U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dress Coach

Dress Coach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dress Coach? Lees de functieomschrijving.

Een DressCoach helpt mensen met het verbeteren van hun uiterlijk. Een DressCoach heeft een groot empatisch vermogen, kan goed luisteren en wil graag andere mensen helpen. Als DressCoach begeleid je andere mensen naar een goed gevoel over zichzelf, je laat ze zien dat ze er mogen zijn. Je maakt de vertaalslag van wie iemand is naar de juiste kleding die laat zien waar iemand voor staat. Je bent als DressCoach dus een adviseur en coach tegelijk. Je richt je op het verbeteren van het zelfbeeld en levensgeluk van je klanten. Het komt ook voor dat je als DressCoach trainingen en workshops aan bedrijven geeft. 

Mensen vonden ons op: Job Dress Coach, Baan Dress Coach, Dress Coach Worden, Functie-eisen Dress Coach, Verantwoordelijkheden Dress Coach, Functieprofiel Dress Coach, Wat doet een Dress Coach, Werken als Dress Coach.

Dress Coach worden: Opleiding tot dress Coach

Er zijn in het regulier onderwijs geen opleidingen hiervoor te vinden. Echter, er bestaat tegenwoordig in het professioneel onderwijs een opleiding tot Dresscoach.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dress Coach, Dress Coach Worden, Opleidingsniveau Dress Coach, Scholing Dress Coach, Studie Dress Coach, Bijscholing Dress Coach, Omscholing Dress Coach.

Organisaties waar een dress Coach doorgaans werkzaam is

Als Dresscoach heb je te maken met jouw particuleire klanten of klanten bij bedrijven. Je werkt vaak voor jezelf, dus je hebt daarnaast te maken met jouw eigen toeleveranciers en soms ook met branchegenoten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dress Coach, Dress Coach Worden, Opleidingsniveau Dress Coach, Scholing Dress Coach, Studie Dress Coach, Bijscholing Dress Coach, Omscholing Dress Coach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dress Coach

Omdat je dit werk als zelfstandige doet, is het inkomen volledig afhankelijk van je eigen inzet en succes. Het is afhankelijk van de hoeveelheid klanten en het tarief dat je rekent. 

Mensen vonden ons op: Salaris Dress Coach, Loon Dress Coach, Wat verdien je als Dress Coach, Salarisschaal Dress Coach, Salarisindicatie Dress Coach, Bonus Dress Coach, CAO Dress Coach, Brutoloon Dress Coach, Nettoloon Dress Coach, Vakantiedagen Dress Coach, Pensioen Dress Coach.

Competenties, skills & vaardigheden dress coach

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Sociabiliteit
 • Sensitiviteit
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Dress Coach, Vaardigheden Dress Coach, Attitude Dress Coach, Kwalificaties Dress Coach, Competentieprofiel Dress Coach.

Boeken voor het beroep dress coach

Wil je meer weten over het beroep dress coach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dress coach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dress coach te komen.

Six Figure Career Coaching Advice | Patricia Dorch

The Ultimate Guide to Achieving Success - Engels | Paperback | 9780981685427 | 100 pagina's

The practical and helpful advice in this guide can help employees polish their images and upgrade their careers....

Mensen vonden ons op: boeken voor Dress Coach, Dress Coach ebooks, boek Dress Coach.

Persoonstypen dress Coach

Als Dresscoach ben je zowel Gever als Perfectionist. Je bent een Gever, omdat je je richt op het welzijn van je de klant. Uiteraard ben je ook een Perfectionist, want het resultaat van je werk zit hem in de details. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dress Coach, Karakter Dress Coach.

Netwerk dress Coach

Als DressCoach heb je te maken met particuliere klanten, maar dat kan ook bij bedrijven zijn. Je hebt met name te maken met mensen die in een veranderingsproces zitten en nu aandacht aan zichzelf willen besteden en bereid zijn om hierin stappen te zetten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Dress Coach, Medewerkers Dress Coach.

Is het beroep dress Coach iets voor jou?

Zou je graag dress Coach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dress Coach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dress Coach, beroepskeuzetest Dress Coach, beroep Dress Coach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dress Coach

Het arbeidsmarktperspectief voor de DressCoach is nog niet eenvoudig in te schatten. Naar verwachting is het perspectief goed omdat mensen meer aandacht aan hun uiterlijk en welzijn besteden, hetgeen inhoudt dat de vraag naar DressCoaches zal toenemen. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dress Coach, Promotie mogelijkheden Dress Coach, Carriere Dress Coach.

Solliciteren op de functie dress Coach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dress Coach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dress Coach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dress Coach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dress Coach, CV Dress Coach, sollicitatie Dress Coach.

Interviews met dress Coach

Glancy van Elst is Dress Coach

Waarom ben jij Dresscoach geworden?

Ik ben DressCoach geworden omdat ik graag mensen wilde helpen zich lekkerder in hun vel te laten voelen, ik ben een helper, zelfverzekerder te laten voelen. Omdat ik weet dat als je lekker in je vel zit en je zelfverzekerd bent, je dit ook uitstraalt en daardoor een fijner leven creëert voor jezelf met alle mogelijkheden die er maar zijn. 
 

Welke opleiding heb je gevolgd om Dresscoach te worden? Hoe ben je hier naar toe gegroeid?


Ik heb allereerst een opleiding tot Image Consultant gevolgd maar kwam er al snel achter dat dat niet mijn ding was. Het was mij teveel in hokjes plaatsen van mensen ...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen dress Coach

Vacatures dress coach

Op zoek naar een nieuwe baan als Dress Coach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dress Coach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een DressCoach helpt mensen met het verbeteren van hun uiterlijk. Een DressCoach heeft een groot empatisch vermogen, kan goed luisteren en wil graag andere mensen helpen. Als DressCoach begeleid je andere mensen naar een goed gevoel over zichzelf, je laat ze zien dat ze er mogen zijn.

Beoordeling Dress Coach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dress Coach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dress Coach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

dit lijkt mij een leuk bijbaantje

Door: Jill

Reageer op dit beroep