U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Drukkerijmedewerker

Drukkerijmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een drukkerijmedewerker ? Lees de functieomschrijving.

Als drukkerijmedewerker ondersteun je de drukker bij de dagelijkse werkzaamheden die worden gedaan in de drukkerij. Je helpt bij het realiseren van ontwerpen van producten voor een bepaalde opdrachtgever. Je legt verantwoording af aan de drukker die zelf weer verantwoordelijk is voor het eindresultaat van het product. Als drukkerijmedewerker werk je met verschillende drukpersen en druktechnieken. Afhankelijk van de drukkerij waarbinnen je werkt kan je als drukkerijmedewerker werken met mechanische of handmatige drukpersen. Als drukkerijmedewerker onhoudt je soms ook het contact met opdrachtgevers en ben je vaak verantwoordelijk voor het onderhoud van de verschillende machines die aanwezig zijn in de drukkerij. 

Mensen vonden ons op: Job Drukkerijmedewerker , Baan Drukkerijmedewerker , Drukkerijmedewerker Worden, Functie-eisen Drukkerijmedewerker , Verantwoordelijkheden Drukkerijmedewerker , Functieprofiel Drukkerijmedewerker , Wat doet een Drukkerijmedewerker , Werken als Drukkerijmedewerker .

Drukkerijmedewerker worden: Opleiding tot drukkerijmedewerker

Als drukkerijmedewerker is het wenselijk dat je een grafische opleiding hebt gevolgd. Je kan een grafische opleiding volgen op MBO-niveau op een grafische school. Verder worden er ook verschillende cursussen gegeven die verder ingaan op nieuwe druk- en perstechnieken. Verdere specialisatie is ook mogelijk in vakopleidingen, onder andere voor het snijden of binden van producten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Drukkerijmedewerker , Drukkerijmedewerker Worden, Opleidingsniveau Drukkerijmedewerker , Scholing Drukkerijmedewerker , Studie Drukkerijmedewerker , Bijscholing Drukkerijmedewerker , Omscholing Drukkerijmedewerker .

Organisaties waar een drukkerijmedewerker doorgaans werkzaam is

Als drukkerijmedewerker werk je in een drukkerij en die zijn er in verschillende soorten en maten en zijn vooral te onderscheiden door hun specialisaties. Een drukkerij is vaak te vinden in de profit sector. Mocht je als drukkerijmedewerker voor jezelf beginnen dan werk je ook in de profit sector.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Drukkerijmedewerker , Drukkerijmedewerker Worden, Opleidingsniveau Drukkerijmedewerker , Scholing Drukkerijmedewerker , Studie Drukkerijmedewerker , Bijscholing Drukkerijmedewerker , Omscholing Drukkerijmedewerker .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden drukkerijmedewerker

Als drukkerijmedewerker verdien je ongeveer tussen de 1350 en 2000 euro per maand. Je salaris als drukkerijmedewerker is afhankelijk van de drukker waarvoor je werkzaam bent en het aantal jaren ervaring die je reeds hebt opgedaan. Als drukkerijmedewerker kun je meer gaan verdienen door je te specialiseren op een bepaald soort drukwerk. De arbeidsvoorwaarden voor een drukkerijmedewerker zijn vaak conform de CAO voor de grafische sector.

 

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Drukkerijmedewerker , Loon Drukkerijmedewerker , Wat verdien je als Drukkerijmedewerker , Salarisschaal Drukkerijmedewerker , Salarisindicatie Drukkerijmedewerker , Bonus Drukkerijmedewerker , CAO Drukkerijmedewerker , Brutoloon Drukkerijmedewerker , Nettoloon Drukkerijmedewerker , Vakantiedagen Drukkerijmedewerker , Pensioen Drukkerijmedewerker .

Competenties, skills & vaardigheden drukkerijmedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Financieel bewustzijn
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Drukkerijmedewerker , Vaardigheden Drukkerijmedewerker , Attitude Drukkerijmedewerker , Kwalificaties Drukkerijmedewerker , Competentieprofiel Drukkerijmedewerker .

Boeken voor het beroep drukkerijmedewerker

Wil je meer weten over het beroep drukkerijmedewerker ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je drukkerijmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken drukkerijmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Drukkerijmedewerker , Drukkerijmedewerker ebooks, boek Drukkerijmedewerker .

Persoonstypen drukkerijmedewerker

Als drukkerijmedewerker moet je ervoor zorgen dat je baas van de drukkerij goed werk kan afleveren aan zijn opdrachtgever. Het is belangrijk dat je goed weet wat de wensen van de klant zijn en daarbij een goed luisterend oor erg belangrijk. Hoe beter je weet wat de klant precies wil, hoe beter het product zal worden. Mocht de klant niet tevreden zijn dan moet je ook je verantwoordelijkheid durven nemen (Loyalist).

Verder is het voor een drukkerijmedewerker belangrijk dat je nauwkeurig werkt. Je moet een goed overzicht hebben over het gehele drukproces en moet accuraat te werk gaan met de verschillende machines (Perfectionist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Drukkerijmedewerker , Karakter Drukkerijmedewerker .

Netwerk drukkerijmedewerker

Als drukkerijmedewerker leg je verantwoording af aan de eigenaar van de drukkerij of aan een manager als je binnen een grote drukkerij werkzaam bent.

Als zelfstandige drukker kom je ook in contact met opdrachtgevers en soms met andere drukkers.

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Drukkerijmedewerker , Medewerkers Drukkerijmedewerker .

Is het beroep drukkerijmedewerker iets voor jou?

Zou je graag drukkerijmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als drukkerijmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Drukkerijmedewerker , beroepskeuzetest Drukkerijmedewerker , beroep Drukkerijmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden drukkerijmedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor een drukkerijmedewerker is gemiddeld. Er is Nederland voldoende vraag naar drukkerijmedewerkers op de arbeidsmarkt. Zeker als je je goed hebt gespecialiseerd is de kans op een baan groot.

Verder kun je als drukkerijmedewerker doorgroeien binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Je kan natuurlijk ook een eigen drukkerij opstarten. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Drukkerijmedewerker , Promotie mogelijkheden Drukkerijmedewerker , Carriere Drukkerijmedewerker .

Solliciteren op de functie drukkerijmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als drukkerijmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor drukkerijmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als drukkerijmedewerker . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Drukkerijmedewerker , CV Drukkerijmedewerker , sollicitatie Drukkerijmedewerker .

Interviews met drukkerijmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen drukkerijmedewerker

Vacatures drukkerijmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Drukkerijmedewerker ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Drukkerijmedewerker . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als drukkerijmedewerker ondersteun je de drukker bij de dagelijkse werkzaamheden die worden gedaan in de drukkerij. Je helpt bij het realiseren van ontwerpen van producten voor een bepaalde opdrachtgever. Je legt verantwoording af aan de drukker die zelf weer verantwoordelijk is voor het eindresultaat van het product.

Beoordeling Drukkerijmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Drukkerijmedewerker ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Drukkerijmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Dit beroep is al achterhaald. Tegenwoordig lopen er al zoals ze het noemen veel "Drukwerkbemiddelaars" rond. Daar hebben drukkerijen liever mee te maken omdat het goedkoper is om zelf iemand in dienst aan te nemen.

Door: max

Reageer op dit beroep