U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent toneelschrijven

Docent toneelschrijven worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent toneelschrijven? Lees de functieomschrijving.

De docent toneelschrijven geeft les in het vak toneelschrijven.

De docent toneelschrijven geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, scenarioschrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding. Daarnaast kan de docent toneelschrijven ook freelance cursussen/lessen/workshops geven. De docent toneelschrijven leert zijn leerlingen/studenten alle facetten van het vak toneelschrijven. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten alles over het schrijven van scenes, het ontwerpen van personages, doel, nut, inhoud en stijl van dialoog en de verschillen tussen het toneelschrijven en schrijven voor andere genres. Ook laat de docent toneelschrijven zijn leerlingen/studenten kennismaken met bekende toneelschrijvers en toneelstukken.

De docent toneelschrijven ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, huiswerk, tentamens en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de lessen kan de docent toneelschrijven de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er wel of niet goed gaat, hoe hij de leerling/student kan helpen en hoe hij ze het beste kan begeleiden (bijvoorbeeld door middel van individuele begeleiding of extra tips en/of adviezen).

De docent toneelschrijven heeft verstand van toneelschrijven en geeft zijn kennis, visie en enthousiasme op het gebied van het vak toneelschrijven over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent toneelschrijven zijn leerlingen/studenten ook meenemen naar toneelstukken en is hij aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten.

Mensen vonden ons op: Job Docent toneelschrijven, Baan Docent toneelschrijven, Docent toneelschrijven Worden, Functie-eisen Docent toneelschrijven, Verantwoordelijkheden Docent toneelschrijven, Functieprofiel Docent toneelschrijven, Wat doet een Docent toneelschrijven, Werken als Docent toneelschrijven.

Docent toneelschrijven worden: Opleiding tot docent toneelschrijven

De docent toneelschrijven heeft zelf een opleiding ''Creatief Schrijven'', de opleiding op de schrijversvakschool, ''Writing for Performance'' of een andere soortgelijke schrijfopleiding gevolgd of is zelf toneelschrijver en van daaruit les gaan geven en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven in het vak toneelschrijven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent toneelschrijven, Docent toneelschrijven Worden, Opleidingsniveau Docent toneelschrijven, Scholing Docent toneelschrijven, Studie Docent toneelschrijven, Bijscholing Docent toneelschrijven, Omscholing Docent toneelschrijven.

Organisaties waar een docent toneelschrijven doorgaans werkzaam is

De docent toneelschrijven is werkzaam op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent toneelschrijven, Docent toneelschrijven Worden, Opleidingsniveau Docent toneelschrijven, Scholing Docent toneelschrijven, Studie Docent toneelschrijven, Bijscholing Docent toneelschrijven, Omscholing Docent toneelschrijven.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent toneelschrijven

De docent toneelschrijven die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent toneelschrijven die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent toneelschrijven, Loon Docent toneelschrijven, Wat verdien je als Docent toneelschrijven, Salarisschaal Docent toneelschrijven, Salarisindicatie Docent toneelschrijven, Bonus Docent toneelschrijven, CAO Docent toneelschrijven, Brutoloon Docent toneelschrijven, Nettoloon Docent toneelschrijven, Vakantiedagen Docent toneelschrijven, Pensioen Docent toneelschrijven.

Competenties, skills & vaardigheden docent toneelschrijven

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van toneelschrijven
Mensen vonden ons op: Kennis Docent toneelschrijven, Vaardigheden Docent toneelschrijven, Attitude Docent toneelschrijven, Kwalificaties Docent toneelschrijven, Competentieprofiel Docent toneelschrijven.

Boeken voor het beroep docent toneelschrijven

Wil je meer weten over het beroep docent toneelschrijven? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent toneelschrijven bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent toneelschrijven te komen.

Harry Potter - Harry Potter and the Cursed Child | J.K. Rowling

Special Rehearsal Edition - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9780751565355 | Harry Potter | 352 pagina's

Part of the bestsellerseries Harry Potter. The eighth story, 19 years later. Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, this is the first official Harry Potter story to be presented on stage, and will receive its world p...

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent toneelschrijven, Docent toneelschrijven ebooks, boek Docent toneelschrijven.

Persoonstypen docent toneelschrijven

De docent toneelschrijven is een waarnemer. Hij let goed op actuele ontwikkelingen binnen de toneelwereld om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal en let goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten naar aanleiding van hun ingeleverde werk en de inzet in de klas. Ook is de docent toneelschrijven een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak toneelschrijven over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding en/of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent toneelschrijven, Karakter Docent toneelschrijven.

Netwerk docent toneelschrijven

Het netwerk van de docent toneelschrijven die werkzaam is op een school bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, mensen uit de toneelwereld en de directeur van de school. Het netwerk van de docent toneelschrijven die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft bestaat uit over het algemeen alleen uit zijn cursisten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent toneelschrijven, Medewerkers Docent toneelschrijven.

Is het beroep docent toneelschrijven iets voor jou?

Zou je graag docent toneelschrijven willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent toneelschrijven bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent toneelschrijven, beroepskeuzetest Docent toneelschrijven, beroep Docent toneelschrijven kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent toneelschrijven

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent toneelschrijven is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid op de verschillende (schrijf)opleidingen. Daarnaast kan de docent toneelschrijven ook freelance of in opdracht cursussen/lessen/workshops toneelschrijven geven of zich ook specialiseren in andere schrijfvakken en daarin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Arbeidsmarktperspectief score docent toneelschrijven

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent toneelschrijven. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent toneelschrijven, Promotie mogelijkheden Docent toneelschrijven, Carriere Docent toneelschrijven.

Solliciteren op de functie docent toneelschrijven

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent toneelschrijven dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent toneelschrijven belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent toneelschrijven. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent toneelschrijven, CV Docent toneelschrijven, sollicitatie Docent toneelschrijven.

Interviews met docent toneelschrijven

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent toneelschrijven

Vacatures docent toneelschrijven

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent toneelschrijven? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent toneelschrijven. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent toneelschrijven geeft les in het vak toneelschrijven. De docent toneelschrijven geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, scenarioschrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding. Daarnaast kan de docent toneelschrijven ook freelance cursussen/lessen/workshops geven.

Beoordeling Docent toneelschrijven

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent toneelschrijven' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent toneelschrijven

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep