U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent verpleegkunde

Docent verpleegkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent verpleegkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent verpleegkunde geeft les in het vak verpleegkunde.

De docent verpleegkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting verpleegkunde of een andere soortgelijke opleiding. De docent verpleegkunde geeft les in alle facetten van het vak verpleegkunde. Zo kan hij onder andere les geven in en over verpleegkundige handelingen, verpleegkunde, sociale vaardigheden, gezondheidszorg en psychosociale zorg, het schrijven van verpleegplannen, het ontwerpen van zorgprogramma's en verpleegtechnische vaardigheden. De belangrijkste taak van de docent verpleegkunde is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep binnen de gezondheidszorg als verpleegkundige.

De docent verpleegkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. De docent verpleegkunde geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, praktijkopdrachten en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten kan de docent verpleegkunde per leerling/student nauwkeurig zien hoe het gaat met zijn of haar studievoortgang en ontwikkeling en kan hij waar nodig de leerlingen/studenten op hun studievoortgang aanspreken en kijken wat er (eventueel) moet veranderen om de studievoortgang beter te krijgen.

De docent verpleegkunde heeft verstand van het vak verpleegkunde en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen of bewaken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent verpleegkunde ook aanwezig bij ouderavonden (om met ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en te kijken wat eventueel anders moet), vergaderingen met collega's (om de school en opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en te praten over de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent verpleegkunde, Baan Docent verpleegkunde, Docent verpleegkunde Worden, Functie-eisen Docent verpleegkunde, Verantwoordelijkheden Docent verpleegkunde, Functieprofiel Docent verpleegkunde, Wat doet een Docent verpleegkunde, Werken als Docent verpleegkunde.

Docent verpleegkunde worden: Opleiding tot docent verpleegkunde

De docent verpleegkunde heeft een opleiding ''Leraar 2de graad gezondheidszorg en welzijn'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verpleegkunde, Docent verpleegkunde Worden, Opleidingsniveau Docent verpleegkunde, Scholing Docent verpleegkunde, Studie Docent verpleegkunde, Bijscholing Docent verpleegkunde, Omscholing Docent verpleegkunde.

Organisaties waar een docent verpleegkunde doorgaans werkzaam is

De docent verpleegkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verpleegkunde, Docent verpleegkunde Worden, Opleidingsniveau Docent verpleegkunde, Scholing Docent verpleegkunde, Studie Docent verpleegkunde, Bijscholing Docent verpleegkunde, Omscholing Docent verpleegkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent verpleegkunde

De docent verpleegkunde verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent verpleegkunde, Loon Docent verpleegkunde, Wat verdien je als Docent verpleegkunde, Salarisschaal Docent verpleegkunde, Salarisindicatie Docent verpleegkunde, Bonus Docent verpleegkunde, CAO Docent verpleegkunde, Brutoloon Docent verpleegkunde, Nettoloon Docent verpleegkunde, Vakantiedagen Docent verpleegkunde, Pensioen Docent verpleegkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent verpleegkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van het vak verpleegkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent verpleegkunde, Vaardigheden Docent verpleegkunde, Attitude Docent verpleegkunde, Kwalificaties Docent verpleegkunde, Competentieprofiel Docent verpleegkunde.

Boeken voor het beroep docent verpleegkunde

Wil je meer weten over het beroep docent verpleegkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent verpleegkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent verpleegkunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

Zakboek Verpleegkundige diagnosen | Lynda Juall Carpenito

Nederlands | Druk: 5 | Paperback | 9789001891572 | 910 pagina's

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

Anatomie en fysiologie van de mens | Ludo Gregoire

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789006925630 | 504 pagina's

Anatomie en fysiologie van de mens 4e druk is een boek van Ludo Gregoire uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006925630 De uitgave Anatomie en fysiologie van mens bespreekt de bouw en functie van het menselijk lichaam. Belangrijk doel is meer inzi...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent verpleegkunde, Docent verpleegkunde ebooks, boek Docent verpleegkunde.

Persoonstypen docent verpleegkunde

De docent verpleegkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak verpleegkunde over op zijn leerlingen/studenten en geeft/biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent verpleegkunde een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens praktijkopdrachten en tijdens het stagebezoek en let daarnaast ook goed op hun studievoortgang om de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden op het examenjaar of afstudeerproject.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent verpleegkunde, Karakter Docent verpleegkunde.

Netwerk docent verpleegkunde

Het netwerk van de docent verpleegkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school, ouders van leerlingen, zijn collega's en eventueel ook uit stage begeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent verpleegkunde, Medewerkers Docent verpleegkunde.

Is het beroep docent verpleegkunde iets voor jou?

Zou je graag docent verpleegkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent verpleegkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent verpleegkunde, beroepskeuzetest Docent verpleegkunde, beroep Docent verpleegkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent verpleegkunde

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verpleegkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende verpleegkunde opleidingen en daarnaast kan de docent verpleegkunde na (eventueel zich gespecialiseerd te hebben) ook lesgeven op andere opleidingen binnen de sector gezondheidszorg.

Naast zijn werk als docent verpleegkunde kan de docent verpleegkunde ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent verpleegkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent verpleegkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent verpleegkunde, Promotie mogelijkheden Docent verpleegkunde, Carriere Docent verpleegkunde.

Solliciteren op de functie docent verpleegkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent verpleegkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent verpleegkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent verpleegkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent verpleegkunde, CV Docent verpleegkunde, sollicitatie Docent verpleegkunde.

Interviews met docent verpleegkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures docent verpleegkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent verpleegkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent verpleegkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent verpleegkunde geeft les in het vak verpleegkunde. De docent verpleegkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting verpleegkunde of een andere soortgelijke opleiding. De docent verpleegkunde geeft les in alle facetten van het vak verpleegkunde.

Beoordeling Docent verpleegkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent verpleegkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent verpleegkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep