreatie, Docent toerisme en recreatie ebooks, boek Docent toerisme en recreatie.

Persoonstypen docent toerisme en recreatie

De docent toerisme en recreatie is een waarnemer. Hij let goed op de actuele ontwikkelingen binnen de reis, toerisme en vrijetijdsbranche en let daarnaast goed op de ontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten.

Daarnaast is de docent toerisme en recreatie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak toerisme en recreatie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele of groepsgerichte begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent toerisme en recreatie, Karakter Docent toerisme en recreatie.

Netwerk docent toerisme en recreatie

Het netwerk van de docent toerisme en recreatie bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de ouders van de leerlingen/studenten tijdens ouderavonden, de stagebeleiders van de stagebedrijven, mensen uit het vak die op school komen spreken en de directeur van de school.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent toerisme en recreatie, Medewerkers Docent toerisme en recreatie.

Is het beroep docent toerisme en recreatie iets voor jou?

Zou je graag docent toerisme en recreatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent toerisme en recreatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent toerisme en recreatie, beroepskeuzetest Docent toerisme en recreatie, beroep Docent toerisme en recreatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent toerisme en recreatie

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent toerisme en recreatie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid voor de docent toerisme en recreatie met voldoende praktijkervaring of relevante diploma's. Naast lesgeven als docent toerisme en recreatie kan de docent toerisme en recreatie zich ook in een ander vak specialiseren (bijvoorbeeld eventmanagement) en ook daarin les gaan geven of nog een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol). Soms is er ook buiten het onderwijs werk. Denk aan voorlichting geven voor bijv. mensen die in de toerismebranche gaan werken, bijv. op cruise vakanties, rondreizen of aanbieders van vakantiehuizen

Arbeidsmarktperspectief score docent toerisme en recreatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent toerisme en recreatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent toerisme en recreatie, Promotie mogelijkheden Docent toerisme en recreatie, Carriere Docent toerisme en recreatie.

Solliciteren op de functie docent toerisme en recreatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent toerisme en recreatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent toerisme en recreatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent toerisme en recreatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent toerisme en recreatie, CV Docent toerisme en recreatie, sollicitatie Docent toerisme en recreatie.

Interviews met docent toerisme en recreatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent toerisme en recreatie

Vacatures docent toerisme en recreatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent toerisme en recreatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent toerisme en recreatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent toerisme en recreatie geeft les in het vak toerisme en recreatie. De docent toerisme en recreatie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting toerisme, recreatie, cultuur of een andere soortgelijke opleiding. De docent toerisme en recreatie geeft zowel theorie als praktijklessen in alle facetten van het vak toerisme en recreatie.

Beoordeling Docent toerisme en recreatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent toerisme en recreatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent toerisme en recreatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep