U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent verslaggeving

Docent verslaggeving worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent verslaggeving? Lees de functieomschrijving.

De docent verslaggeving geeft les in het vak verslaggeving.

De docent verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent verslaggeving is zijn kennis en visie op het gebied van het vak verslaggeving overbrengen op zijn leerlingen/studenten. Hij geeft onder andere les over de wettelijke eisen ten aanzien van indeling externe balans en resultatenrekening, het opstellen van de externe balans en resultatenrekening vanuit de interne administratie, boekingen maken, waarderingsstelsels, historische kosten en het vervangingswaardestelsel.

De docent verslaggeving ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent verslaggeving de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er niet goed gaat, wat er beter kan en hoe hij ze daar het beste bij kan helpen.

De docent verslaggeving heeft verstand van het vak verslaggeving en weet zijn kennis en visie op een interessante en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer leerlingen/studenten zich vervelend gedragen of geen goede inzet tonen om ten alle tijde de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te begeleiden en de orde in de klas te bewaren. Ook kan de docent verslaggeving projecten begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent verslaggeving ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding.

Mensen vonden ons op: Job Docent verslaggeving, Baan Docent verslaggeving, Docent verslaggeving Worden, Functie-eisen Docent verslaggeving, Verantwoordelijkheden Docent verslaggeving, Functieprofiel Docent verslaggeving, Wat doet een Docent verslaggeving, Werken als Docent verslaggeving.

Docent verslaggeving worden: Opleiding tot docent verslaggeving

De docent verslaggeving heeft een WO opleiding ''Economics'', ''Finance'', ''Financial Management'', ''Fiscale Economie'', ''Leraar 1e graad Economie en Bedrijfswetenschappen'' of een andere soortgelijke WO opleiding gevolgd of heeft de opleiding ''Leraar Bedrijfseconomie'' gevolgd (HBO, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verslaggeving, Docent verslaggeving Worden, Opleidingsniveau Docent verslaggeving, Scholing Docent verslaggeving, Studie Docent verslaggeving, Bijscholing Docent verslaggeving, Omscholing Docent verslaggeving.

Organisaties waar een docent verslaggeving doorgaans werkzaam is

De docent verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent verslaggeving, Docent verslaggeving Worden, Opleidingsniveau Docent verslaggeving, Scholing Docent verslaggeving, Studie Docent verslaggeving, Bijscholing Docent verslaggeving, Omscholing Docent verslaggeving.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent verslaggeving

Het salaris van de docent verslaggeving die fulltime werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent verslaggeving, Loon Docent verslaggeving, Wat verdien je als Docent verslaggeving, Salarisschaal Docent verslaggeving, Salarisindicatie Docent verslaggeving, Bonus Docent verslaggeving, CAO Docent verslaggeving, Brutoloon Docent verslaggeving, Nettoloon Docent verslaggeving, Vakantiedagen Docent verslaggeving, Pensioen Docent verslaggeving.

Competenties, skills & vaardigheden docent verslaggeving

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van verslaggeving
Mensen vonden ons op: Kennis Docent verslaggeving, Vaardigheden Docent verslaggeving, Attitude Docent verslaggeving, Kwalificaties Docent verslaggeving, Competentieprofiel Docent verslaggeving.

Boeken voor het beroep docent verslaggeving

Wil je meer weten over het beroep docent verslaggeving? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent verslaggeving bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent verslaggeving te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent verslaggeving, Docent verslaggeving ebooks, boek Docent verslaggeving.

Persoonstypen docent verslaggeving

De docent verslaggeving is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten zodat hij ze zo optimaal mogelijk les kan geven en kan begeleiden. Dit maakt de docent verslaggeving ook tot een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak verslaggeving over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent verslaggeving, Karakter Docent verslaggeving.

Netwerk docent verslaggeving

Het netwerk van de docent verslaggeving bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de economische sector die op school over hun vak komen spreken.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent verslaggeving, Medewerkers Docent verslaggeving.

Is het beroep docent verslaggeving iets voor jou?

Zou je graag docent verslaggeving willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent verslaggeving bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent verslaggeving, beroepskeuzetest Docent verslaggeving, beroep Docent verslaggeving kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent verslaggeving

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent verslaggeving is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende economische opleidingen. Daarnaast kan de docent verslaggeving de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere economische vakken les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent verslaggeving

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent verslaggeving. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent verslaggeving, Promotie mogelijkheden Docent verslaggeving, Carriere Docent verslaggeving.

Solliciteren op de functie docent verslaggeving

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent verslaggeving dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent verslaggeving belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent verslaggeving. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent verslaggeving, CV Docent verslaggeving, sollicitatie Docent verslaggeving.

Interviews met docent verslaggeving

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent verslaggeving

Vacatures docent verslaggeving

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent verslaggeving? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent verslaggeving. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent verslaggeving geeft les in het vak verslaggeving. De docent verslaggeving geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting accountancy, bedrijfseconomie of een andere soortgelijke economische opleiding. De voornaamste taak van de docent verslaggeving is zijn kennis en visie op het gebied van het vak verslaggeving overbrengen op zijn leerlingen/studenten.

Beoordeling Docent verslaggeving

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent verslaggeving' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent verslaggeving

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep