U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent volksmuziekgeschiedenis

Docent volksmuziekgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent volksmuziekgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les in het vak volksmuziekgeschiedenis.

De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak volksmuziekgeschiedenis. Zijn voornaamste taak is zijn kennis en visie op het gebied van het vak volksmuziekgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten. De docent volksmuziekgeschiedenis geeft onder andere les over de hedendaagse volksmuziek, de oorsprong van de volksmuziek, de ontwikkeling van de volksmuziek door de jaren heen en leert zijn leerlingen/studenten kennismaken met verschillende bekende volksmuzikanten en volksmuziek.

Na aanleiding van zijn klassikale lessen geeft de docent volksmuziekgeschiedenis zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent volksmuziekgeschiedenis de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken naar wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan helpen. Ook biedt de docent volksmuziekgeschiedenis waar nodig extra tips, adviezen en/of individuele begeleiding.

De docent volksmuziekgeschiedenis heeft verstand van het vak volksmuziekgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent volksmuziekgeschiedenis geeft klassikaal les en kan tijdens zijn lessen gebruik maken van muziekfragmenten, muziek en een powerpointpresentatie.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent volksmuziekgeschiedenis ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waar hij de leerlingen/studenten bespreekt en kijkt naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school) en bij ouderavonden (waar hij de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten met hun ouders bespreekt en kijkt naar eventuele verbeterpunten).

Mensen vonden ons op: Job Docent volksmuziekgeschiedenis, Baan Docent volksmuziekgeschiedenis, Docent volksmuziekgeschiedenis Worden, Functie-eisen Docent volksmuziekgeschiedenis, Verantwoordelijkheden Docent volksmuziekgeschiedenis, Functieprofiel Docent volksmuziekgeschiedenis, Wat doet een Docent volksmuziekgeschiedenis, Werken als Docent volksmuziekgeschiedenis.

Docent volksmuziekgeschiedenis worden: Opleiding tot docent volksmuziekgeschiedenis

De docent volksmuziekgeschiedenis heeft een opleiding ''Docent Muziek'' (HBO, vierjarig) of een opleiding aan het conservatorium gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent volksmuziekgeschiedenis, Docent volksmuziekgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent volksmuziekgeschiedenis, Scholing Docent volksmuziekgeschiedenis, Studie Docent volksmuziekgeschiedenis, Bijscholing Docent volksmuziekgeschiedenis, Omscholing Docent volksmuziekgeschiedenis.

Organisaties waar een docent volksmuziekgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les op een HBO of MBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent volksmuziekgeschiedenis, Docent volksmuziekgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau Docent volksmuziekgeschiedenis, Scholing Docent volksmuziekgeschiedenis, Studie Docent volksmuziekgeschiedenis, Bijscholing Docent volksmuziekgeschiedenis, Omscholing Docent volksmuziekgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent volksmuziekgeschiedenis

Het salaris van de docent volksmuziekgeschiedenis ligt tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent volksmuziekgeschiedenis, Loon Docent volksmuziekgeschiedenis, Wat verdien je als Docent volksmuziekgeschiedenis, Salarisschaal Docent volksmuziekgeschiedenis, Salarisindicatie Docent volksmuziekgeschiedenis, Bonus Docent volksmuziekgeschiedenis, CAO Docent volksmuziekgeschiedenis, Brutoloon Docent volksmuziekgeschiedenis, Nettoloon Docent volksmuziekgeschiedenis, Vakantiedagen Docent volksmuziekgeschiedenis, Pensioen Docent volksmuziekgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden docent volksmuziekgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van volksmuziekgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis Docent volksmuziekgeschiedenis, Vaardigheden Docent volksmuziekgeschiedenis, Attitude Docent volksmuziekgeschiedenis, Kwalificaties Docent volksmuziekgeschiedenis, Competentieprofiel Docent volksmuziekgeschiedenis.

Boeken voor het beroep docent volksmuziekgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep docent volksmuziekgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent volksmuziekgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent volksmuziekgeschiedenis te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent volksmuziekgeschiedenis, Docent volksmuziekgeschiedenis ebooks, boek Docent volksmuziekgeschiedenis.

Persoonstypen docent volksmuziekgeschiedenis

De docent volksmuziekgeschiedenis is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak volksmuziekgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent volksmuziekgeschiedenis een waarnemer. Hij let goed op zijn leerlingen/studenten tijdens de les en houdt na aanleiding van al het gemaakte werk en hun inzet in de klas nauwkeurig hun studieontwikkeling en studievoortgang bij.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent volksmuziekgeschiedenis, Karakter Docent volksmuziekgeschiedenis.

Netwerk docent volksmuziekgeschiedenis

Het netwerk van de docent volksmuziekgeschiedenis bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent volksmuziekgeschiedenis, Medewerkers Docent volksmuziekgeschiedenis.

Is het beroep docent volksmuziekgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag docent volksmuziekgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent volksmuziekgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent volksmuziekgeschiedenis, beroepskeuzetest Docent volksmuziekgeschiedenis, beroep Docent volksmuziekgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent volksmuziekgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent volksmuziekgeschiedenis is vrij laag. Er is alleen werkgelegenheid op specifieke en exacte opleidingen en daardoor is er vrij weinig werkgelegenheid. Wel kan de docent volksmuziekgeschiedenis zich ook in andere (muziek)vakken specialiseren en hierin les gaan geven of freelance cursussen/lessen/workshops volksmuziekgeschiedenis gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent volksmuziekgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent volksmuziekgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent volksmuziekgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent volksmuziekgeschiedenis, Promotie mogelijkheden Docent volksmuziekgeschiedenis, Carriere Docent volksmuziekgeschiedenis.

Solliciteren op de functie docent volksmuziekgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent volksmuziekgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent volksmuziekgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent volksmuziekgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent volksmuziekgeschiedenis, CV Docent volksmuziekgeschiedenis, sollicitatie Docent volksmuziekgeschiedenis.

Interviews met docent volksmuziekgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent volksmuziekgeschiedenis

Vacatures docent volksmuziekgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent volksmuziekgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent volksmuziekgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les in het vak volksmuziekgeschiedenis. De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding muziek of een andere soortgelijke (muziek)opleiding. De docent volksmuziekgeschiedenis geeft les in alle facetten van het vak volksmuziekgeschiedenis.

Beoordeling Docent volksmuziekgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent volksmuziekgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent volksmuziekgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep