U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent ziekteleer

Docent ziekteleer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent ziekteleer? Lees de functieomschrijving.

De docent ziekteleer geeft les in het vak ziekteleer.

De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting ziekteleer of een andere soortgelijke opleiding. De docent ziekteleer geeft les in alle facetten van het vak ziekteleer. In dit vak wordt ingegaan op een aantal aspecten van de (menselijke) pathologie en genetica (de erfelijkheidsleer).

De docent ziekteleer ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. De docent ziekteleer geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk, praktijkopdrachten en projecten en bekijkt deze, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten kan de docent ziekteleer per leerling/student nauwkeurig zien hoe het gaat met zijn of haar studievoortgang en ontwikkeling en kan hij waar nodig de leerlingen/studenten op hun studievoortgang aanspreken en kijken wat er (eventueel) moet veranderen om de studievoortgang beter te krijgen.

De docent ziekteleer heeft verstand van het vak ziekteleer en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te herstellen of bewaken.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent ziekteleer ook aanwezig bij ouderavonden (om met ouders van leerlingen/studenten over de voortgang van hun kind te spreken en te kijken wat eventueel anders moet), vergaderingen met collega's (om de school en opleiding te bespreken en te kijken naar verbeterpunten en te praten over de leerlingen/studenten) en gaat hij eventueel op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Job Docent ziekteleer, Baan Docent ziekteleer, Docent ziekteleer Worden, Functie-eisen Docent ziekteleer, Verantwoordelijkheden Docent ziekteleer, Functieprofiel Docent ziekteleer, Wat doet een Docent ziekteleer, Werken als Docent ziekteleer.

Docent ziekteleer worden: Opleiding tot docent ziekteleer

De docent ziekteleer heeft een opleiding ''Leraar 2de graad gezondheidszorg en welzijn'' (HBO, vierjarig) of ''Ziekteleer'' (HBO, vierjarig) gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ziekteleer, Docent ziekteleer Worden, Opleidingsniveau Docent ziekteleer, Scholing Docent ziekteleer, Studie Docent ziekteleer, Bijscholing Docent ziekteleer, Omscholing Docent ziekteleer.

Organisaties waar een docent ziekteleer doorgaans werkzaam is

De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent ziekteleer, Docent ziekteleer Worden, Opleidingsniveau Docent ziekteleer, Scholing Docent ziekteleer, Studie Docent ziekteleer, Bijscholing Docent ziekteleer, Omscholing Docent ziekteleer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent ziekteleer

De docent ziekteleer verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent ziekteleer, Loon Docent ziekteleer, Wat verdien je als Docent ziekteleer, Salarisschaal Docent ziekteleer, Salarisindicatie Docent ziekteleer, Bonus Docent ziekteleer, CAO Docent ziekteleer, Brutoloon Docent ziekteleer, Nettoloon Docent ziekteleer, Vakantiedagen Docent ziekteleer, Pensioen Docent ziekteleer.

Competenties, skills & vaardigheden docent ziekteleer

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van het vak ziekteleer
Mensen vonden ons op: Kennis Docent ziekteleer, Vaardigheden Docent ziekteleer, Attitude Docent ziekteleer, Kwalificaties Docent ziekteleer, Competentieprofiel Docent ziekteleer.

Boeken voor het beroep docent ziekteleer

Wil je meer weten over het beroep docent ziekteleer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent ziekteleer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent ziekteleer te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent ziekteleer, Docent ziekteleer ebooks, boek Docent ziekteleer.

Persoonstypen docent ziekteleer

De docent ziekteleer is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het vak ziekteleer over op zijn leerlingen/studenten en geeft/biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen. Ook is de docent ziekteleer een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten tijdens praktijkopdrachten en tijdens het stagebezoek en let daarnaast ook goed op hun studievoortgang om de leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden op het examenjaar of afstudeerproject.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent ziekteleer, Karakter Docent ziekteleer.

Netwerk docent ziekteleer

Het netwerk van de docent ziekteleer bestaat uit zijn leerlingen/studenten, mensen uit het vak die op school komen spreken, de directeur van de school,  zijn collega's en eventueel ook uit stage begeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent ziekteleer, Medewerkers Docent ziekteleer.

Is het beroep docent ziekteleer iets voor jou?

Zou je graag docent ziekteleer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent ziekteleer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent ziekteleer, beroepskeuzetest Docent ziekteleer, beroep Docent ziekteleer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent ziekteleer

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ziekteleer is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende ziekteleer opleidingen en daarnaast kan de docent ziekteleer na (eventueel zich gespecialiseerd te hebben) ook lesgeven op andere opleidingen binnen de sector gezondheidszorg.

Naast zijn werk als docent ziekteleer kan de docent ziekteleer ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score docent ziekteleer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent ziekteleer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent ziekteleer, Promotie mogelijkheden Docent ziekteleer, Carriere Docent ziekteleer.

Solliciteren op de functie docent ziekteleer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent ziekteleer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent ziekteleer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent ziekteleer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent ziekteleer, CV Docent ziekteleer, sollicitatie Docent ziekteleer.

Interviews met docent ziekteleer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent ziekteleer

Vacatures docent ziekteleer

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent ziekteleer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent ziekteleer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent ziekteleer geeft les in het vak ziekteleer. De docent ziekteleer geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting ziekteleer of een andere soortgelijke opleiding. De docent ziekteleer geeft les in alle facetten van het vak ziekteleer.

Beoordeling Docent ziekteleer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent ziekteleer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent ziekteleer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep