Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een documentair Informatiemedewerker AIVD? Lees de functieomschrijving.

De Documentair Informatiemedewerker is werkzaam binnen een eenheid van de Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD). De medewerker beheert de informatie en documentatie en is belast met de in acht neming van de juiste werkwijze en controle van de documenten op legaliteit. Binnen een team zorgt de Informatiemedewerker ervoor dat de benodigde informatie beschikbaar is voor diegene die ermee in contact mogen komen, maar dat het materiaal afgeschermd blijft voor onbevoegde personen.

Tevens zorgt de Documentair Informatiemedewerker ervoor dat verschillende stukken aan elkaar worden gelinkt, dat deze stukken gemakkelijk terug te vinden zijn en werkt hij samen met de Applicatiebeheerder Documentum bij de verbetering van de gebruikte programma's. Deze samenwerking bestaat voornamelijk uit advisering over de (gewilde) werkwijze. Bovendien stelt de Informatiemedewerker dossiers, persoons- en organisatiekaarten op.

De AIVD houdt zich bezig met het vergaren van informatie op het gebied van veiligheidszaken. De inlichtingendienst is werkzaam in binnen- en buitenland om risico's en dreigingen te ontdekken en verzamelt buitenlandse politieke informatie die de Nederlandse regering in staat stelt haar standpunten te bepalen. De Documentair Informatiemedewerker heeft binnen de AIVD een ondersteunende functie.

De Documentair Informatiemedewerker krijgt te maken met vaste werktijden, werk- en omgevingsomstandigheden. De taken van de medewerker zullen 'achter het bureau' plaats vinden.

De Documentair Informatiemedewerker dient zich representatief te gedragen, zowel binnen als buiten zijn werk, en moet in staat zijn om met gevoelige informatie om te gaan. De informatie waarmee gewerkt wordt, kan variëren tussen 'top secret' en 'open source' waarover de medewerker niet mag spreken buiten zijn werktijd of met onbevoegden.

Mensen vonden ons op: Job Documentair Informatiemedewerker AIVD, Baan Documentair Informatiemedewerker AIVD, Documentair Informatiemedewerker AIVD Worden, Functie-eisen Documentair Informatiemedewerker AIVD, Verantwoordelijkheden Documentair Informatiemedewerker AIVD, Functieprofiel Documentair Informatiemedewerker AIVD, Wat doet een Documentair Informatiemedewerker AIVD, Werken als Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Documentair Informatiemedewerker AIVD worden: Opleiding tot documentair Informatiemedewerker AIVD

Om in aanmerking te komen voor de functie van Documentair Informatiemedewerker dient de gegadigde kennis te hebben van de gebruikte methoden en technieken binnen de informatiedocumentatie. Zo moet men minimaal in het bezit zijn van een MBO diploma (Medewerker Informatiedienstverlening, Digitale Modules en andere vakopleidingen) en werkervaring hebben op het gebied van informatiedocumentatie.

Tevens moet de toekomstige Documentair Informatiemedewerker op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving, in staat zijn Engels te spreken en ervaring hebben met 'opslag en terugvondst'-systemen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Documentair Informatiemedewerker AIVD, Documentair Informatiemedewerker AIVD Worden, Opleidingsniveau Documentair Informatiemedewerker AIVD, Scholing Documentair Informatiemedewerker AIVD, Studie Documentair Informatiemedewerker AIVD, Bijscholing Documentair Informatiemedewerker AIVD, Omscholing Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Organisaties waar een documentair Informatiemedewerker AIVD doorgaans werkzaam is

De Documenair Informatiemedewerker gaat werken in teamverband bij een onderdeel van de AIVD. De werkplaats van de informatiemedewerker bevind zich in Zoetermeer.

Binnen het team zal de Informatiemedewerker  zich bezig houden met informatiedocumentatie, waardoor de andere eenheden van de organisatie hun taken adequaat uit kunnen voeren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Documentair Informatiemedewerker AIVD, Documentair Informatiemedewerker AIVD Worden, Opleidingsniveau Documentair Informatiemedewerker AIVD, Scholing Documentair Informatiemedewerker AIVD, Studie Documentair Informatiemedewerker AIVD, Bijscholing Documentair Informatiemedewerker AIVD, Omscholing Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden documentair Informatiemedewerker AIVD

De Documentair Informatiemedewerker werkt tussen de 24 en 36 uur per week. Vanaf intreding krijgt de Informatiemedewerker loon betaald, tussen de €2280 en €3082, waar bovenop een AIVD-toeslag wordt gegeven (variërend tussen de €127,69 en €386,65 euro per maand, afhankelijk van hoelang men voor de AIVD heeft gewerkt). Tevens wordt er een keer per jaar 8% vakantietoeslag uitgekeerd.

Naast de genoemde voorwaarden wordt er aan het einde van het jaar een 'eindejaarsuitkering' gedaan, krijgt de gegadigde loopbaanbegeleiding vanuit de organisatie van de AIVD, is er onder voorwaarden 75 procent betaald ouderschapsverlof te krijgen, zijn er studiemogelijkheden, krijgen oudere medewerkers extra verlofdagen en krijgt de Informatiemedewerker een OV-jaarkaart 2e klas gratis ter vergoeding van zijn reiskosten. Bovendien zijn er enkele keuzemogelijkheden met betrekking tot de arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Documentair Informatiemedewerker AIVD, Loon Documentair Informatiemedewerker AIVD, Wat verdien je als Documentair Informatiemedewerker AIVD, Salarisschaal Documentair Informatiemedewerker AIVD, Salarisindicatie Documentair Informatiemedewerker AIVD, Bonus Documentair Informatiemedewerker AIVD, CAO Documentair Informatiemedewerker AIVD, Brutoloon Documentair Informatiemedewerker AIVD, Nettoloon Documentair Informatiemedewerker AIVD, Vakantiedagen Documentair Informatiemedewerker AIVD, Pensioen Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Competenties, skills & vaardigheden documentair informatiemedewerker aivd

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Discipline
 • Oordeelsvorming
 • Accuratesse
 • Kennis van methoden en technieken m.b.t. documentaire informatievoorziening
 • Inzicht in omgeving
 • Ordelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Documentair Informatiemedewerker AIVD, Vaardigheden Documentair Informatiemedewerker AIVD, Attitude Documentair Informatiemedewerker AIVD, Kwalificaties Documentair Informatiemedewerker AIVD, Competentieprofiel Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Boeken voor het beroep documentair informatiemedewerker aivd

Wil je meer weten over het beroep documentair informatiemedewerker aivd? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je documentair informatiemedewerker aivd bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken documentair informatiemedewerker aivd te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Documentair Informatiemedewerker AIVD, Documentair Informatiemedewerker AIVD ebooks, boek Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Persoonstypen documentair Informatiemedewerker AIVD

De Documentair Informatiemedewerker is ijverige, gedreven, prestatiegericht en volhardend (Succesvolle werker). Ook heeft hij een praktische, objectieve houding en heeft hij analytisch vermogen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Documentair Informatiemedewerker AIVD, Karakter Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Netwerk documentair Informatiemedewerker AIVD

De Documentair Informatiemedewerker werkt binnen de organisatie van de AIVD en heeft geen externe contacten omtrent zijn werkzaamheden. Binnen het team van Informatiemedewerkers komt de gegadigde in contact met collega's die dezelfde taken uitvoeren als hij, alsmede met de leidinggevenden die sturing geven aan de medewerkers. Om de informatieverwerking zo goed mogelijk te laten verlopen, komt de Documentair Informatiemedewerker in contact met de Applicatiebeheerder Documenten die de programma's waarmee de Informatiemedewerker werkt, poogt te stroomlijnen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Documentair Informatiemedewerker AIVD, Medewerkers Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Is het beroep documentair Informatiemedewerker AIVD iets voor jou?

Zou je graag documentair Informatiemedewerker AIVD willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als documentair Informatiemedewerker AIVD bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Documentair Informatiemedewerker AIVD, beroepskeuzetest Documentair Informatiemedewerker AIVD, beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden documentair Informatiemedewerker AIVD

Binnen de AIVD is het mogelijk werkzaam te blijven als Documentair Informatiemedewerker. Daarnaast zou men op den duur een hogere functie kunnen gaan bekleden binnen de inlichtingendienst. Binnen de Inlichtingenwereld is het voor AIVD-medewerkers mogelijk om te gaan werken voor de MIVD of bij het NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding).

Buiten de inlichtingenwereld is het mogelijk om werkzaam te worden in het bedrijfsleven of bij andere overheidsinstanties. Een verleden bij de AIVD staat garant voor discipline en integriteit, zaken die in deze vakgebieden erg gewild zijn.

Actuele vacatures zijn te vinden op de website van de AIVD. Momenteel staan er vacatures open voor de Documentair Informatiemedewerker.

Arbeidsmarktperspectief score documentair Informatiemedewerker AIVD

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep documentair Informatiemedewerker AIVD. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Documentair Informatiemedewerker AIVD, Promotie mogelijkheden Documentair Informatiemedewerker AIVD, Carriere Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Solliciteren op de functie documentair Informatiemedewerker AIVD

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als documentair Informatiemedewerker AIVD dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor documentair Informatiemedewerker AIVD belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als documentair Informatiemedewerker AIVD. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Documentair Informatiemedewerker AIVD, CV Documentair Informatiemedewerker AIVD, sollicitatie Documentair Informatiemedewerker AIVD.

Interviews met documentair Informatiemedewerker AIVD

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen documentair Informatiemedewerker AIVD

 • Applicatiebeheerder Documentum AIVD
 • Audiobewerker/Vertaler AIVD
 • Intelligence Officer AIVD

Vacatures documentair informatiemedewerker aivd

Op zoek naar een nieuwe baan als Documentair Informatiemedewerker AIVD? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Documentair Informatiemedewerker AIVD. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Documentair Informatiemedewerker is werkzaam binnen een eenheid van de Algemene Inlichtingen en Veiligheids Dienst (AIVD). De medewerker beheert de informatie en documentatie en is belast met de in acht neming van de juiste werkwijze en controle van de documenten op legaliteit. Binnen een team zorgt de Informatiemedewerker ervoor dat de benodigde informatie beschikbaar is voor diegene die ermee in contact mogen komen, maar dat het materiaal afgeschermd blijft voor onbevoegde personen.

Beoordeling Documentair Informatiemedewerker AIVD

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Documentair Informatiemedewerker AIVD

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep