U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent werktuigbouwkunde

Docent werktuigbouwkunde worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent werktuigbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent werktuigbouwkunde geeft les in het vak werktuigbouwkunde.

De docent werktuigbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of een andere technische opleiding. De docent werktuigbouwkunde geeft les in alle facetten van het vak werktuigbouwkunde. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten installaties, machines en werktuigen die het werk voor de mensen eenvoudiger en simpeler maken verzinnen, ontwikkelen, maken en besturen en leert hij zijn leerlingen/studenten kennis maken met verschillende gereedschappen en materialen. Daarnaast geeft hij ook theoretische les over het vak werktuigbouwkunde.

De docent werktuigbouwkunde ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten (praktijk)opdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens en projecten die hij vervolgens ook zelf nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Daarnaast zal de docent werktuigbouwkunde de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwkeurig in de gaten houden en individuele begeleiding of extra tips en advies geven wanneer een leerling/student hierom vraagt of wanneer hij ziet dat het nodig is.

De docent werktuigbouwkunde heeft zelf veel verstand van het vak werktuigbouwkunde en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast let de docent werktuigbouwkunde op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij met gevaarlijke gereedschappen werken en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student de orde in de klas verstoord om de orde in de klas te bewaren/herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent werktuigbouwkunde ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen/studenten met zijn collega's te bespreken en is hij aanwezig op ouderavonden om met ouders van leerlingen/studenten te praten over de voortgang van de leerling/student.

Mensen vonden ons op: Job Docent werktuigbouwkunde, Baan Docent werktuigbouwkunde, Docent werktuigbouwkunde Worden, Functie-eisen Docent werktuigbouwkunde, Verantwoordelijkheden Docent werktuigbouwkunde, Functieprofiel Docent werktuigbouwkunde, Wat doet een Docent werktuigbouwkunde, Werken als Docent werktuigbouwkunde.

Docent werktuigbouwkunde worden: Opleiding tot docent werktuigbouwkunde

De docent werktuigbouwkunde heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Techniek'' of ''Leraar 2de Graad Werktuigbouwkunde I en II'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent werktuigbouwkunde, Docent werktuigbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent werktuigbouwkunde, Scholing Docent werktuigbouwkunde, Studie Docent werktuigbouwkunde, Bijscholing Docent werktuigbouwkunde, Omscholing Docent werktuigbouwkunde.

Organisaties waar een docent werktuigbouwkunde doorgaans werkzaam is

De docent werktuigbouwkunde werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent werktuigbouwkunde, Docent werktuigbouwkunde Worden, Opleidingsniveau Docent werktuigbouwkunde, Scholing Docent werktuigbouwkunde, Studie Docent werktuigbouwkunde, Bijscholing Docent werktuigbouwkunde, Omscholing Docent werktuigbouwkunde.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent werktuigbouwkunde

De docent werktuigbouwkunde verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent werktuigbouwkunde, Loon Docent werktuigbouwkunde, Wat verdien je als Docent werktuigbouwkunde, Salarisschaal Docent werktuigbouwkunde, Salarisindicatie Docent werktuigbouwkunde, Bonus Docent werktuigbouwkunde, CAO Docent werktuigbouwkunde, Brutoloon Docent werktuigbouwkunde, Nettoloon Docent werktuigbouwkunde, Vakantiedagen Docent werktuigbouwkunde, Pensioen Docent werktuigbouwkunde.

Competenties, skills & vaardigheden docent werktuigbouwkunde

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Verstand van werktuigbouwkunde
Mensen vonden ons op: Kennis Docent werktuigbouwkunde, Vaardigheden Docent werktuigbouwkunde, Attitude Docent werktuigbouwkunde, Kwalificaties Docent werktuigbouwkunde, Competentieprofiel Docent werktuigbouwkunde.

Boeken voor het beroep docent werktuigbouwkunde

Wil je meer weten over het beroep docent werktuigbouwkunde? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent werktuigbouwkunde bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent werktuigbouwkunde te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent werktuigbouwkunde, Docent werktuigbouwkunde ebooks, boek Docent werktuigbouwkunde.

Persoonstypen docent werktuigbouwkunde

De docent werktuigbouwkunde is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak werktuigbouwkunde over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding en tips.

Ook is de docent werktuigbouwkunde een waarnemer. Hij let op de ontwikkeling van de leerlingen/studenten, houdt hun studievoortgang nauwgezet bij en let op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij werken met gevaarlijke gereedschappen/materialen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent werktuigbouwkunde, Karakter Docent werktuigbouwkunde.

Netwerk docent werktuigbouwkunde

Het netwerk van de docent werktuigbouwkunde bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, zijn collega's en de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden. Ook kan zijn netwerk bestaan uit mensen uit het vak die op school komen spreken en de mensen die werkzaam zijn bij de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent werktuigbouwkunde, Medewerkers Docent werktuigbouwkunde.

Is het beroep docent werktuigbouwkunde iets voor jou?

Zou je graag docent werktuigbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent werktuigbouwkunde bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent werktuigbouwkunde, beroepskeuzetest Docent werktuigbouwkunde, beroep Docent werktuigbouwkunde kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent werktuigbouwkunde

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent werktuigbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende scholen voor de docent werktuigbouwkunde met relevante werkervaring of een relevant diploma.

Arbeidsmarktperspectief score docent werktuigbouwkunde

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent werktuigbouwkunde. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent werktuigbouwkunde, Promotie mogelijkheden Docent werktuigbouwkunde, Carriere Docent werktuigbouwkunde.

Solliciteren op de functie docent werktuigbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent werktuigbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent werktuigbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent werktuigbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent werktuigbouwkunde, CV Docent werktuigbouwkunde, sollicitatie Docent werktuigbouwkunde.

Interviews met docent werktuigbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent werktuigbouwkunde

Vacatures docent werktuigbouwkunde

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent werktuigbouwkunde? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent werktuigbouwkunde. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent werktuigbouwkunde geeft les in het vak werktuigbouwkunde. De docent werktuigbouwkunde geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting van werktuigbouwkunde of een andere technische opleiding. De docent werktuigbouwkunde geeft les in alle facetten van het vak werktuigbouwkunde.

Beoordeling Docent werktuigbouwkunde

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent werktuigbouwkunde' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent werktuigbouwkunde

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Goedendag ik ben WTB-er en sta thans als docent techniek 2e graads voor de klas. Graag hoor ik waar ik docent WTB 1e graads opleiding zou kunnen volgens.

 

Hartelijke dank,

 

A.van Rijn.

Door: Arie van Rijn

Reageer op dit beroep