U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Driller

Driller worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een driller? Lees de functieomschrijving.

Een driller werkt op een boorplatform, waar die de leiding heeft over het boorproces. De driller stuurt het boorpersoneel aan, houdt het proces en de materialen in de gaten, en zorgt ervoor dat de landelijke voorschriften qua milieu en veiligheid gevolgd worden.

Om het boorproces aan te kunnen sturen heeft de driller zelf ook intieme kennis van olie/gas boren nodig en een zeker technisch inzicht. Als men buiten land op een boorplatform werkt komt daarbij ook het feit dat men samen een week lang op dezelfde plek werkt, eet en slaapt. Een goed uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal, is hierbij cruciaal als leidinggevende.

Als driller werkt men samen met mensen van allerlei verschillende nationaliteiten. Het is dan ook belangrijk dat de driller goed Engels spreekt en rekening houdt met de culturele achtergrond van diens werknemers, om ze zo op een succesvolle manier aan te kunnen sturen.

Mensen vonden ons op: Job Driller, Baan Driller, Driller Worden, Functie-eisen Driller, Verantwoordelijkheden Driller, Functieprofiel Driller, Wat doet een Driller, Werken als Driller.

Driller worden: Opleiding tot driller

Men kan zich zonder opleiding opwerken tot een functie als driller. Dan begint men ten eerste wel onderaan de ladder wat betreft boorplatform-functies. Met een MBO-opleiding in de Techniek of Werktuigbouwkunde kan men al wat hoger op de ladder beginnen, maar men heeft echt eerst ervaring nodig om uiteindelijk driller te kunnen worden.

Omdat de voertaal op een boorplatform Engels is, kan het voor een toekomstige driller slim zijn om Engels te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Driller, Driller Worden, Opleidingsniveau Driller, Scholing Driller, Studie Driller, Bijscholing Driller, Omscholing Driller.

Organisaties waar een driller doorgaans werkzaam is

Een driller werkt voor een boorbedrijf dat gespecialiseerd is op een bepaald soort boren. Dit bedrijf wordt dan door een andere organisatie ingehuurd om ergens te komen boren.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Driller, Driller Worden, Opleidingsniveau Driller, Scholing Driller, Studie Driller, Bijscholing Driller, Omscholing Driller.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden driller

Een assistent driller begint met een salaris van ongeveer 2800 euro per maand, bruto, waarbij die natuurlijk al voldoende praktijkervaring opgebouwd heeft. Dit loon kan voor een volwaardig driller oplopen tot wel 5500 euro per maand.

Aangezien men weken weg van huis kan zijn, en zwaar werk doet, zijn de arbeidsvoorwaarden voor een driller daarop aangepast, met goede ziektekosten en ongemakkentoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Driller, Loon Driller, Wat verdien je als Driller, Salarisschaal Driller, Salarisindicatie Driller, Bonus Driller, CAO Driller, Brutoloon Driller, Nettoloon Driller, Vakantiedagen Driller, Pensioen Driller.

Competenties, skills & vaardigheden driller

 • Stressbestendigheid
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Driller, Vaardigheden Driller, Attitude Driller, Kwalificaties Driller, Competentieprofiel Driller.

Boeken voor het beroep driller

Wil je meer weten over het beroep driller? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je driller bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken driller te komen.

Trust Me I Am a Driller | M Shafiq

Composition Notebook, Birthday Journal for Drilling, Oilfield Fracture Rig Professionals to Write on - Engels | Paperback | 9781792632822 | 108 pagina's

...

Roger Corman | Beverly Gray

Blood-Sucking Vampires, Flesh-Eating Cockroaches, and Driller Killers: 3rd Edition - Engels | Druk: 3rd ed. | Paperback | 9780988579828 | 336 pagina's

A pioneer of independent cinema, Roger Corman is a fascinating study in contrasts. As the original King of the Exploitation Film, he has filled his movies with images of blood-sucking vampires, rampaging biker gangs, vigilante strippers, and abducting ali...

Alien Invaders 8: Minox - The Planet Driller | Max Silver

Minox - the Planet Driller - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781409046523 | 128 pagina's

Five mutant alien outcasts have been recruited by the evil outlaw Kaos to destroy the galaxy... Half hideous alien, half deadly robot - these are the toughest enemies Cosmo has ever faced. Planet Subra is the galaxy's only living, breathing planet - and h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Driller, Driller ebooks, boek Driller.

Persoonstypen driller

Een driller moet sterke leiderschapskwaliteiten weergeven om diens team in het gareel te kunnen houden, vooral als men een tijd lang op een boorplatform 'opgesloten' zit (Baas).

Om inzicht te hebben in de werkzaamheden zal een driller zelf intieme kennis van het boorproces nodig hebben, en deze kennis in kunnen zetten om elk onderdeel van het proces in de gaten te kunnen houden zonder in de details verzeilt te raken (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Driller, Karakter Driller.

Netwerk driller

De driller heeft de leiding over diens arbeiders, waaronder de boormachinist. Opdrachten krijgt die van de manager van het boorplatform. Over de materialen overlegt de driller met de toolpusher, vooral als er iets mis dreigt te gaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Driller, Medewerkers Driller.

Is het beroep driller iets voor jou?

Zou je graag driller willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als driller bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Driller, beroepskeuzetest Driller, beroep Driller kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden driller

Bij een boorbedrijf begint men vaak op een lage positie, zoals boorplatform-schilder of na een opleiding mogelijk als boormachinist, waarna men zich geleidelijk aan ontwikkelt en zo een steeds hogere en zwaardere functie krijgt.

Men begint over het algemeen als assistent driller, waarna men na verloop van tijd doorstroomt tot de functie van driller, met een eigen team en eigen opdrachten, en natuurlijk een eigen assistent driller.

Verdere doorstroom is moeilijker, al kan men wel toolpusher worden, en zo de baas zijn over alles wat er op het boorplatform gebeurt.

Arbeidsmarktperspectief score driller

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep driller. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Driller, Promotie mogelijkheden Driller, Carriere Driller.

Solliciteren op de functie driller

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als driller dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor driller belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als driller. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Driller, CV Driller, sollicitatie Driller.

Interviews met driller

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen driller

Vacatures driller

Op zoek naar een nieuwe baan als Driller? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Driller. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een driller werkt op een boorplatform, waar die de leiding heeft over het boorproces. De driller stuurt het boorpersoneel aan, houdt het proces en de materialen in de gaten, en zorgt ervoor dat de landelijke voorschriften qua milieu en veiligheid gevolgd worden. Om het boorproces aan te kunnen sturen heeft de driller zelf ook intieme kennis van olie/gas boren nodig en een zeker technisch inzicht.

Beoordeling Driller

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Driller' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Driller

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Jammer dat je voor offshore een MBO 4 nodig hebt..

Door: Jaccob

Het is niet perse nodig een diploma te hebben als je in de offshore wil werken.Je kan (onderaan) beginnen en groeien naar een heel goede functie.Wel heb je een VCA-certificaat nodig.Dit is een cursus van 1a2 dagen,v.w.b.veligheid e.d.

Door: alexander

Nou bij redwave hadden liever iemand met een MBO-4 of hbo ..ook als beginner, vertel mij aub .. Bij welke bedrijf dat niet hoeft.. Heb een MBO opleiding 

Door: Jaccob

Reageer op dit beroep