U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent verbintenissenrecht

Docent verbintenissenrecht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent verbintenissenrecht? Lees de functieomschrijving.

De docent verbintenissenrecht geeft les in het vak verbintenissenrecht.

De docent verbintenissenrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, sociaal juridische dienstverlening of een andere soortgelijke juridische opleiding. Ook kan hij freelance cursussen/trainingen verbintenissenrecht geven. De docent verbintenissenrecht geeft theorieles over alle facetten van het vak verbintenissenrecht. De docent verbintenissenrecht geeft zijn leerlingen/studenten les onderwerpen als het rechtsfeitenschema en richt zich volledig op het verbintenissenrecht.

De docent verbintenissenrecht ontwikkelt over het algemeen met behulp van bestaand lesmateriaal zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en becijfert. De docent verbintenissenrecht kijkt naar aanleiding van deze resultaten naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent verbintenissenrecht heeft zelf verstand van het vak verbintenissenrecht en de juridische sector en weet zijn kennis op een interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich niet goed gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent verbintenissenrecht ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de leerlingen/studenten en de school worden besproken).

Mensen vonden ons op: Job Docent verbintenissenrecht, Baan Docent verbintenissenrecht, Docent verbintenissenrecht Worden, Functie-eisen Docent verbintenissenrecht, Verantwoordelijkheden Docent verbintenissenrecht, Functieprofiel Docent verbintenissenrecht, Wat doet een Docent verbintenissenrecht, Werken als Docent verbintenissenrecht.

Docent verbintenissenrecht worden: Opleiding tot docent verbintenissenrecht

De docent verbintenissenrecht heeft een opleiding ''Arbeidsrecht'', ''Bedrijfsrecht'', ''Nederlands Recht'' of een andere soortgelijke juridische opleiding gevolgd (WO, vierjarig) of heeft de opleiding ''Sociaal Juridische Dienstverlening'' (HBO) gevolgd en is na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of na praktijkervaring les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verbintenissenrecht, Docent verbintenissenrecht Worden, Opleidingsniveau Docent verbintenissenrecht, Scholing Docent verbintenissenrecht, Studie Docent verbintenissenrecht, Bijscholing Docent verbintenissenrecht, Omscholing Docent verbintenissenrecht.

Organisaties waar een docent verbintenissenrecht doorgaans werkzaam is

De docent verbintenissenrecht werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verbintenissenrecht, Docent verbintenissenrecht Worden, Opleidingsniveau Docent verbintenissenrecht, Scholing Docent verbintenissenrecht, Studie Docent verbintenissenrecht, Bijscholing Docent verbintenissenrecht, Omscholing Docent verbintenissenrecht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent verbintenissenrecht

Het salaris van de docent verbintenissenrecht ligt tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring. Voor het salaris van de docent verbintenissenrecht die alleen cursussen/trainingen geeft valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij over het algemeen zijn eigen tarief mag bepalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent verbintenissenrecht, Loon Docent verbintenissenrecht, Wat verdien je als Docent verbintenissenrecht, Salarisschaal Docent verbintenissenrecht, Salarisindicatie Docent verbintenissenrecht, Bonus Docent verbintenissenrecht, CAO Docent verbintenissenrecht, Brutoloon Docent verbintenissenrecht, Nettoloon Docent verbintenissenrecht, Vakantiedagen Docent verbintenissenrecht, Pensioen Docent verbintenissenrecht.

Competenties, skills & vaardigheden docent verbintenissenrecht

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van het vak verbintenissenrecht
Mensen vonden ons op: Kennis Docent verbintenissenrecht, Vaardigheden Docent verbintenissenrecht, Attitude Docent verbintenissenrecht, Kwalificaties Docent verbintenissenrecht, Competentieprofiel Docent verbintenissenrecht.

Boeken voor het beroep docent verbintenissenrecht

Wil je meer weten over het beroep docent verbintenissenrecht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent verbintenissenrecht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent verbintenissenrecht te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent verbintenissenrecht, Docent verbintenissenrecht ebooks, boek Docent verbintenissenrecht.

Persoonstypen docent verbintenissenrecht

De docent verbintenissenrecht is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkelingen binnen de maatschappij om dit te verwerken in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent verbintenissenrecht een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van verbintenissenrechten over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent verbintenissenrecht, Karakter Docent verbintenissenrecht.

Netwerk docent verbintenissenrecht

Het netwerk van de docent verbintenissenrecht bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent verbintenissenrecht, Medewerkers Docent verbintenissenrecht.

Is het beroep docent verbintenissenrecht iets voor jou?

Zou je graag docent verbintenissenrecht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent verbintenissenrecht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent verbintenissenrecht, beroepskeuzetest Docent verbintenissenrecht, beroep Docent verbintenissenrecht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent verbintenissenrecht

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verbintenissenrecht is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende MBO en HBO opleidingen voor de docent verbintenissenrecht met relevante werkervaring of relevante diploma's. Ook kan de docent verbintenissenrecht cursussen/trainingen geven.

Daarnaast kan de docent verbintenissenrecht doorgroeien binnen het onderwijs door naast zijn werkzaamheden in de klas ook een mentorrol op zich te nemen of kan hij nog een studie volgen/doorleren en vervolgens ook les op een Hogeschool verbintenissenrecht gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent verbintenissenrecht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent verbintenissenrecht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent verbintenissenrecht, Promotie mogelijkheden Docent verbintenissenrecht, Carriere Docent verbintenissenrecht.

Solliciteren op de functie docent verbintenissenrecht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent verbintenissenrecht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent verbintenissenrecht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent verbintenissenrecht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent verbintenissenrecht, CV Docent verbintenissenrecht, sollicitatie Docent verbintenissenrecht.

Interviews met docent verbintenissenrecht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent verbintenissenrecht

Vacatures docent verbintenissenrecht

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent verbintenissenrecht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent verbintenissenrecht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent verbintenissenrecht geeft les in het vak verbintenissenrecht. De docent verbintenissenrecht geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting rechten, sociaal juridische dienstverlening of een andere soortgelijke juridische opleiding. Ook kan hij freelance cursussen/trainingen verbintenissenrecht geven.

Beoordeling Docent verbintenissenrecht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent verbintenissenrecht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent verbintenissenrecht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep